Damjunior DM- en summering

Trots att jag inte har lagt något tips på förhand kring DJ DM ska jag självklart ändå gör en summering av helgen. DJDM bestod i år av fyra grupper och precis som för HJ går samtliga lag vidare till nästa omgång. I tjejernas fall innebär detta slutspel där det blir 16-delsfinaler först.

Grupp 1:

Värmdö vinner gruppen tämligen enkelt där premiärmatchen mot Hammarby var den tuffaste på förhand. Fullt rimligt att Värmdö går vidare från denna grupp som topp två när de har en hel del duktiga juniorer som även spelar med damlaget med. Tex Linnea Lindgren, Tilde Lundholm. Jag trodde på en andra plats efter Hammarby så imponerande att komma etta med ett så ungt lag.

Mer överraskande var det att Hammarby inte knep andra platsen framför det nykomponerade laget Tyresö Trollbäcken, speciellt med Saga Emtell, Ida Torbjörner, Tyra Müller-Nord och Klara Norberg i laget. Det blev en tredje plats och en tuffare väg mot guldet.

Tyresö med sitt nykomponerade lag imponerar där alagsspelare som Alva Palmedal, Thilda Olsson, Amanda Kaiser är tunga spelare att möta. Men det finns flera spelare som gör bra insatser, bland annat Michelle Caspar som bjuder på ett uppoffrande spel och några poäng framåt. Ska bli spännande att följa TT framåt.

Hässelby hamnar på fjärdeplats trots 0-0 mot grupptvåan Tyresö. En klar förlust mot Värmdö byts över till en stark insats mot Hammarby där Hässelby tar ledningen men där Hammarbys tyngd blir avgörande i form av firma Torbjörner/Emtell. Samtidigt är detta ett ungt Hässelbylag med mycket potential och framtiden ser lovande ut.

Grupp 2:

Grupp 2, det mest spännande var vilket typ av lag Täby skulle ställa upp med och det var lite förvånande att så många av ”spetsspelarna” saknades. Ett gäng var på cup i Rönninge samma helg som DM. Med det sagt är det ingen konstighet i och med att alla lag går vidare till slutspel. Nu fick Täby ha flera spelar igång samtidigt och det är en vinning i sig på försäsongen.

Om vi ser till gruppen så vann Tullinge den tämligen enkelt, det var väl bara Sköndal som var nära på att rubba Botkyrkalaget. Tullinge vann samtliga matcher och slutade på 21 gjorda mål och 4 insläppta, således +17 i målskillnad. Tullinge var klart starkast och blev också bästa gruppetta i gruppspelet.

På andra plats hittar vi ett ungt och hungrigt Sköndal. Det var väl ingen överraskning i sig att Sköndal skulle komma tvåa med tanke på den truppen Täby hade med sig, men de gjorde jobbet efter att ha besegrat Järfälla IBK med 3-1 och Täby med 5-3. Som vanligt så var tvillingarna Roos högst framträdande för sitt Sköndal.

I Täbys fall var det många 04:or som fick chansen i DM. Olausson Remaeus och kapten Anderzén fick hålla fanan högt för de yngre. Vann den första matchen mot Järfälla som sedan skulle vissa sig bli viktig för att befästa tredjeplatsen och på ås vis en mindre tuff lottning i slutspelet.

Järfälla IBK eller Väsby som de var för någon vecka sedan,hade inte så mycket att hämta mot Täby och Tullinge där de förlorade klart, men verkar ha varit nära att få med sig en poäng mot Sköndal. Järfälla är ett ungt lag som är med för att se och lära.

Grupp 3:

Den på förhand mest kittlande gruppen. Fjolårssegraren Åkersberga, Erkänt duktiga Huddinge IBS, ett nytt och spännande Älvsjö AIK och ett Vendelsö där flertalet spelare även ska spela i damettan kommande säsong.

Regerande mästarna Åkersberga valde att skicka sina spelare födda 03 och 04 till DJ dam. Kort sagt gör Åkersberga ett stabilt gruppspel med två vinster och en förlust mot gruppvinnaren Huddinge. Med spelare som Fredrika Dohlwitz, Emelie Eriksson och Ebba Legnestam fanns det dock ändå gott om bra skottkraft i laget. Faktum är att den som kanske imponerade mest var Agnes Wall, född 2006. Väldigt mogen spelstil för sin ålder och gör en kanonjobb byte efter byte. Håll koll på henne!

Huddinge kommer till spel med i princip sitt allsvenska lag då många av spelarna till vardags även spelar där. Med det laget Huddinge har med sig, måste jag faktiskt säga att jag förvånas över att de inte vinner matcherna med mer. Älvsjö lyckas ta en poäng med majoriteten ett lag som spelade Mörkröd serie förra året tex. Med det sagt, vinner ändå Huddinge gruppen, planenligt.

Älvsjö slutar på en tredjeplats efter att ha tappat in 2-4 ledning mot Ackers till 5-4. Men oavsett vad tycker jag Älvsjö ska vara väldigt nöjda med sina prestationer där de tar poäng mot Huddinge, ger Ackers en match och vinner mot Vendelsö. Inte dåligt för Farstas gamla 04/05 lag, ska bli spännande att följa deras resa i år!

Vendelsö hamnade i den klart tuffaste gruppen hade väl egentligen inte så mycket att hämta mot Huddinge och Ackers. Älvsjö var nyckelmatchen och den förlorades med 3-1. Med det sagt så finns det ändå en hel del potential och med spelare som Isabella Nordlund, Hanna Adamsson och Felicia Silvernäs, finns det hopp för Niclas Woxmarks tjejer.

Grupp 4:

En grupp som på förhand hade en given gruppsegrare i Bele Barkarby IF och mycket riktigt blev det så. Bele gled igenom gruppspelet utan större besvär. Destomer intressant blev det i striden om andra platsen. Ekerö IK / Ängby IF, Vallentuna IBk / IK Frej ( alla dessa dubbelnamn, phew) och Nynäshamns IBK, hamnade alla på tre poäng där målskillnaden fick avgöra.

Alla tre tog vinster av varandra och det som tillslut avgjorde var att Ekerö gjorde ett mål mot Bele och bara förlorade med ett mål mot Vallentuna.

InnebandySTHLM önskar samtliga lag lycka till i slutspelet.

-Henrik, InnebandySTHLM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: