Nicklas Nydén om Andino United IF

Vi kommer göra ett par nedslag hos några nya och spännande lag som får börja sin resa i länets lägsta division och vi börjar med det nya Haningelaget Andino United IF. Med oss har vi deras initiativtagare och lagkapten Nicklas Nydén. 

-Hej Nicklas, innan vi går in på Andino så skulle vi vilja veta vem du är och hur din innebandybakgrund ser ut? 

-Hej! Jag är en kille på 26 år som älskar alla former av idrott och andra saker man kan tävla i. Har som liten varit aktiv inom allt från bandy till fotboll. Lagidrotter har varit något som jag alltid dragits till men kan i mina senare dagar ångra att jag inte testade Tennis eller Skidskytte tidigare. 

-Som spelare är jag fostrad i Haninge IBK innan jag flyttade till Karlstad och gjorde några lärorika år i värmländska Skoghall IBK. Vid 15 års ålder var jag tillbaka i Stockholm, då spelade jag i Haninge FBC och Vendelsö IK. Nu senast kommer jag från två säsonger i Hammarby IBF. I Hammarby hittade jag också dom sakerna jag är duktig på som innebandyspelare. Saker som ofta värderas väldigt lågt när man ska definiera en innebandyspelare. Teka, täcka skott och vända hem är min styrkor. 

-Var föddes idén om Andino United? 

-Vi har ett fotbollslag med samma namn, som i sin tur grundar sig från att ett gäng chilenare startade det fotbollslaget för en sådär 40 år sedan. Vi är flera i fotbollslaget som spelat innebandy under en längre tid men i olika klubbar. Jag kände att det var dags att samla vännerna och starta något eget. 

-Hur skulle du beskriva laget? 

-Ett gäng duktiga innebandyspelare som prioriterar en kebabtallrik eller god dryck i solen före ett fyspass. Tror den beskrivningen stämmer in på de flesta i laget.

-Hur kommer ni kännetecknas på planen? 

-Förhoppningsvis kommer vi att ses som ett duktigt innebandylag med en hel del rutin som tappat en del i löpsteget.

-Ni har ju fått in några riktigt spännande namn, där Patrik Andersson, Rasmus Stark och du själv sticker ut lite extra, hur ser truppen ut annars? 

-Vi har en bra mix med spets,inte minst Pata som du nämnde där. Samtidigt är vi en grupp som känt varandra väldigt länge och några av oss har spelat med varandra sedan knatteåren vilket jag tror är vår stora styrka. Vi kan ha väldigt högt i tak mot varandra för att pusha varandra innan, under och efter match.

-När ett nytt lag av er kaliber startar upp brukar det bli ringar på vattnet och fler vill börja spela med er, har ni några andra spännande nyförvärv på gång? 

-Ja, jag kan säga att igår (Tisdag) blev Adam Kimström klar för oss och ansluter redan nu till helgen. Att få in en spelare med flera säsonger i SSL är inget som hör till vanligheterna för ett division 5 lag. Detta är såklart något vi är väldigt stolta över och kan i sin tur säkert generera i att fler duktiga spelare vill spela i Andino. Man kan läsa mer om övergången på våran Instagram  ̈Andino United IF ̈. 

Ni får börja om i division 5, men gissningsvis vinner ni femman enkelt, vad är Andinos långsiktiga målsättning? 

-Haha, jag vet inte om jag vågar säga att vi vinner den enkelt innan några matcher är spelade. Jag hoppas och tror att vi kan gå upp ur division 5. Vi har satt som målsättning att ta oss raka vägen upp i division 3 och jag drömmer om att behöva peta mig själv från matchtruppen för att ha ett så slagkraftigt lag som möjligt. 

Ni har precis vunnit er DM grupp under första helgen, bland annat efter en vinst mot Vendelsö IK med 5-4, hur skulle du beskriva helgen och hur viktig var den för er som lag? 

-Någonstans i början av sommaren satte vi målsättningen på att ta oss vidare från första gruppspelet. Detta var våra första tävlingsmatcher så det var väldigt svårt att veta hur bra vi skulle stå oss mot dessa lag. Tycker vi gör stabila insatser i matcher rakt igenom och är värdiga vinnare i alla matcherna. 

Vad tror du om era chanser i steg 2 av DM? 

-Jag hoppas såklart att vi går vidare, samtidigt har lagen vi ska möta nu en klart högre nivå i sig än dom vi mötte i helgen. Kanske har dom rent ut av varit i spåren under sommaren också. Skulle vi gå vidare är det ett riktigt styrkebesked från oss men också ett rejält fiasko av dom två lagen som inte går vidare. 

-Det har tidigare funnits lag som startats och gått starkt för att sedan försvinna, tex Bedarö som nu har gått ihop med Nynäshamn i H4, vad är det som gör att ni inte kommer gå samma öde tillmötes? 

-Att vi är en så pass tight kompiskrets och att vi redan nu har fler duktiga spelare som vill komma till våran förening bara vi löser att ta oss upp i seriesystemet. Samtidigt spelar vi i nuet och jag tror att tala för oss alla när jag säger att vi bara tycker att det är roligt att bara få spela med polarna igen. 

Fem Snabba: 

Vem Vinner interna poängligan? 

Rasmus Stark är min favorit att vinna poängligan. Gör han inte 100 poäng i H5an blir jag besviken. 

Vem är lagets buse

Med stort hjärta och en kort stubin är Fredrik Stålstjerna redan inskriven här. 

Hur många försäsongsträningar har laget? 

En i just nu, vi spelar matcher. Träna är inget för oss. 

Ta första eller sista straffen i en förlägning? 

För mig personligen tar jag hellre sista och hoppas på att vi vunnit innan det hinner bli min tur. 

Drömrubrik säsongen 2020/2021? 

Vinnare av  ̈Bäst i stan ̈ är Andino United 

Det något mer realistiska svaret får bli:  ̈Nu är det fritt fram med publik på innebandymatcher igen. ̈

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: