Bäst i Stan – Vi sammanfattar gruppspelet för herr

Även i herr-DM blev det hyfsat svårt att få till en lyckad gissning på hur det skulle sluta, men på vissa håll stämde det åtminstone. Men här ska vi ta med er på en genomgång över hur helgen gick. Senare kommer även en tippning inför omgång två.

Grupp 1: Huvudstaden, Skogås/Trångsund, IK Frej Täby, Järfälla.
Här blev tipset att avgörandet skulle komma mellan Huvudstaden samt Skogås, men Skogås med en del nyckelspelare borta så blev de för svaga, och IK Frej lyckades till och med knipa andraplatsen. Ett snopet slut för Skogås med andra ord. Blir intressant att följa Huvudstaden i fortsättningen som har en del spännande spelare, inte minst Daniel Thorsson. Skogås däremot kommer att få försöka få sin revansch senare i seriespelet.

Grupp 2: Danderyd, Värmdö, Vaxholm, Hammarby.
Danderyd de kom, de spelade, de vann. Danderyd vet vad de håller på med och med en bra trupp med mycket rutin kammade de hem 9 poäng av 9 möjliga. Tuffaste matchen rent målmässigt? Jo faktiskt mot Hammarby – som ändå oväntat tog sig vidare och slutade på en andraplats.
Spelare som Oscar Åsander och allsvenskmeriterade Patrick ”Ejdan” Ejderfjäll gjorde sin grej, och även bröderna Borgqvist.
Hammarby fixade sin biljett vidare i en tight match mot Vaxholm med 3-2, där de sedan bekvämt slog Värmdö med 0-5 också.

Grupp 3: Vaxholm(div 3), Sundbyberg, Duvbo, Segeltorp.
I grupp tre blev det lite huller om buller men tillslut number of the beast, alltså tre lag på 6 poäng.
Segeltorp ville visa hur pass fel vi hade, och det gjorde de onekligen. Med bäst målskillnad kniper de första platsen före till exempel Vaxholm som var ett av lagen från division 3-serien i denna grupp. ”Sumpan” missade precis andraplatsen och Duvbo, ja de levererade inte alls och slutade på 0 poäng.

Grupp 4: Sköndal, Älvsjö/AIK, Töjnan, Farsta.
Ett av lagen skärpte till sig sedan fjolåret, och det var Sköndal som visade att de minsann kan göra det bättre, Älvsjö däremot fick det oväntat tufft mot Farsta trots att Farsta var knappt två kedjor. Med en ordentlig krigarmentalitet klarade Farsta av att hålla undan mot Älvsjö och vinna med 4-3.
Töjnan då? Nja det var tufft, och det närmsta de kom poäng var matchen mot Älvsjö som slutade 5-6.

Grupp 5: Ingarö, Hammarbyhöjden, Nynäshamn, Älta.
Ingarö fick inte direkt jogga hem förstaplatsen, utan fick kriga för poängen. Hammarbyhöjden däremot klarade sig med nöd och näppe en poäng före Älta. Nynäshamn fick det desto tuffare trots tighta matcher, men lyckades knipa en pinne i matchen mot Hammarbyhöjden.
Bäst i Hammarybyhöjden? Ni känner nog till hans namn, Nicklas Fischerström(39 år), denna zorrande poängmakare – med klubbar som Fornudden, Haninge IBK, Farsta IBK och faktiskt även Älta på sin lista.

Grupp 6: Vendelsö, Salem, Tomtberga, Andino United.
Om det blev liv i luckan efter att jag tippade Andino som trolig andraplatstagare? Svar ja.
Men mina forna lagkamrater visade vad de kunde, med straffarna satta och ännu en under spelets gång kunde de hålla undan till slut mot Vendelsö, och då var det klart för förstaplatsen visste jag.
Vendelsö då? Ja.. de tappade det på grund av målskillnad, Tomtberga alltså tvåa istället för Vendelsö.
Salem som väntat sist.

Grupp 7: Tullinge, Högdalen, Värmdö, Nacka Wallenstam.
Här blev det åtminstone så som vi förutspådde, Tullinge gjorde det som behövdes och blev etta, dock med väldigt tighta matcher målmässigt där det blev uddamålsvinster mot Högdalen samt Nacka.

Grupp 8: Offensiv Lidingö, Bergfoten, Högalid, Sigtuna.
Ännu en grupp där det kändes skönt att ha rätt och full pott. Det händer ju inte alltför ofta tydligen.
Bergfoten gjorde det bra och hamnade på samma poäng som Lidingö, där Lidingö chockerande förlorade mot Sigtuna, vad som hände den matchen är oklart eller om det var manbortfall.
Annars så verkade de ha koll på läget när man vann över Bergfoten med hela 10-0.

Innebandysthlm – Erik Laine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: