Bäst i Stan – Vi tippar Herr-DM gruppspelet – omgång ett.

Det har blivit dags att syna av omgång ett i det nya konceptet ”Bäst i Stan”.
I omgång ett finner vi lag blandade från division 3 till division 5.
Vi har en ordentlig gottepåse att gå igenom med intressanta lag. Vilka lag kommer att skrälla, och kommer favoriterna gå vidare?

Grupp 1: Huvudstaden IBK(Div 3), Skogås/Trångsund IBK(Div 3), IK Frej Täby IBK(Div 4), Järfälla IBK(Div5)

Högst troligt lär det bli fight om förstaplatsen mellan de två div 3 lagen, Skogås/Trångsund och Huvudstaden – som gick upp från division 4. Skogås har en stabil trupp om alla är tillgängliga, och får man ihop spelet seglar man i hamn hyfsat enkelt med förstaplatsen i behåll.

Grupp 2: Värmdö IF(Div 3), Danderyds SK IBF(Div 3), Vaxholms IBF(Div 4), Hammarby IF IBF(Div 5)

I Danderyd hittar vi en del intressanta spelare, med gammal rutin från allsvenskan och division 1, bröderna Borgqvist, Joacim Larsson och målvakten Granelli.
Kan Värmdö störa Danderyd? Annars lär de få nöja sig med en andraplats och fightas om den med Vaxholm, Hammarby slutar därmed på sista plats.

Grupp 3: Vaxholms IBF(Div 3), Sundbybergs IK(Div 3), Duvbo IK(Div 4), Segeltorps IF(Div 5)

Kommer Vaxholm göra ett bättre ”DM” i år? Förra säsongen slutade man på en tredjeplats i en grupp om fem lag. Kommer Sundbyberg kunna utmana? De slutade en poäng efter Vaxholm i serien förra säsongen, dock med en match mer spelad innan en pandemi kom och tog över.
På tredje respektive fjärde plats lär vi se Duvbo samt Segeltorp.

Grupp 4: Sköndals IK(Div 3), Älvsjö AIK IBF(Div 3), Töjnan IBK(Div 4), Farsta IBK(Div 5)

Både Älvsjö/AIK och Sköndal hade det tufft förra säsongen i ”DM”, frågan är om de kan rycka upp sig, annars kan Töjnan och Farsta utmana ordentligt. Farsta som dock trillade ur division 4 förra säsongen behöver rycka upp sig spelmässigt. Det finns bra individer i laget som kan göra det lilla extra, till exempel den unga lovande JAS-tränaren Maximilian Hermundstad, eller varför inte Edvin Baggman som spelade JAS för Lillån för några år sedan, däremot ryktas det om att Baggman ej kommer spela på grund av 100% fokus på studier. Farsta lär troligtvis inte heller kunna nyttja så många av klubbens juniorer då ”HJ-DM” spelas samtidigt. Troligtvis jämnt lopp mellan Sköndal och Älvsjö.

Grupp 5: Ingarö IF(Div 3), Hammarbyhöjden IBK(Div 3), Nynäshamn IBK(Div 4), Älta IF(Div 5)

I grupp fem finner vi två gamla division 2 lag, som har haft en del säsonger där. Hammarbyhöjden åkte ner medans Ingarö självmant har valt att degradera sig en division nedåt. Nynäshamns ena lag som detta som huserar i division 4 är gamla Bedarö, och självklart finns det en hel del spets där med äldre rutinerade. Ingarö bör nog hållas högst här ändå och Hammarbyhöjden har blivit försvagade av att tappa sin bästa poängspelare till Älvsjö AIK – så de får nöja sig med en andraplats. På tredjeplats Nynäshamn och sedan Älta.

Grupp 6: Vendelsö IK(Div 3), Salems IF(Div 4), IK Tomtberga(Div 4), Andino United IF(Div 5)

Intressant grupp med nystartade Andino United, här snackar vi både avdankade men förr duktiga spelare men även folk som fortfarande har spelat på hyfsat hög nivå, vi har till exempel från Hammarby, Nicklas Nydén och Rasmus Stark. Handen IBKs gamla stora poänglirare, Patrik ”Pata” Andersson finns även med i truppen. ”Pata” som mest troligt senast det begav sig är känd för att ha spelat på sina egna matcher och även de han inte deltog med i under hans tid i TTIBK, för detta blev han avstängd i tre månader. Kan individerna i Andino få ihop spelet som en grupp kan de bli farliga men det finns även en hel del duktiga spelare i Vendelsö som blir tuffa att rubba.
Vendelsö blir etta till slut, men frågan är om Andino kan knipa andraplatsen. Då lär Tomtberga hamna på tredjeplatsen och Salem sist.

Grupp 7: FBI Tullinge(Div 3), Högdalens AIS(Div 4), Värmdö IF(Div 4), Nacka Wallenstam IBK(Div 5)

Tullinge levererade bra i grupp ett förra DM. Värmdö var med i samma grupp men levererade inte lika bra, däremot gick de bättre i seriespelet och gick upp från div fem till division 4. Nacka jagade Värmdö i division 5 östra, men slutade tillslut på en tredjeplats och får fortsätta jaga uppflyttning denna säsong. Så som gruppen är visad här uppe lär nog tabellen sluta också. Tullinge etta, följt av Högdalen, Värmdö och tillslut Nacka.

Grupp 8: IBF Offensiv Lidingö(Div 3), Bergfoten IBK(Div 4), Högalids IF(Div 5), Sigtuna IF IBK(Div 5)

Bergfoten gjorde ett bra DM förra året och de skulle säkerligen kunna göra det igen, svåraste nöten att knäcka mot förstaplatsen blir då högst troligt matchen mot Offensiv Lidingö, då Lidingö slutade högre upp i serien än Bergfoten. Högalid och Sigtuna får kämpa om tredje och fjärdeplatsen.
Vi får hålla Offensiv Lidingö som etta här och Bergfoten som tvåa, Högalid hamnar på tredje plats och Sigtuna fyra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: