Anders Schough ansluter till Rotebro IS IBK

Nyligen släppte Rotebro IS IBKs damlag nyheten att Anders Schough ansluter till ledarstaben. Schough som tidigare tränade Hässelbys damer återvänder nu till innebandyplanen efter ett år på sidan. I Rotebro blir han kollega med Distriktslagstränaren Mårten Storm och tillsammans skapar dem en högst intressant tränarduo.

Hej Anders, du har nyligen blivit presenterad som ny tränare i Rotebro IS IBK Dam, ett tränarskap du ska dela med nuvarande tränare Mårten Storm, hur känns det?

-Det känns kul och spännande! Alltid kul med en ny miljö med ny förening, ny hall och nya människor att arbeta med. Mårten har haft kontakt med sedan vi träffades på en utbildning på Bosön för många år sedan. Har även försökt värva Mårten i mina tidigare uppdrag, men nu var det dags för Mårten att värva mig istället.

Du har tidigare varit starkt förknippad med Hässelby SK IBK, men vad gjorde du innan du skrev på för Rotebro?

-Jag tog en paus helt från innebandyn föregående säsong efter att jag slutade i Hässelby. Jag behövde en paus när jag började plugga på Berghs School of Communication och ville satsa helt på mina studier. Det var ett värdefullt år kände jag, då jag fick tid för annat och koppla av lite. Jag har en tendens att engagera mig alldeles för mycket i mina uppdrag och förra året fick jag reflektera lite över vad jag vill och varför.

Varför föll valet på Rotebro?

-Framförallt föll det för att jag ville jobba med Mårten. En duktig tränare med stort engagemang och ett annorlunda tänk kring träningsupplägg och spelet. Jag känner att jag har mycket att lära mig tillsammans med Mårten. Sedan var det andra delar med närheten till hallen och att det är en stabil, bra och jämställd förening.

Hur ser du på ditt nya lag? Både spelare och ledare?

-Just nu skulle jag säga att det ser helt okej ut. Vi har inte kört så extremt mycket på plan med 5 mot 5 spel ännu och jag har varit alldeles för kort tid för att få en bild av hur vi står oss inför kommande säsong. Vi rätt tunna på antalet spelare, så några spelare till skulle behövas. Det jag har konstaterat efter 2,5 vecka är att det är engagerade och drivna spelare som alltid ger järnet och vill utvecklas. Bland ledarna ser jag väldigt stort engagemang, kompetens och erfarenhet.

Vad kommer du bidra med?

-Jag kommer framförallt bidra med mitt kreativa tänk kring spelet, special teams och frislag etc. Vill ju såklart bidra till att våra spelare utvecklas och kan ta de steg som dem har ambitioner att göra.

Kommer du och Storm ha olika ansvarsområden tex försvar och anfall eller kommer ni båda ansvara för samtliga delar?

-Vi har inte ännu satt dem exakta ansvarsområden ännu, utan just nu bollar vi väldigt mycket kring allt tillsammans. Så småningom när säsongen har börjat kommer vi att ha satt ansvarsområden.

Vad tror du om damettan i år?

-Jadu, har ju varit borta en säsong så har inte 100% koll längre, men det känns som det inte riktigt har förändrats sedan två säsonger sedan. Känns som det är 3-4 lag som kommer hålla till i toppen och resterande därefter. AIK har ju värvat starkt och ser väl verkligen som en toppfavorit, något annat hade väl varit ett misslyckande tycker jag. Sedan kan vi väl räkna med Råsunda i toppen med Hässelby och Täby som utmanare.

Vem tror du kommer bli årets utropstecken i Rotebro?

-Sandra Litzén, en riktig måltjuv och pressande forward som jag tror kommer få våra motståndare att ha många mardrömmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: