Summering dag 2 DJ Invitational

Till skillnad från gårdagen summerar vi dagen för alla våra tre Stockholm slag men utan tabeller.

Bele Barkarby IF:

Tung dag för det unga Bele Barkarby och det är lite beklämmande att vi inte har hunnit att se så mycket av Beles cup då tiderna inte riktigt har varit till vår fördel. Dagen inleddes med en sur 2-3 Förlust mot Lerum. Det märktes att Lerum var betydligt starkare fysiskt när Bele fick svårt att vinna sina dueller. Första målet för Lerum kommer i Powerplay och det är otagbara avslut för Matilda Jennersjö i Beles mål. Bele ger sig dock inte och skapar nerv i slutet när de gör 2-3 genom supertalangen Lova Vestlin.

Andra matchen är en betydelselös sådan mot Pixbo. Båda lagen är redan ute så det handlar mest om vem som blir grupptrea och gruppfyra. Bele tar ledningen i matchen men lyckas inte hålla den nämnvärt länge, efter det får Pixbo mer kraft och vinner matchen med 1-3.

I placeringsmatchen får Bele gå upp mot Falun i en match som slutar 5-7 till Faluns favör. Beles tvillingpar Fuentes Nilsson imponerar, speciellt Clara med sin fysik. Inte bara att Clara gör poäng, utan hon vinner sina dueller – och är ett konstant hot i defensiven och offensiven.

Vi har, återigen, inte sett så mycket från Bele live, men det vi har sett vittnar om ett ungt lag som precis har påbörjat sin resa mot något riktigt bra. Bele Barkarby kommer garanterat att vara ett topplag i JAS, även i år. Nu har de fått många värdefulla erfarenheter och det ska bli spännande att se hur detta slutar.

Tuff cup för Bele Barkarby, men optimistisk framtid foto: FOD Photo

Täby FC:

Täby började dagen med en morgonmatch mot Värmländska GS86, en match som från Täbys sida var allt annat är bra. Täby hade tunga fötter och var inget hot offensivt. Ebba i Täby målet var fantastisk, det är väl det bästa att säga om den matchen. Ni kan läsa mer om matchen i vårt matchreferat

Inför tredje matchen mot Hovslätt var det klara förutsättningar, minst oavgjort och två gjorda mål skulle räcka för att ta sig vidare till kvartsfinal. Täby gör en ordentlig uppryckning och gör sin klart bästa match i cupen. Mycket bättre fart på fötterna, med fler avslut och hot innanför Hovslätts försvar. Dock kvarstår problemen med Täbys försvarsspel där backarna behöver bli betydligt mer aggressiva i försvarsspelet. Kedjan med Hasanagic x2 och Chopard är genomgående bra och är nästintill farliga varje anfall. Sagt och gjort slutar matchen 3-3 och både Hovslätt och Täby går vidare.

I kvartsfinalen väntade Sirius som kom tvåa i Grupp B. Täby gör sin överlägset bästa insats i turneringen och spelar boll med tempo och lugn, trots att Sirius tar ledningen med 0-1 när en av Täbys backar försvinner från sin zon så Sirius spelaren blir ensam med Boman i målet.

Men Täby är det bättre laget och i andra perioden får de utdelning och gör fyra snabba mål. Efter det spelar Täby egentligen av matchen på ett fantastiskt fint sätt. Isabella Chopard är navet mellan tvillingarna och gör en grym match där hon står för lugn och bolltempot. Alicia Berggren visar hur viktig hon kommer att bli och är en gigant på backen. Sofia Melander springer, sliter, skjuter och är enormt underskattad. Men den som imponerar mest är Täbys 05:a Anna Jonsson, så lugn och trygg med bollen och en blick för spelet, en spelare att hålla koll på. Anna spelade mycket mot jämnåriga grabbar under förra säsongen, och gjorde det grymt bra redan då. Imorgon väntar RIG Umeå i semin och Täby har allt att vinna där.

Anna Jonsson imponerar för Täby Foto: FOD photo

Åkersberga:

Kom med nöd och näppe undan med tre poäng igår mot Landvetter, men börjar dagen med att fullständigt spela ut Falun i Åkersberga Sporthall, lagets hemmaborg. Falun tilläts egentligen aldrig att etablera ett offensiv spel mot ett Ackers som sätter en bra press och tvingar Faluns backar till stressade beslut. Det slutade allt som oftast med långa bollar som Ackers skickliga backar enkelt plockade ner och kunde spelvända på. Den dödliga duon Nordstrand/Eriksson gör två poäng var och får trumma igång ordentligt. Matchen slutar 5-1 till Ackers

Andra matchen för dagen går mot Sirius. Det är en match som för Ackers handlar om att bli gruppetta för att slippa RIG redan i en Semifinal. Utav det vi såg är det en tämligen lik matchbild som den mot Falun. Ackers kontrollerade matchen och bolltempot, Sirius låg rätt i sitt försvar och ställde väl egentligen inte de stora frågorna till Ackers dito, men de är tajta och det tar lång tid innan Tilde Sandlund kan bryta Sirius nolla. Kort efter det första kommer det andra målet sen spelar Ackers av matchen, dock får Sirius till ett tröstmål på slutet. Matchen slutar 2-1 till Ackers.

I kvartsfinalen väntar FBC Lerum, ett lag som kom tvåa i grupp A bakom RIG. Storfavoriten Ackers börjar matchen väldigt svagt och får inte igång sina uppspel när Lerum sätter press med sitt 2-2-1 försvar. Lerum gör det så pass svårt för Ackers att de flertalet gånger få ställa om. Att Lerum leder med 0-3 efter första perioden var helt välförtjänt. Ackers lyckas dock snabbt reducera genom Nordstrand i början av andre perioden och det var starten på Ackers återhämtning och press. Ackers pressar på såpass att Lerum får ta en timeout, som hjälpte föga. Ackers både reducerar och kvitterar innan nästa kalldusch dyker upp. Lerum tar återigen ledningen efter att ha tappat sin 0-3 ledning. Ackers lyckas dock vända igen och vinner tillslut med 6-4, Lerum orkade helt enkelt inte hålla ut mot ett tungt Ackers.

Härnäst väntar semifinal mot Hovslätts IK.

Hanna Nordstrand var skoningslös idag och gjorde mål på allt Foto: FOD Photo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: