Simon Sandman – Från Rotebro IS IBK till Bele Barkarby IF

För ungefär en vecka sedan presenterades Simon Sandman som Bele Barkarby spelare, detta efter att ha tillbringat nästan hela sin karriär i Rotebro. Vi fick lite av den starka backens tid och pratar lite om varför han väljer att gå vidare från ett Rotebro som är i ett spännande läge och vad han tror om sin första säsong med ”Gorillaz”.

Hej Simon, du sitter här som nybliven spelare i Bele Barkarby IF eller ”gorillaz” som de också kallas, klassisk sportfråga, hur känns det?

-Ja det har varit på gång ett tag nu. Då jag hade ett år kvar på kontraktet med Rotebro så har det  blivit en längre förhandling, men det är två klubbar som verkligen sätter sina spelares intressen i första hand ,så nu är jag en del av ”Gorillaz” och det känns riktigt bra.


-Du har varit Rotebro trogen hela din karriär förutom ett äventyr till Norska elitserien, hur kommer det sig att du väljer att ta steget nu?
 
– ”Rotan” är något jag kommer ta med mig hela livet, uppskattar verkligen alla där, medspelare, ledare och publik. Dem har givit mig så mycket både på och utanför planen.


-När jag lämnade för Norge handlade det mest om personlig utveckling, men nu vill jag utvecklas som spelare och då känns allsvenskan som en bra nivå´. Bele Barkaby känns som ett naturligt val eftersom det ligger nära och är ett lag som bara fortsätter utvecklas för varje säsong.

En snabb titt i Ibis visar tydligt att du är en poängstark back men hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-Haha poäng nja det vet jag inte men stark kan jag hålla med om! Mitt fokus ligger mest på det defensiva, men ibland blir det lite tråkigt och då springer jag upp med bollen så får det bli vad det blir. En bra och enkel beskrivning skulle nog vara ” Sergio Ramos ”

-Du var inne på det frågan innan, men vad hoppas du med att kunna bidra med i ”Gorillaz”?

-I det defensiva kommer jag bidra, där är jag som bäst, men hoppas även kunna bidra med både fart och energi offensivt som skapar farliga lägen.

-Innan vi lämnar Rotebro, hur tror du det kommer gå för ditt gamla lag i herrettan?

-Dem kommer sköta det där galant. Med lite mer hår på nacken nu, då många i truppen haft minst 2 säsonger i 1an, så ska dem nog kunna ta sig till kval. Gäller bara att dem sköter försäsongen ordentligt, tror fysen är mest avgörande i 1an.

Hur ser du på att ta klivet upp i allsvenskan?

-Det ska bli otroligt kul, har ju en säsong i bagaget med Rotan i allsvenskan. Det bästa med allsvenskan är att dem tillåter att du smäller på mer och farten är betydligt högre så det passar mig perfekt.

Gorillaz går in på sin andra säsong i Allsvenskan, det ”tuffa” andra året, vad tror du om era chanser att upprepa och förbättra förra årets bedrift?

-Ska jag vara helt ärlig så följde jag inte allsvenskan alls förra säsongen. Har fått veta nu i efterhand att det gick riktigt bra andra halvan av säsongen och vi har en riktigt stark trupp, så förbättring lär det absolut bli.

-Flertalet lär tippa er långt ner i år igen, men om du får sia, vart tror du att ni slutar i tabellen?
 
-Då får dem som tänkt göra det ta och tänka om, om jag får bestämma så kommer vi sno åt oss en kvalplats.

-Hur ser du på lagets mix och sammansättning?

-Ja det är en mix av extremt duktiga juniorer samt ett lite äldre gäng som är rutinerade. De kan spela ihop med förbundna ögon för att dem har spelat så länge med varandra.


-Folk utifrån förstår nog inte vilket sammansvetsat gäng det är, många tror nog att det brister i seriositet men det är otroligt proffsigt runt omkring laget och har nog aldrig träffat på så mycket vinnarskallar i ett och samma rum.

-Vi brukar köra en fråga om Robinson och du kommer inte undan, om du får välja fyra personer att ha i ditt lag på Robinson, vilka väljer du och varför?

-Nu känner jag inte alla i laget än, men det känns som en självklarhet att ta med Blyberg och Ulvehag då jag kommer behöva en del muskler på tävlingarna. Simonsson ska med som är otroligt snabb och han tål flera veckor i solen utan att bränna sig eller få solsting. Sen kan Sam Madani få följa med också, för lite skönt surr och tror han behöver en semester.

-Vem röstas ut först i Örådet?

-Det blir en kort semester dock för Sam, han kommer garanterat röstas ut först då han endast kommer lyfta fingret för att bygga en hängmatta åt sig själv eller något.

Fem snabba:

Jakobsbergs sporthall eller Nya Rotebrohallen?

Nya Rotebro, bröt näsan i betongväggen min sista match innan jag drog t Norge i Jakans sporthall.

Skottäck eller mål?

Skottäck alla dagar i veckan.

Vem får sitt genombrott hos er i år?

Hört att Oscar Kristensen ska vara vass och sämre lär han ju inte bli heller. 

Drömrubrik 2020/2021?

Trots bottentippade av många så kvalar Gorillaz till SSL!


Uppdragna eller nerdragna strumpor?

Oj det är verkligen olika, beror mest på hur mycket jag hängt i gymmet på försäsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: