Hedvig Iwarzon Erlandsson – ”Jag är nästan säker på att om vi hade fått spela klart säsongen så hade vi vunnit serien”

I dagens andra intervju träffar vi en spelare som spenderat hela sin karriär i Älvsjö och som inte har någon tanke på att flytta. Hon är lagets kapten, vi presenterar Hedvig Iwarzon Erlandsson

-Hej Hedvig , för de som inte vet, vem är Hedvig Iwarzon Erlandsson? 

-Hej, Är de här jag ska säga att jag är en glad och positiv tjej på 27 somrar? Haha nej men jag älskar choklad (kan inte leva utan), att skratta och att få adrenalinkickar. Kan ibland säga något utan att tänka mig för, vilket inte är det smartaste jämnt. 

-Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare? 

Jag skulle säga att jag är en spelare som alltid sliter, jag har inte de där kända handlederna eller spelförståelse som de flesta skulle säga är nyckeln i innebandy. Men jag är nog en av de snabbaste på planen och när jag är inne så ger jag aldrig upp. 

Du har spelat hela din karriär i Älvsjö AIK, vad är det som gjort att du alltid varit i Älvsjö? 

-Jag spelar för jag tycker det är kul, då är det viktigaste för mig att jag trivs med mina lagkamrater och tränare. Jag har träffat mina närmsta och äldsta vänner i denna sport vilket jag otroligt tacksam över. 

-Du är lagets kapten, hur ser du på din kaptensroll och vad är ett bra ledarskap för dig? 

-Om jag tänker på mig själv som spelare eller person så tycker jag inte jag är en självklar kapten, då jag varken är bäst i laget eller kan mest om spelet. Jag fick förtroendet av tränarna förra året och åter igen i år, och även från mina lagkamrater vilket jag ser som en ära. Så för mig är det viktigt att alltid peppa laget på alla sätt möjligt om det så går bra eller dåligt i matcherna och vare sig jag är med och spelar eller sitter på bänken. Laget kommer alltid före jaget. 

-Förra säsongen kom ni tvåa i damernas division 2 södra och blev uppflyttade till division 1, hur skulle du summera er säsong? 

Vi gör en bra säsong och har kämpaglöden med från start till det abrupta slutet, när vi är som mest taggade. Vi hade några matcher där man undrar om vi någonsin hållit en klubba så vårt lägsta kan vara riktigt lågt och något vi behöver jobba på. Men när det går bra och vi har det kul så kan vi vara oslagbara. 

-Jag är nästan säker på att om vi hade fått spela klart säsongen så hade vi vunnit serien. Men vi alla är otroligt glada att vi fick gå upp trots att det blev som det blev, för både vi och Huddinge, som vann serien, förtjänar det. 

-Du spelade 8 matcher förra säsongen och gjorde 7 poäng, hur skulle du beskriva din egen säsong? 

-Jag hade en väldigt trög start, började säsongen med en skada sen säsongen innan och var sjuk. Så när jag kom tillbaka hade jag ingen kondition alls och var som bambi på hal is, pinsamt dålig. Men det kom sig mot slutet när jag började komma in och lära känna de jag spelade med i samma kedja, det är då det är som roligast. Men vad jag är absolut stoltast över är att jag hade en bra första säsong som kapten, för alla matcher jag kunde vara med och spela och var kapten så vann vi, kan ni tänka er en bättre start. Allt tack vare detta underbara lag. 

-Vilka utropstecken tar du med dig och även laget från föregående säsong som blir viktiga i ettan? 

-Att när vi är på topp så kan vi vara riktigt bra, vi kan mycket mer än vad vi själva tror. Precis som vår tränare Fahlman säger till oss innan varje match. Sen det roligaste, vi gjorde mest mål och släppte in minst under hela säsongen. Detta resulterade i att vi hade tre spelare i topp 10 och flest tjejer i topp 25 av alla lag, sjukt imponerande.

-Vad ser du måste utvecklas för att konkurrera i ettan så ni hänger kvar? 

-Att vi inte får tappa humöret och viljan bara för det går dåligt, bara för man ligger under med 4-0 betyder det inte att man inte kan vinna eller i alla fall spela lika. Vi vet alla hur Sverige återhämta sig mot Tyskland på bortaplan, vilket betyder vill man så går allt. 

-Ni har en väldigt lång försäsong men nu närmar sig seriestart, hur förbereder ni er? 

-Ja det har det verkligen varit. Vi förbereder oss med att skapa en stark grund med bra kondition och styrka för att hålla hela matcherna och säsongen ut samt att börja spela ihop oss och hitta vårt spel. 

-Hur ser du på lagets mix? 

-Tycker att det är väldigt bra, vi har allt från rutinerade spelare till yngre, ivriga och energirika spelare. 

-Hur kommer Älvsjö att kännetecknas på planen? 

-Vi kommer att kännetecknas av vårt försvarsspel, allt motståndarna kommer se när de anfaller är en tajt blå mur i försvaret. 

-Ni är nykomlingar i ettan, så vad tror du om era chanser? 

-Under säsongen 18/19 spelade vi i division 1, då visste vi inte riktigt vad som väntades och krävdes. Nu vet vi det och det tror jag kan ge en fördel i kommande säsong och vi är mycket mer redo denna gång. 

-Vad tror du generellt om serien? 

-Jag tror det kommer bli en tajt serie med många matcher som slutar lika eller med udda målet. Det kommer nog vara en klump i mitten med lag, med nästan samma poäng. 

-Vilket lag ser du framemot lite extra att möta? 

-Jag ser fram emot att möta Råsunda, de matcherna är extremt tuffa men är roliga för de är så spelskickliga hela laget, så de spelar väldigt fin innebandy

-Finns det någon spelare som kommer få sitt genombrott i år? 

-Jag tror Madde Jonsson kan få det, om hon får chansen i division ett så kommer hon att utvecklas ännu mer. 

-Du är med i Robinson och får välja fyra personer till ditt lag, vilka och varför? 

-Stina Sandin – hon är från landet och kan överlevnad och mycket om växter. 

-Emma Storm – tror inte det finns en klokare och snällare människa. 

-Jennifer Enbom – med henne har man inte en tråkig stund med alla hennes historier. 

-Julia Kärnqvist – allt man behöver för att vinna tävlingarna, snabb och sjukt tävlingsinriktad. 

-Vem röstas ut först i Örådet? 

-Julia! För vi alla kommer snabbt inse att hon har störst chans att vinna annars. 

Fem snabba: 

Vilken realityserie ser du dig själv i? 

Ingen, förlåt men inte min grej. Men kan leva mig in i många serier, som Chicago fire som jag och min sambo sträckkolla medan vi var i karantän. Nästan så jag tror jag kan vara brandman/ambulandssjukvårdare tack vare den haha. 

Vem tar du med dig till en öde ö? 

Captain Jack Sparrow, för han lyckas alltid få lift när han är strandsatt på en öde ö. 

Vinna med 10-9 eller 1-0? 

Vinna med 10-9. 

Drömrubrik 2020/2021? 

”Älvsjö AIK Dam (b) klara för allsvenskan!”

Mest underskattade spelaren i ditt lag? 

Cecilia Jonsson – otrolig spelförståelse och högst närvaro.

Här hittar ni vår laggenomgång av Älvjsö AIK Dam (B)

Intervju med Angelica Öqvist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: