Nyförvärv till InnebandySTHLM

InnebandySTHLM levererar en ny Sillybomb. I dagarna blev det klart att vi får in en ny skribent i form av Daniel Skantze, som till vardags är tränare för Storvreta IBKs Herrjuniorer. Skantze är dock ingen ny bekantskap för innebandyn i Stockholm utan har tonvis av erfarenhet från sin långa karriär i Täby, senaste året med deras DJ lag.

Hej Daniel, du sitter här som ny skribent för InnebandySTHLM, hur känns det?

-Känns väldigt kul och en rolig grej att vara med på. Jag är rätt nördig i den här sporten, så när chansen dök upp att flika in på ett hörn även här tog jag den.

-För de som inte vet, vem är Daniel Skantze och vad är din innebandybakgrund?

– Jag är en innebandygalen 21-åring som lägger i stort sett all min tid och hjärta på den här sporten. Har valt bort mycket annat för innebandyn och det är väl både på gott och ont. Har 15 år i ryggen i Täby FC, men till den här säsongen har jag lämnat 08-land och flytt till Uppsala och Storvreta IBK. Där har jag tillträtt som ny huvudtränare för HJ17 laget. Varit i Täby 12 år som spelare, mestadels i ett duktigt och framgångsrikt P99 lag som vann de mesta, men där jag inte var någon superstjärna och det fick mig väl lite att ”ge upp”.

– Jag kom till insikt med att jag inte var så bra som jag önskade. Det ledde till att jag ställde för höga krav på mig själv, vilket fick mig att kliva av. Det var helt enkelt inte värt längre att slita och träna 3-4 ggr i veckan. Dessutom, under den sista säsongen jag själv spelade var jag även med och tränade P00 i Täby något som jag tyckte var kul och givande, det blev startskottet för min tränarkarriär. Mina senaste 4 säsonger har enbart handlat om tränarskapet, en satsning jag aldrig har behövt ångra.

-Som om inte det vore nog så är jag också utbildad domare, men dömer inte aktivt längre utan arbetar nu som domarfadder inom Stockholms Innebandyförbund. Uppdraget som går ut på att vi ”faddrar” är med våra färskaste domare under deras första säsong, stöttar dessa, agerar som mentorer och bollplank. Som ni ser så är det innebandy som gäller. Finns inte mycket tid för annat.

Vad var det som fick dig att vilja skriva för InnebandySTHLM?

-Ja, det var faktiskt inte jag själv som kom på idén utan det var en förälder till en gammal spelare jag tränat som skrev en hint till mig om att bloggen sökte skribenter och att jag skulle skriva till er. Så jag blev både lite övertygad och samtidigt manipulerad att skriva till er. Men jag får ofta höra att jag är duktig på att skriva, att jag kan och har kunskaper om Innebandyn i huvudstaden. Efter lite fundering tänkte jag väl ändå att det skulle vara en kul grej.

Vad kommer du bidra med och vilka blir dina fokuspunkter?

-Mitt huvudsakliga område kommer vara Damjuniorer med fokus kring allt som har med DJ-sidan att göra. Sen är jag ju ”Norrorts bo” så säkerligen med lite extra fokus på Norrorts lagen och spelarna där”.

Hur ser du på laguppställningen hos InnebandySTHLM?

-Ska jag vara helt ärlig har jag väl ingen superkoll. Har väl lite små koll på Henke men inte mer än så tyvärr. Men har ju förstått det är 3ggr söderort så jag ska bära upp Norrorts fanan med den äran.

-Vad tror du om Stockholmslagens chanser i DJ-JAS?

– Åkersberga och Täby måste ses som favoriter i C-gruppen, att säga något annat är att ljuga. Tror Bele får svårt att utmana toppen då den riktiga spetsen saknas där. De kommer inte räcka till mot de två tungviktarna men de bör ändå klara topp 4 och gå till Playoff. Sedan har vi JAS nykomlingar i Älvsjö samt Värmdö som jag tror får det svårt att utmana toppen. De kommer nog mer räknas som mellanmjölkslag som lär hamna i mittensiktet.

-D-gruppen känns, på förhand, mycket mer spännande med flera nya lag in. Två ggr Linköping och ett samarbete mellan Nykvarn och Telge. Plus ett Trosa Edanö som i år får klara sig utan Gnesta, som de samarbetade med i fjol. Ser vi på de tre Stockholmslagen så bör ju Huddinge ta sig vidare till Playoff desto mer osäkert gällande Tullinge och Sköndal. Tullinge med större chanser än Sköndal som inte enbart kommer överleva på systrarna Roos, som står för de mesta i laget.

-Täby tillsammans med Åkersberga är de lagen som har störst chans på festen 2021. De övriga lagen i Stockholm får glatt titta på….

Fem snabba:

Stockholm eller Uppland?

Oj, otroligt tudelat för mig. Finns fördelar med båda skulle jag säga. Bekvämligheten i Stockholm med nära till de mesta och inga allt för långa bortaresor är till Stockholms fördel. Uppland är det mer vana än ovana att åka buss.. Något jag som 08:a nog är för bortskämd med att ha nära till de flesta matcher. Men Uppland har sina fördelar. Dels att GUD-serien spelas med effektiv tid (något jag skulle vilja se i JAS också för övrigt) och att spelschemat inte är lika komprimerat, vilket ger mer tid för uppvärmning på plan mm.. Något som är begränsat i Stockholm allt för ofta… Sen har ju Uppland IFU Arena. Det slår högt.

Storvreta eller Täby?

Ooooh den var taskig haha, Täby är ju min själ, mitt imperium i stort sett. Men hjärtat pumpar just nu lite extra för Storvreta, trots allt. 

Mest underskattade spelaren du coachat?

-På tjejsidan är den solklar. Klara Nihleström. Backgiganten i mitt JAS Täby i fjol som sällan fick beröm eller rubriker av andra än laget. Gör grovjobbet och har en otroligt hög lägstanivå. Vet knappt om hon gjorde en dålig insats i fjol. 

Killsidan är de två spelare som är sjukt underskattade och inte fick platser i Stockholms distriktslag vilket jag hade mina åsikter om. Det rör sig om Adam Leopoldson och Jacob Sonnerby Widén. Adam är en spelare som alltid gör jobbet och är oerhört lojal och träningsvillig. Lägger ner kropp och själ i det han gör. En riktig lagspelare. Jacob är en klassmålvakt som sällan tar eller får rubriker. Var alltid en stor trygghet när han stod. 

Vilka vinner JAS 20/21?

-RIG Umeå känns ju alltid som laget att slå och så blir de väl i år också. Täby och Pixbo är största utmanarna på tjejsidan medan Värmdö och Storvreta utmanar mest på killsidan. 

Drömrubrik säsongen 20/21?

-Storvreta svenska mästare i P16 SM efter finalseger i ett fullsatt IFU Arena.

Chefredaktör Henrik Jitelius om senaste tillskottet:

-Jag har sedan tidigare bra koll på Skantze och hade hört en del gott om honom. Det är faktiskt en person jag haft i åtanke att kontakta så det var väldigt glädjande när han själv hörde av sig till oss. I Daniel får vi en dedikerad Innebandynörd, precis som oss andra på InnebandySTHLM, med en tydlig koppling till Norrort. Det är något vi har saknat och utöver detta får vi även in en person med god insyn i Damjunior verksamheter på först och främst norra sidan. Jag, Fredrik och Erik är väldigt glada att Daniel vill vara med på InnebandySTHLMs fortsatta resa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: