Bäst i Stan – Vi tippar fortsättningen i HJ…

Det jobbas snabbt på Stockholms Innebandyförbund, och resultaten i förkvalet kommer att skapa några riktigt kvalfulla upplevelser för några av lagen som får en lite längre väg om man vill gå långt i Bäst i Stan. Vi tippar förkvalsgrupperna, och ger oss även på att preliminärtippa åttondelsfinalerna. Ta tipset för vad det är, ett tafatt försök att bevisa att vi kan lite innebandy ändå…

Grupp 1: Farsta, Rosersberg Arlanda, Tullinge och Tyresö Trollbäcken. Tyresö Trollbäcken misslyckades i gruppspelet, men man gjorde det med ett extremt ungt lag där många ordinarie HJ/JAS-spelare saknades efter ett äventyr på Gotland. Nu när de killarna är tillbaka och spelbara borde TTIBK kunna vinna gruppen, och där Farsta får betraktas som en knapp favorit till andraplatsen i tät strid med Rosersberg Arlanda. Tullinge ska inte ha någon rimlig chans att undvika sistaplatsen.

Grupp 2: AIK, Hammarby, Huddinge och Rotebro. Huddinge har dragit en vinstlott i förkvalet efter att ha missat den tillsynes givna förstaplatsen i gruppspelet till överraskningen Vallentuna. Huddinge kan nog ha lekstuga med såväl AIK som Hammarby, och lär bara behöva ta litegrann för att klippa Rotebro. Rotebro känns lika givna som tvåa, medan Hammarby känns mindre svaga än AIK.

Grupp 3: Lidingö, Vendelsö, Väsby och Älvsjö. Lite jämnare i grupp 3 än i grupp 2. Vendelsö lär komma sist i gruppen, medan det blir jämnt värre mellan de två tidigare samarbetsklubbarna i JAS – Älvsjö och Lidingö. Lidingö lär kunna ta andraplatsen på större rutin, medan Väsby kan börja planera för åttondelen redan nu.

Grupp 4: Duvbo/Sundbyberg, Hässelby, Nacka och Nynäshamn. Nacka och Hässelby kommer att gå vidare ur grupp 4. Vilket av lagens som kommer etta respektiva tvåa lär avgöras av bäst dagsform. Gissar på att Hässelby kan vara det laget, medan Nacka blir tvåa. Duvbo/Sundbyberg kommer trea och Nynäshamns se-och-lärande tar slut med en fjärdeplats i förkvalet.

Det ger oss följande sannolika åttondelsfinaler:

Huddinge – Värmdö. Sug på den, innebandyvänner. Thrashtalk-orgie utlovas… Nästan omöjligt att tippa, faktiskt. Huddinge har en större trupp, kan det vara det som fäller avgörandet. Kanske. Svagt etta på tipset.

Rotebro – Djurgården. Rotebro har trots sämre ”ranking” läge att ta sig förbi åttondelen. Djurgården har haft en enkel väg till åttondelen, och inte prövats hårt alls. Rotebro är snäppet starkare än Djurgårdens gruppmotståndare. Blir en etta på tipset även här.

Lidingö – Ekerö. Känns helt ovisst när ö-lagen från havet och insjön stöter på varandra. Två lag som brandskattats hårt senaste tiden. Lutar åt ett kryss, där Jonathan Mooney sedan får stänga igen för sitt Lidingö. Seger efter straffar till Lidingö alltså.

Väsby – Åkersberga. Känns som en uppgörelse som kan sluta lite hursomhelst. Åkersberga lite tyngre, men Väsby med större talang. Åkersberga tar det hela, men inte enkelt. En tvåa i tipset.

Hässelby – Vallentuna. Två lag som stötte på varandra i gruppspelet, och där Vallentuna vann då. Inte osannolikt att Vallentunas defensiv vinner igen. Ytterligare en tvåa på tipset alltså.

Nacka – Täby. Två av ”Lenets” mest framgångsrika klubbar få känna på varandra. Täby har ett visst favoritskap på sig, och bör klara Nacka om alla bitar sitter på plats. En tvåa till alltså.

Farsta – Salem. Salem är favoriter, men Farsta kan inte räknas bort. Kan bli en avgörande match i matchen mellan målvakterna Ivo Rongione Löwencrantz och Markus Antonsson. Salems bredd är bättre, och favoritskapet hamnar alltså där. En knapp tvåa i tipset.

Tyresö Trollbäcken – Bele Barkarby. Vad säger man om den matchen? Kommer att bli stenhårt, men där Bele Barkarby efter sitt gruppspel måste framstå som tydliga favoriter. Visst har TT fått in ett närmast nytt lag, men tipset blir ändå knapp tvåa.

Vi ber naturligtvis om ursäkt i förväg för eventuella feltippningar, men lovar ändå att återkomma med tips inför kvartsfinalerna inför avslutningen av Bäst i Stan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: