Summering Bäst i Stan Herr Omgång två

Det blev inga jätteskrällar i omgång två direkt, vissa lag hade snackat upp sig själva men kunde dessvärre inte leverera och deras resa tog slut i helgen som var. Andino chockade dessvärre inte men de kämpade tappert, Värmdö och Älvsjö/AIK gjorde det som krävdes.

Grupp 9: Älvsjö AIK IBF, Hässelby SK IBK, Väsby AIK, Ingarö IF.
Älvsjö gjorde det som behövdes, med två stabila matcher mot Hässelby och Väsby, däremot blev det desto tuffare mot Ingarö där det såg ut att gå mot ett oavgjort resultat i en målrik match.
Det hade kunnat räckt för Ingarö att ta sig vidare, men dessvärre för deras egen del avgjorde Simon Lundin när klockan stod på 19:53.
Ingarö som jag höll som högst tänkbart trea i gruppen gjorde det fantastiskt bra och där får jag be om ursäkt och säga ett stort starkt jobbat.

Grupp 10: Vallentuna IBK, Ekerö IK, IS Bar Central, Andino United.
Vallentuna sprutade inte direkt in mål men det räckte för tre vinster och det är det som räknas.
Undertecknad befann sig i Hässelbyhallen vid drabbningen mellan Vallentuna – Andino.
Andino valde att lägga alla sina fyra straffar direkt och man klarade faktiskt inte av att sätta en enda. Slutresultatet skrevs 4-2 till Vallentunas favör och de gjorde två mål i powerplay så i mot 5-5 spel blev det alltså 2-2, så frågan är hur långt straffarna hade räckt om man kunde placera in ett par av dem. Adam Kimström gjorde sin första match i en match där Andino endast var nio man, och de ska absolut ha en eloge för deras kämpainsats, men självklart fortsätta träna på straffar.
Ekerö knep andraplatsen på målskillnad men poängen är för få för att ta sig vidare till åttondelsfinalerna.

Grupp 11: Värmdö IF, Fullersta IBK, IBF Offensiv Lidingö, FBI Tullinge.
Här blev det som det förutspåddes, Tullinge slutade sist och det blev för tuffa matcher, däremot var dom det lag som var nära på att störa Värmdö mest med en knapp 5-4 förlust. Värmdö gjorde det starkt då de låg under med 2-4 i början av andra perioden och kunde sedan sätta tre raka mål för att bärga segern.
Offensiv Lidingö då? Jo de gjorde det starkare än Fullersta och tog hem andraplatsen, en plats som räckte för avancemang till åttondelsfinalerna, vilka de ställs mot tar vi upp i nästa artikel.

Grupp 12: Järfälla IBK, Jakobsbergs IBF, Nacka Wallenstam IBK, IBF Offensiv Lidingö.
En grupp där allt kunde hända och ja det får det väl nästan sägas att det blev så, en sak var klar åtminstone att Lidingö hamnade på sista parkettraden här. Nacka fortsätter att imponera och så även här i gruppen då man tog hem förstaplatsen. Jakobsberg verkar ha saknat Nicklas Hedengran i matcherna och det blev för tungt för ”Jakan” att ta sig vidare.
Järfälla levererade tillräckligt bra för att faktiskt även de ta sig vidare till åttondelsfinalerna.

Grupp 13: Rotebro IS IBK, Åkersberga IBF, Huvudstadens IBK, Hammarby IF IBK.
Huvudstaden kom ej upp i nivå mot ”Ackers” verkar det som, däremot valde man att genomföra en desto bättre match mot gruppvinnaren Rotebro där man spelade 5-5, och vem om inte Daniel Thorsson smattrade in hela fem mål – där han verkar hittat fint samspel med Robin Landberg. Hammarby då, jo de kom sist men gjorde det absolut inte helt dåligt, oavgjort mot Huvudstaden samt var nära att knipa poäng mot Åkersberga.
Åkersberga hamnade till sist på en andraplats och med bra målskillnad för att ta dem vidare till åttondelsfinal.

Grupp 14: Farsta IBK, Högalids IF, Vaxholms IBF, Danderyds SK IBF.
Det blev absolut jämnt lopp mellan Högalid och Danderyd, åtminstone i matchen mellan de båda – tabellen däremot säger något annat då Högalid inte lyckades spela in någon poäng.
Danderyd blev som gissat tvåa, med en knapp målskillnad före de andra lagen som går vidare som fyra bästa grupptvåor, där Danderyd blev ”sista” laget att knipa den platsen.
Farsta blev som väntat etta med stabila insatser hela gruppspelet.

Grupp 15: Hammarby IF IBF, Sörskogens IF, IK Frej Täby(FARSTA IBK HERR B), Segeltorps IF.
En grupp där Farsta IBK Herr B fick sig en plats i gruppen då IK Frej Täby valt att lämna bort sin plats. Hur gick det i gruppen då? Jo de hamnade på en tredjeplats till slut med bättre målskillnad än Segeltorp. De kämpade tappert mot både Sörskogen samt Hammarby, med en tunn trupp med knappt två fulla femmor så sprang inte resultaten iväg åtminstone.
Segeltorp förväntade jag mig skulle stå upp lite bättre mot åtminstone Sörskogen men så blev icke fallet. Hammarby fixade förstaplatsen, nästan joggandes hem om man ser till resultaten där den tightaste faktiskt var mot Farsta Herr B.
Sörskogen blev tvåa men det räckte tyvärr inte denna gången för avancemang.

Grupp 16: Tyresö Trollbäcken IBK, Tungelsta IF, Sköndals IK, Högdalens AIS.
Intressanta Tungelsta blev inte riktigt intressanta, då de började med att spela 6-6 mot Högdalen och då kändes det redan där tufft för att ta sig vidare. Man vann dock mot Sköndal men sedan blev TTIBK för tunga att rå på, så en tredjeplats blev slutresultatet.
Sköndal kämpade tappert men kammade tyvärr noll.
Högdalen imponerade däremot och hamnade på andraplats, inget som räckte till åttondel med fyra inspelade poäng dock men 4-5 förlust endast mot TTIBK är bra gjort.
TTIBK blev ”såklart” gruppvinnare men blev hemskt nog en man kortare, då Mathias Benckert skadade sig och vad som rapporter säger var en hälseneruptur, vi önskar dig ett snabbt och gott tillfrisknande.

Gruppvinnare
Älvsjö AIK IBF (division 1)
Vallentuna IBK (division 1)
Värmdö IF (division 1)
Nacka Wallenstam IBK (division 2)
Rotebro IS IBK (division 1)
Farsta IBK (division 1)
Hammarby IF IBF (division 1)
Tyresö Trollbäcken IBK (division 1)

Grupptvåor som gick vidare
IBF Offensiv Lidingö (division 2)
Järfälla IBK (division 1)
Åkersberga IBF (division 2)
Danderyds SK IBF (division 3)

Med det sagt så blev ”tippningen” ändå rätt så bra utefter vad jag/vi förutspådde. Nu blir det jämnare och jämnare och det kan bli en del åttondelsfinaler som blir svårtippade. Vi tackar så hjärtligt för alla nya följare – samt ni som engagerar er inom innebandyn och kommer med tankar och idéer samt även en och annan kommentar.

InnebandySTHLM – Erik Laine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: