Fredrik Nyholm klar för Vallentuna IBK

Nyligen presenterade Vallentuna ett tungt nyförvärv inför säsongen 2020/2021. Fredrik Nyholm hämtas tillbaka från sitt norska äventyr, efter att lämnat Vallentuna efter säsongen 2018/2019 som då befann sig i division 3. Nyholm sitter på meriter från SSL med både AIK och senast Linköping. Redan i helgen var Nyholm i farten med Vallentuna när de klev in i distriktsmästerskapet, det slutade i 5 assist på tre matcher.

-Hej Fredrik, du sitter här som Vallentunaspelare återigen, hur är känslan?

-Hej hej, jodå känslan är bra, nu efter några månader ” hemma ” i Sverige, så känns det som att jag har landat. 

-För de som inte vet, vem är Fredrik Nyholm?

-På planen är jag en kille som hellre sätter upp andra i bra lägen, assistkille 🙂 och utanför planen så är jag ganska lugn och lättsam, undantag då de brinner till, vinnarskalle. 

-Du spenderade förra säsongen i Norge, hur skulle du beskriva den upplevelsen?

-Det är alltid kul att testa på nya grejer, dock tycker jag hallar och nivån på vissa lag i serien drar ner betyget på upplevelsen lite. 

Du har tidigare erfarenheter från SSL, senast med Linköping, men hur kommer det sig att det blev Vallentuna och division 1?

-Mycket handlar om att jag vill hitta rätt med

vardagen i Stockholm. Sen ska det bli kul att spela med många av mina kompisar och se vad vi kan åstadkomma. Mycket förtroende och speltid lockar såklart alltid. 

-Vad kommer du bidra med till laget, annat än poäng?

-Förhoppningsvis lite rutin och även lite lugn i spelet, sen kanske man kan komma med något tips till de personer som är öppna för

det… oftast de yngre. 

-Vad tror du om kommande säsong för Vallentunas del?

-Jag är fullt medveten om att vi kommer få kämpa väldigt hårt för varje poäng i denna serie, många bra lag. Vi går in som underdogs, men att klara oss kvar ser jag inte som någon omöjlighet. 

-Hur bra koll har du på herrettan? 

-Måste ändå säga att jag har ganska bra koll på många av lagen, och även spelare, dels för att det är många Stockholmslag. 

Sen har jag även spelat några år i ettan. 

-Hur ser du på lagets sammansättning?

-Vet inte riktigt om det är avsevärt stor skillnad mot när jag spelade här senast i 3an, men det finns ett gäng spelare i truppen som har varit med och spelat i 1an förut, kryddat med lite yngre talanger. Inte jättelätt att få spelare att bli sugna på Vallentuna, vilket jag kan förstå till viss del.… så sillyseason i Vallentuna haglar väl inte ner bomber direkt… 

-Sen undrar vi alla, vem vinner interna poängligan, du eller Ekerberg?

-Det där är svårt att säga, det finns en del saker att dra in i det avgörandet, ska vi spela tillsammans och Jocke bara springer åt ett håll och jag får täcka upp efter honom? Ryktas om en säsong då Jocke inte ska lägga straffar? Men om allt går som de ska så kommer jag nog ha några fler poäng än honom när poängligan summeras. Men skulle han ha någon mer än mig och vi gör en bra säsong, så är jag nöjd ändå.

Fem snabba:

Svensk eller norsk mat?

Svensk mat. Varför vet jag inte, känslan är bara att den är bättre. 

Favoritlag?

Väldigt neutral 

Stå i mål en säsong eller bara köra fysträningar?

Stå i mål en hel säsong hade jag valt 100 gånger av 100, älskar inte fysträning haha.

Bäst snack i laget?

Jadu, det finns väldigt många som är bra på att snacka , men mest skit snack. Men jag tänker att jag väljer någon som har väl valda ord de gånger han pratar.. Andreas Douhan 

Favorithall?

Haha hade velat säga hammarbacken, men det är väldigt svårt att göra det , så får passa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: