Bäst i Stan – Vi tippar omgång två i Herr och gruppspelet för Dam

Vi börjar med herrarnas andra omgång signerat Erik Laine, sedan kommer vi till Damernas gruppspel signerat Henrik Jitelius.

Herrarna:

Vi hade några smällkarameller i omgång ett där några lag tog sig vidare trots att det såg oerhört svårt ut, däremot är det dags att bekänna färg ordentligt. Omgång två blir inte så rolig för de flesta lagen kan vi tänka oss, då motståndet i grupperna numera har lite större slagkraft om vi ska säga så.
Omgång två ger oss också åtta stycken grupper med roliga indelningar. Kommer Andino chocka oss igen? Hur enkelt tar sig Värmdö igenom sin grupp? Kommer Älvsjö/AIK ha lekstuga?
Ja det ska vi ta reda på, här kommer en tippning från grupp nio till grupp sexton.

Grupp 9: Älvsjö AIK IBF, Hässelby SK IBK, Väsby AIK, Ingarö IF.
Kommer Älvsjö med hela sitt manskap bör det inte vara några konstigheter, man var otroligt bra i division 1 förra säsongen och lägger man manken till här kommer det gå bra. Hur pass mycket Hässelby och Väsby kan störa vet vi inte riktigt men gissningsvis inte tillräckligt. Däremot lär det bli jämnt lopp mellan de två lagen om andraplatsen, där undertecknad har bäst koll på Väsby så säger jag att de kniper den med en bättre trupp med mer intressanta namn, vad sägs som den gamla storspelaren Henrik Lorendal för att nämna en.
Ingarö har en förstakedja som är riktigt bra, men högst troligt lär det ej räcka till, möjligtvis med näbbar och klor en tredjeplats men vi håller de som sist här.

Grupp 10: Vallentuna IBK, Ekerö IK, IS Bar Central, Andino United.
Är det dags för en Bedarö 2.0 eller kanske en Åshöjden saga? Vi vet inte riktigt i nuläget men att Andino numera huserar storspelare är en sak som är säker efter veckans bomb att Mr ”AK47” Adam Kimström har signat på för klubben. Kommer han kunna leverera lika mycket innebandy som han kan bända gäddor nuförtiden blir det intressant. De har en stark tro på sig själva och säger så slå Ekerö och IS Bar Central, med straffar och att täppa igen bakåt så kommer de hålla undan. Någonstans så vill jag säga att jag tror dem, och jag håller det faktiskt väldigt öppet här.
Ekerö har ett gäng som spelat tillsammans ett tag nu, får de till spelet blir det riktigt bra, däremot lär nog ingen kunna rubba Vallentuna som borde knipa förstaplatsen. Som ni förstått så är vägen mot andraplatsen helt öppen, dagsformen lär avgöra.

Grupp 11: Värmdö IF, Fullersta IBK, IBF Offensiv Lidingö, FBI Tullinge.
Fullersta, nya i divsion 2 om jag inte missminner mig och lär väl ha det tufft gissningsvis mot lag som Värmdö och Lidingö, hur pass bra man hanterar Tullinge återstår att se.
Satsar Värmdö på ”Bäst i Stan” så är förstaplatsen deras, och Lidingö får se sig som tvåa. Fullersta får väl hållas lite högre än Tullinge här så det blir plats trea respektive fyra här.

Grupp 12: Järfälla IBK, Jakobsbergs IBF, Nacka Wallenstam IBK, IBF Offensiv Lidingö.
Ytterligare ett lag från ön, och samma lika Lidingö, däremot på pappret deras division 3 lag. De bör inte ha mycket att säga till om i denna gruppen och får hamna sist direkt.
Jakobsberg trillade ur division 1 förra säsongen med dunder och brak med endast 8 inspelade poäng, hur pass bra de kan prestera här emot lag som Järfälla och Nacka återstår att se men det bör bli roliga matcher, Nicklas Hedengran är tänkt att göra mycket poäng för Jakobsberg denna säsong.
Nacka Wallenstam siktar stort på att ta klivet upp till division 1, och de har absolut stora chanser för det och borde kunna utmana Jakobsberg bra om andraplatsen här, vi får nog hålla Järfälla med mest rutin från högre serier här som etta i gruppen – men allt kan hända.

Grupp 13: Rotebro IS IBK, Åkersberga IBF, Huvudstadens IBK, Hammarby IF IBK.
Ser på förhand ut som en hyfsat lätt grupp att tippa, där Rotebro bör vara högsta hönset tätt följt av Åkersberga och slutligen Huvudstaden och Hammarby. Rotebro med starkast trupp och mest rutin, Åkersberga gick upp i ettan och trillade ner lika fort, undertecknad har stått en match mot ”Ackers” och vet att det finns ett helt okej spel med hyfsade skyttar. Huvudstaden kan med liten marginal vara kaxiga nog och knipa poäng mot Åkersberga, det finns potential men om den kommer fram återstår att se. Hammarby kommer få en riktigt tuff omgång två gissar vi på.

Grupp 14: Farsta IBK, Högalids IF, Vaxholms IBF, Danderyds SK IBF.
Troligtvis inte mycket att snacka om att Farsta hamnar på förstaplats – dock blir matchen mot både Högalid och Danderyd intressant. Danderyd som har en hel del poängspelare som kanske kan störa lite, vi får minnas att det är 2×20 och det går fort och göra man några mål och håller undan kan det gå bra. Högalid har en bra mix men vi får se hur pass bra det räcker till, jag gissar på jämnt lopp mellan Danderyd och Högalid om andraplatsen där jag chansar och säger Danderyd som tvåa.
Vaxholm kommer med största sannolikhet få det väldigt tufft.

Grupp 15: Hammarby IF IBF, Sörskogens IF, IK Frej Täby(FARSTA IBK HERR B), Segeltorps IF.
Dagsfärska nyheter såhär vid dagen av tippningen(fredag förmiddag – kl 13.10) är att IK Frej Täby drar sig ur DM och att Farsta Herr B ersätter. Bör vara hyfsat lätt att tippa denna grupp också, Hammarby kan nästan se sig joggande ta hem förstaplatsen, med lite utmaning från kanske Sörskogen som har t.ex. en grupp med ett gäng 80-talister från Farstas a-lag där de spelade förut och gjorde en hel del poäng. Farsta Herr B då – ja det lär bli roliga matcher för dem, däremot ser jag att de endast kan plocka poäng av Segeltorp vid bra dagsform och rätt spelare tillgängliga. Nystartade Segeltorp däremot, har de tränat på straffar och bra försvar kan de kanske hålla undan mot Sörskogen, blir dock väldigt tufft…men skrällar har ju hänt förut i ”DM/Bäst i Stan”.

Grupp 16: Tyresö Trollbäcken IBK, Tungelsta IF, Sköndals IK, Högdalens AIS.
Kul grupp, där det mest intressanta laget får ses som Tungelsta IF. Laget som har både tidiga spelare från 90-talet men även en hel del spelare mellan 1996-1998.
Många av dem har spelat juniorallsvenskan och sågs som talanger, nu är de nyblivna i division 2 och ska försöka leverera där samtidigt som laget ska skaffa sig rutin. Att de har en trupp för att hålla sig kvar är helt klart åtminstone, men hur pass bra kan det gå i DM?
Jag har svårt att se att stora starka TTIBK kommer fallera mot Tungelsta men det blir en kul match att följa. Sköndal är lite för tunna för att rå på Tungelsta om andraplatsen så de får nöja sig som trea följt av Högdalen helt enkelt.

Innebandysthlm – Erik Laine

Damerna:

Damernas gruppspel står för dörren och även om jag inte arbetar med tippningar så tänker jag ändå kosta på mig en här.

Grupp 1: Hässelby SK, Sigtuna IF, Sundbybergs IK, Vallentuna IBK

Grupp ett borde egentligen sluta på ett sätt, med Hässelby på topp. Har störst och starkast trupp och bör rimligen segla igenom detta. Desto intressantare är det där bakom, Sundbyberg är nykomlingar i ettan efter sin tredje plats i div 2 norra förra året. Här ställs de mot Sigtuna som de spelade oavgjort med i början av förra säsongen, men förlorade mot med 5-1 i returmatchen. Andra platsen bör rimligen stå mellan dem. Valletuna är nykomlingar i damtvåan och har möjlighet att skrälla sig till en andra plats här efter att ha gått starkt i trean.

 1. Hässelby SK
 2. Sundbybergs IK
 3. Sigtuna IF
 4. Vallentuna IBK

Grupp 2: Ingarö IF, Täby FC (A), Vendelsö IK (B) , Värmdö IF (A)

En spännande strid här mellan Värmdö och Täby om förstaplatsen. Värmdö har gjort två starka värvningar i Engdahl och Schelin men har en hel del skottkraft i laget redan innan dessa två anslöt. Linnea Lindgren och Olsson är god för ett stort antal mål. Värmdö är ett lag som är på uppgång och det ska bli spännande att följa deras utveckling.

Täby är ett sammansvetat och välbalanserat lag som spelar med hög intensitet uppbackat av ett starkt försvar. Mixen är bra där det finns ett gäng unga duktiga spelare och några mer rutinerade spelare. Kapten Jigered har fina siffror och kommer göra det tufft för motståndarna. Håll ett extra öga på Sara Härdling. Jag ser Täby som etta i gruppen, men helt säker är jag inte.

Ingarö lär ta tredje platsen samtidigt som Vendelsö kommer fyra.

 1. Täby FC
 2. Värmdö IF
 3. Ingarö IF
 4. Vendelsö IK

Grupp 3: Råsunda IS, FBI Tullinge, Djurgårdens IF IBS, Värmdö IF (B)

Hur går du tillväga för att tippa en grupp där ditt egna lag är med? Nåväl, Råsunda kommer ses som den stora favoriten här med all den kvaliten de besitter. En presentation av deras lag känns överflödigt, däremot så är detta första gången de spelar tillsammans sen Mars, så det kan vara lite sega ben. Kul att Råsunda ställer upp i DM återigen efter en paus från turneringen.

Mitt egna lag FBI Tullinge ska komma topp 2 i denna grupp, men matcherna ska spelas. Redan i första matchen möter vi Råsunda, som bör vara en match om gruppsegern. Med det sagt vet du aldrig vad Råsunda ställer upp med för lag, men jag tror på mitt lag och att vi kan slå Råsunda. Att sätta Tullinge på annan position än 1 i gruppen är uteslutet.

Värmdö IF (b) kommer ta hand om tredje platsen samtidigt som Djurgården hamnar fyra.

 1. FBI Tullinge
 2. Råsunda IS
 3. Värmdö IF (B)
 4. Djurgårdens IF IBS

Grupp 4: Rotebro IS IBK, Vaxholms IBF, Vendelsö IK (A), Väsby AIK

Rotebro IS IBK bör rimligen ta första platsen här. Det starka kollektivet från Sollentuna sitter på kvalité som de andra lagen inte har,än. Sandra Litzén, Michelle Nilsén och Sandra Hekkelstrand kommer göra livet surt för de övriga lagen.

Väsby AIK har tappat sitt DJ lag och det har funnits frågetecken för Damlaget som i sista sekund drog dig ur Tullinges Pre season cup. Väsby ställer upp med ungt lag här och det glädjer mig att se Väsby tillbaka. Det känns dock lite oklart vart de står med all storm som varit kring laget, men får de ihop det bör de komma tvåa i denna grupp.

Vendelsö IK kommer med ett nytt A-lag, ett väldigt ungt A-lag. Många av dem har inte tidigare erfarenhet från seniorspel, men jag tror ändå att de kan ta en tredjeplats i gruppen framför Vaxholm. Isabella Nordlund, Hanna Adamsson Loreby är viktiga spelare, men lagkapten Evenlin Hallström kan stå för sitt riktiga genombrott i år. Hon kommer vara viktig för detta Vendelsö.

Vaxholms IBF missade uppflyttningen till division 1 på målskilland förra året och lär få göra upp med Vendelsö om tredje platsen.

 1. Rotebro IS IBK
 2. Väsby AIK
 3. Vendelsö IK
 4. Vaxholms IBF

Grupp 5: AIK IBF, Hammarby IF IBF, Älvsjö AIK IBF (B), Nacka Wallenstam IBK (B)

Allt annat än AIK som gruppetta vore en skräll. Med de värvningarna som AIK gjort och den redan starka truppen de haft ska det hela bara sluta på ett sätt.

Nacka Wallenstam IBK (B) imponerade i Tullinges Pre Season Cup och känns som att de är på gång ordentligt. Räknar med att de tar andraplatsen bakom suveräna AIK.

Älvsjö AIK (B) bör rimligen ta tredjeplatsen, men det är inte omöjligt att de tar sig förbi Nacka. Matchen mellan båda dessa lag kommer bli avgörande och även en intressant historia med kommande säsong i åtanke.

Hammarby (B) får tyvärr fjärdeplatsen, kvalitén är inte lika stark som hos division 1 lagen, även om det alltid finns läge att skrälla.

 1. AIK IBF
 2. Nacka Wallenstam IBK (B)
 3. Älvsjö AIK IBF (B)
 4. Hammarby IF IBF (B)

-InnebandySTHLM, Henrik Jitelius

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: