DJ Invitational dag 3 – Summering

Dag 3 av Dj invitational 2020 har nått sin ända och RIG Umeå tog hem guldet efter en spännande final mot Hovslätts IK. Vi kommer gå igenom dagens matcher för våra stockholmslag samt en intervju med RIG spelaren Joanna Hjelm som innan äventyret i Umeå spelade i Nacka Wallenstam IBK. Vi har även kommentar från de tre tränarna i Stockholmslagen. Artikeln är lång så ni kan scrolla ner till det lag ni vill läsa om, så här ser ordningen ut:

  1. Kommentar från arrangör
  2. Åkersberga
  3. Täby FC
  4. Bele Barkarby IF
  5. Joanna Hjelm RIG Umeå

Kommentar från arrangören

Innan vi går in på lagen bad vi arrangören Andreas Berglind ( även Pelle Dohlwitz är arrangör) lämna en kommentar om cupen som helhet:

Som arrangör har det varit superroligt då det blev en fantastisk inramning och en otroligt lyckad cup med ett stort tack till alla föräldrar i Ackers & Täby som hjälpte till. Självklart också ett stort tack till min medhjälpare Pelle Dohlwitz som hjälpt till med mycket, så vi tillsammans lyckas genomföra denna cup. Spelmässigt så har vi haft Sveriges bästa lag i denna cup och fått sett Sveriges bästa juniorer spela bra, täta, innebandymatcher och extra roligt att samtliga U19-Förbundskaptener och scouter var på plats , kan med ett ord beskriva cupen: Succé 

Vill också rikta ett stort tack till er på InnebandySTHLM som följt med och skriver om cupen och gör bra intervjuer och är Sveriges bästa blogg.

Åkersberga:

Med det sagt inleder vi summering med just Berglinds Åkersberga. Åkersberga spelade sin semifinal mot småländska Hovslätt, en match vi tyvärr inte kunde se så mycket av på grund av diverse problem med sändningen. Men Ackers förlorade matchen med 2-4 efter att ha hamnat i ett 1-4 underläge. Sticker ut gör såklart firma Nordstrand/Eriksson som återigen står för båda Ackers mål. Ackers hade hoppats på att få den där drömfinalen mot RIG. Coach Berglind ger oss en bättre beskrivning av matchen lite längre ner.

Sagt och gjort vart det bronsmatch mot Täby FC, ett riktigt derby mot ett Täby som hade en tuff semifinal mot RIG Umeå. Med tanke på förhandstips och det snack som gått var det allt att vinna för Täby och mycket för Ackers att förlora, de skulle bara ta medalj i detta. Sagt och gjort kommer Ackers ut oerhört starkt och går upp i en 0-5 ledning innan Täby kan reducera. Ackers dominerar kraftigt och känslan var att de gick ner i tempo när det hade en bekväm ledning. Men Täby kommer tillbaka och så nära som 4-7 innan Ackers dödar matchen. Det är inte så mycket att orda om, bronset var Ackers helt välförtjänt.

Utifrån det v isätt är Ackers MVP i cupen Hanna Norstrand- det skotett och antalet mål hon gör är galet. Emelie Eriksson och Tilde Sandlund är också riktigt bra.

Ackers coach Berglind summerar deras resa såhär:

Vår resa började mot Landvetter i en match som vi inte kom upp i vår vanliga nivå och hade tur som vann med 2-0 men efter det spelade vi bra innebandy mot IBF Falun 5-1 & Sirius 2-1 och i efterhand hamnade vi i den tuffaste gruppen då Landvetter blir 5:a & Sirius 6:a.

I kvartsfinalen möter vi FBC Lerum som vi underskattade lite och ligger under med 0-3 & 1-4 men lyckades vända och vinna med 6-4 och får möta Hovslätts IK som likadant där att vi inte är med från början och bjuder dem på samtliga mål men är klart bättre än dom i 1:a perioden men gör vår sämsta period någonsin i 2:a perioden , sedan är det spel mot ett mål men vi får inte in bollen bakom deras grymma målvakt och får spela match om bronset.

– Vi vinner ganska komfortabelt mellan två trötta lag i den varmaste hallen jag någonsin varit i. I Dj18 så var det vi och GS86 som gick vidare till Festen och i vårt möte så slår vi dom med 3-2 men förlorar sedan mot Falun med 3-2 som vi slog i Dj17 med 5-1 och slutar 2:a på målskillnad. Men vi kan stoltsera med att vi är det enda laget som får två bucklor i detta ”SM” men vi hade räknat med seger i båda klasserna och är lite missnöjda med resultatet , men samtidigt hade vi mycket bättre form på spelarna i April än dagens datum.

Ackers inför bronsmatchen Foto: FOD Photo

Täby FC:

Det unga Täby kan helt klart vara nöjda med sin resa.

I semifinalen får de tuffast möjliga motstånd i form av RIG Umeå och förlorar med 10-1. Den stora skillnaden är fysiken, Täby orkar inte hinna ikapp och det märks att de hade haft flertalet tuffa matcher i benen från lördagen. Det resulterar i många felbeslut och passningar som inte ska göras. Boman gör det hon kan i målet men RIG är ett numer för stora och spelar enkelt igenom Täbys försvar.

I Bronsmatchen mot Ackers är det återigen ett trött Täby som inte är med från start. De fick aldrig chans att reparera underläget med 0-5 även fast de gör ett bra försök och kommer så nära som 4-7. Men det här var två tuffa matcher för det unga Täby och summerat ska de vara väldigt nöjda med sina insatser i cupen. Kvartsfinalen mot Sirius var hel fantastisk och det sak bli spännande att följa detta lag i årets JAS upplaga.

Turneringens spelare enligt oss i Täby( utav det vi sett): Isabella Chopard Sjögren- navet i Täbys första kedja och spelar med lätthet i många situationer. Vill också hylla deras 05:a Anna Jonsson som är helt orädd i samtliga matcher och tar för sig ordentligt. Även Alicia Berggren är överlägsen tillsammans med Chopard.

Victor Johanssons kommentar:

-Känslan från cupen är bra, och trots att vi inte riktigt orkade hela vägen i bronsmatchen så är jag stolt över sätter vi genomför turneringen på. Vi möter många fantastiskt duktiga lag där flertalet spelar med äldre lag än vi, så en fjärdeplats är riktigt bra för ett lag med en stomme av 03:or mot Sveriges absolut bästa 02:or.

Vi gick in i turneringen med förhoppningen att få så mycket matcher i benen som möjligt för att spela ihop laget inför säsongen samt bygga upp en riktigt bra stämning i gruppen och börja jobba på lagsammanhållningen, då en stor del av truppen är ny, så det går inte annat än att vara nöjd! Med tanke på spelet vi stundtals visat upp så har vi visat med att vi kommer ha en bra chans att komma långt i kommande JAS-upplaga!

Isabella Chopard Sjögren Foto: FOD Photo

Bele Barkarby IF

Spelade bara en match under söndagen, mot GS86. En match där Bele kommer ut med mycket energi och direkt tar tag i matchbilden. Det märktes tydligt att Bele växte genom turneringen och fick igång sitt offensiva spel. I den sista matchen lyckas de hålla tätt bakåt samtidigt som det gör mål framåt. Vår enda sorg med Bele är att vi inte hann och se dem tillräckligt mycket på grund av matchtider för att göra en rättvis bedömning, men de hade det yngsta laget och kan ta med sig många bra prestationer. Ett spännande lag för framtiden. Matchen vann Bele med 4-1 och undvek därmed 12:e platsen i cupen.

Lagets MVP utifrån det vi såg är nyförvärvet Clara Eliasson, stark, fysisk och duktig med boll. Ett bra nyförvärv för Bele.

Så här säger tränare Markus Bengtsson:

-En bra turnering med bra motstånd där vi känner att samtliga matcher har givit oss mycket med erfarenhet.Vi har en ung trupp och jobbar på mycket nytt för tjejerna, vi har gjort framsteg för varje match som gått och det känns riktigt spännande inför den kommande säsongen! 

Foto: FOD Photo

RIG Umeå

Först vill vi bpassa på att gratulera RIG Umeå till guldet i DJ Invitational 2020 och ett extra grattis till de spelarna som kommer från Stockholm (deras klubb innan RIG inom parantes):

Joanna Hjelm ( Nacka Wallenstam IBK)

Ellen Hansson ( Huddinge IBS)

Hanna Modigh ( Täby FC)

Moa Lindau Dynefalk ( Täby FC)

Emmie Erlandsson ( Hammarby IF IBF)

Emma Ekenlinde ( Huddinge IBS)

Vi fick träffa Joanna Hjelm efter guldet:

Hej Joanna, först och främst ett stort grattis till dig och RIG för er vinst i DJ invitational 2020, hur känns det?

Tack så mycket! Det känns väldigt bra och skönt att vi vann men också att vi fick en bra start på säsongen med vårt nya lag.


Ni vinner med 3-1 mot Hovslätt i finalen, hur skulle du analysera matchen?

Hovslätt gav oss tufft motstånd men vi är det bollförande laget genom hela matchen och det är vi som styr matchen från det stora hela. Båda lagen hade många bra chanser och båda lagen hade absolut kunnat få in något mål till men jag tycker att vi går ut som värdiga vinnare från matchen men att det var en bra och tuff match från båda sidor.

Hur ser du på RIGs cup sammanfattat?

-Det blir lite speciellt att gå in i en cup med ett nytt lag där vi tränar med varandra bara några dagar, men jag skulle sammanfatta hela cupen som en laginsats där alla krigar för varandra och alla har samma mål och viljor. Vi gör en bra genomförd cup där vi kämpar varje match och fokuserar på det vi ska göra.

-Vad säger du om din egna insats?

Min egen insats tycker jag var helt okej med tanke på hur långt uppehåll jag haft med innebandyn nu, men det finns absolut saker jag vill förbättra och som jag kommer jobba hårt med nu inför kommande säsong. Men sammanfattningsvis gjorde jag mitt bästa och kämpade varje match och jag tycker jag ändå gjorde en stabil insats.


-Normalt sett har ni försäsong som inleddes med Prague cup, känner du att detta var i nivå med det?

Självklart är det inte mycket som slår Prag, Prag är svårslaget men jag tycker ändå att vi hade en bra vecka nu i Visby och att vi dessutom fick testa våra kunskaper i en cup. Det var en väldigt bra lösning istället för Prag skulle jag säga och det verkar som hela laget är nöjda med hela veckan men som sagt så är Prag ändå det bästa.


-Vad tycker du om arrangemanget?

Det var en rolig lösning då innebandyfesten tyvärr ställdes in, jag tycker att det var en rolig cup och extra roligt att det var samma lag med som skulle spelat i innebandyfesten och dessutom var det en bra start för vårt nya lag då vi fick testa vad vi går för. 

Ni hade tre nya Stockholmstjejer i laget, hur skötte sig dem?

Dem skötte sig precis som alla andra nya i laget sig jättebra, dem kommer tillföra mycket positivt till laget.


Du ska nu göra ditt sista år på RIG, vad är det du har utvecklat mest?

Det jag har utvecklat under dessa år på RIG är något jag inte hade fått chansen att göra om jag bott kvar i Stockholm vilket jag är tacksam för, men det jag har utvecklats mest skulle jag nog säga är min mognad, både i mitt spelsätt men också utanför innebandyn. Man mognar något enormt när man går på RIG.

Joanna Hjelm Foto: FOD Photo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: