Bäst i Stan – Vi sammanfattar HJ-gruppspelet

Låt oss börja med att erkänna att några tips från vår profetia daterad till den 16 augusti slog helt fel, att vi kanske inte kan innebandy så bra som vi tror… Men vi tippade ändå bättre än det liverapporterades från flera hallar. Att inte tillåta publik ligger ju rätt i tiden med den pågående pandemin. Men då måste rimligtvis arrangerande klubbar ha folk i hallen som kan ge de nyfikna utestängda ett humm om vad som händer i matcherna. Detta brast, och det är ett underbetyg till hela arrangemanget. Men slut på kritik, och över på genomgången för hur gruppspelet slutade i de sex HJ-grupperna.

Grupp 1. Huddinge, Hässelby, Tyresö Trollbäcken och Vallentuna bildade grupp 1. Vi hade tippat Huddinge som solklar favorit, med ett avlövat TT som huvudaspirant på andraplatsen. Det gick sådär. Vallentuna spöade överraskande Huddinge i premiärmatchen med 3-2, och gick sedan obesegrade genom gruppen efter att slagit TT med 1-0 och Hässelby med 3-2. Ingen målexplosion där inte, men en solid defensiv som gav utdelning. Huddinge gaskade upp sig efter förlusten mot Vallentuna, och vann övertygande mot både Hässelby och TT – med 5-0 respektive 8-2. Med det säkrade rödingarna en andraplats. Kampen om sistaplatsen blev alltså en uppgörelse mellan Hässelby och TT. Hässelby spöade TT med 2-1, och fjolårsvinnarna av DM hamnade alltså sist i sin grupp. Överraskande? Kanske. Kanske inte. Ett mycket ungt TT-lag ställdes på benen i gruppspelet då en stor del av den tänkta stommen i TT:s HJ-lag fanns på Gotland med klubbens A-lag. TT spelade jämnt med gruppvinnarna Vallentuna och konkurrenten Hässelby. Bara mot Huddinge fick de unga Tyresö-killarna genomlida en överkörning… Nu blir vägen extra lång och jobbig om TT ska kunna reprisera fjolårssegern.

Grupp 2. AIK, Bele Barkarby, Rosersberg Arlanda samt Väsby var lagen i grupp 2. I vårt tips hade vi Väsby först, Bele Barkarby tvåa, Rosersberg Arlanda trea och AIK sist. De två sistnämnda placerade vi rätt men där Bele Barkarby gav vår tippare en käftsmäll. ”Bele Barkarby har firma Hjorth och Kristensen, men inte så mycket mer.” Jodå. Det fanns en hel del andra spelare i Bele Barkarby som var och hade mycket mer, och som starkt bidrog till full poängpott och 35 plusmål på tre matcher. AIK höll som väntat inte måttet, utan blev sist utan någon som helst orättvisa. Väsby grejade en andraplats, trots minus 5 i målskillnad efter en rejäl överkörning från Bele Barkarbys sida – 14-2. Sammanslagningen Rosersberg Arlanda hamnade trea, men var det laget som föll minst smärtsamt mot de överlägsna grabbarna från Järfälla.

Grupp 3. Grupp 3 bestod av Lidingö, Nacka, Rotebro och Åkersberga. Vi hade tippat Åkersberga som relativt givna gruppsegrare, med Rotebro som lika givna tvåor och där Lidingö skulle kunna fixa tredjeplatsen i hård kamp med Nacka. Vi hade iallafall rätt om ”Ackers” som gick igenom gruppen med tre imponerande vinster. Nacka kom tvåa efter att ha betvingat såväl Lidingö som Rotebro i två jämna bataljer. Rotebro lyckades knipa tredje platsen, medan Offensiv Lidingö gick igenom gruppspelet med idel sura förluster i bagaget.

Grupp 4. Lagen i grupp 4 var Farsta, Nynäshamn, Värmdö och Älvsjö. Vi hade skrivit att Värmdö och Farsta var i en klass för sig, och det stämde bra. Värmdö, som i stort sett består av Ingarös lag från förra säsongen, vann gruppen efter en oväntat hård 4-3-drabbning med Farsta. Farsta säkrade i sin tur andraplatsen genom att knäcka Älvsjö i sin premiär med 3-0. Farsta alltså tvåa, Älvsjö trea och länets sydligaste innebandyklubb Nynäshamn fick storstryk i samtliga matcher och minus 40 i målskillnad och utan ett enda gjort mål. Det är inte ett dugg svårt att lida med Nynäsgrabbarna. Tillsammans med Bele Barkarby och Åkersberga måste Värmdö anses ha övertygat mest i gruppspelet, och kan definitivt vara en av aspiranterna på att kunna gå hela vägen.

Grupp 5. Duvbo/Sundbyberg, Salem, Tullinge och Täby utgjorde kvartetten som var grupp 5. Salem var tippade som solklara segrare, med Täby som tvåa, Tullinge trea och Duvbo/Sundbyberg sist. Alla fyra placeringar satt rätt, men utan Salem som solklara segrare. Det blev en målskillnadsaffär med Täby, som lyckades få till ett oavgjort resultat – 1-1 – mot Salems kommuns idrottsstolthet. Tullinge slog Duvbo/Sundbyberg med uddamålet, 5-4, men det blev den enda segerna för Tullinge. Duvbo/Sundbyberg fick inga poäng alls men överraskade ändå med en bra insats i gruppspelet. Salem och Täby behöver lyfta sig någon klass för att kunna utmana den starka trojkan som nämndes i den föregående gruppen…

Grupp 6. Grupp sex, nej det är ingen särskrivning, var på pappret den svagaste gruppen med lagen Djurgården, Ekerö, Sigtuna och Vendelsö. Djurgården var förhandsfavoriter i vårt tips, med Ekerö som tvåa, Vendelsö trea och Sigtuna fyra. Sigtuna blev Hammarby, och hade tipparen vetat om det så hade Hammarby tippats trea och Vendelsö fyra. Då hade tipset blivit helt rätt också. Djurgården lyckades vinna ett derby, en efterlängtad bedrift, med 2-1 mot Bajen. Djurgården körde över Vendelsö i premiären, och fick sedan oavgjort mot Ekerö. Ekerö kom tvåa efter ha besegrat Hammarby och Vendelsö rätt enkelt. Bajen kom trea efter att med viss möda och lagom stora problem ha spöat Vendelsö med 4-3. Vendelsös tidigare framgångar i HJ-serierna är numera ett minne blott, och laget kunde bara räkna i förluster. Inget lag från grupp sex, nej jag särskriver inte nu heller, kommer att ha en chans till finalhelgen i Eriksdalshallen. Så är det bara…

Sammanfattningsvis imponerade de lagen som man borde ha kunnat förutse. Bele Barkarbys storseger mot Väsby visade tydligt att Järfälla-laget är en stark kandidat till att bli Bäst i Stan, främst utmanade av Värmdö och Åkersberga – och Huddinge, som kommer att växa fram starkare när alla nyförvärven blir acklimatiserade i sitt nya lag.

Förkvalsgrupperna är även de publicerade och ser ut som följer:

Grupp 1: Farsta, Rosersberg Arlanda, Tullinge och Tyresö Trollbäcken.

Grupp 2: AIK, Hammarby, Huddinge, Rotebro

Grupp 3: Lidingö, Vendelsö, Väsby, Älvsjö

Grupp 4: Duvbo/Sundbyberg, Hässelby, Nacka, Nynäshamn.

Tips avseende förkvalsgrupperna i HJ kommer inom kort…

Fredrik

En kommentar på “Bäst i Stan – Vi sammanfattar HJ-gruppspelet

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: