Sillykollen

Ny vecka nya Sillynyheter, vi på InnebandySTHLM tar med er kring senaste nytt från våra division 1 lag.

Denna gång börjar vi med damerna:

AIK:

AIK har inte legat på latsidan under årets Silly Season och adderar nu även VM och SM guldmedaljören Jennifer Stålhult. Stålhult som under många år var en stjärna i Täby FC och senast lagkpaten när SM-guldet bärgades.

Sportchefen Torbjörn Aanerud sa följande till Innebandymagazinet i deras nyhet om Stålhult och om det kan bli ytterligare nyförvärv:

– Det ger ringar på vattnet, med lite tur och rätta kontakter. Vi jobbar på att få in x antal spelare till, sedan vill vi behålla AIK-stommen också. Men vi behöver mer rutin, det lärde vi oss av säsongen i Allsvenskan, säger Torbjörn Aanerud till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– De här spelarnas roll blir mycket att utbilda våra unga spelare. Vi har duktiga 02:or, 03:or och en riktigt vass 04:a. De ska lära sig vad som krävs och vi leder laget och tränar som om vi skulle spela i Allsvenskan just nu. Sedan måste det studsa rätt också, men självklart är målsättningen att nå en kvalplats och lyckas där. Men man vet aldrig vilka man får möta och hur förutsättningarna blir i ett kval. 

AIKs nyhet på deras hemsida finns här

Innebandymagazinets nyhet hittas här

Värmdö:

I vår förra sillykoll missade vi att presentera Värmdös värvning av Madeleine Sehlin från Nacka Wallenstam IBK. Sehlin återvänder till Värmdö där hon tidigare har spenderat fem säsonger. senaste två åren har hon representerat Nacka i Allsvenskan och SSL. Förra säsongen gjorde hon 11 poäng på 25 matcher i SSL och det är ett starkt nyförvärv i en redan spännande trupp, Värmdö spänner musklerna här.

På herrsidan har det hänt lite nytt också:

Vallentuna IBK:

Vallentuna släppte en riktig Silly bomb när fredrik Nyholm presenterades för en vecka sen. Nyholm som ahr meriter från SSL med båda AIK och senast linköping, har det senaste året spelat i Norge, men väljer nu att vända hem till Vallentuna. Senast han representerade Vallentuna ( säsongen 2018-2019) vart det 18 poäng på 9 matcher. Säsongen 2017/2018 gjorde han 23 poäng i herrarnas SSL på 32 matcher och 6 poäng på 10 slutspelsmatcher. Här får Valletuna en spetsforward som kommer skapa stor oreda hos motståndarna. Vi kommer under vecka även släppa en intervju med Nyholm.

Vallentunas nyhet finns här

IBK Uppsala Teknologer:

Teknologerna fortsätter rusta för toppstrid och harn u även plockat in den rightfattade backen Markus SJödin från KAIS Mora. Sjödin med erfarenhet från allsvenskt spel med Mora kommer bidra med offensiv kraft och fart för teknologerna. Så här säger sportchef David Eriksson om sitt nyförvärv till deras hemsida:

”- Jätteglad att Magnus hörde av sig då tidigare i somras. Jag tror han kommer smälta in jättefint i gruppen och bidra en hel del både på planen och socialt. Vi vill ju väldigt gärna ha in spelare som likt Magnus flyttar till Uppsala för att studera. Då han tar kontakt så visar det ju att vi nått ut med vårt budskap och lyckats förmedla en bra bild av vilken typ av verksamhet vi bedriver.”

Se nyheten i sin helhet här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: