DJ Invitational GS86 – Täby FC 1-0 (1-0)

Efter seger mot Sundsvall i premiären var det dags för Täby att ta sig an Värmländska GS86 som förlorade sin premiär mot Hovslätt med 3-2. Det innebär att GS86 nästintill var tvungna att vinna mot Täby.

Mycket riktigt så vann de också med 1-0 men med bud på betydligt mer. Hade det inte varit för en storspelande Ebba Lind i Täby målet hade det blivit större siffror. För att summera matchen enkelt handlade det mest om GS. Täby hade väldigt svårt att få till något ordnat anfallsspel utan tilläts spela runt bollen utanför GS box utan att egentligen aldrig riktigt hota på mål. GS däremot hade bra bolltempo och mycket fart under fötterna i Täbys zon vilket ledde till många långa anfall. GS var också väldigt lyckade i sitt presspel och det var fler än en gång som Täbys backar tvingades ta ny fart bakom egna målet.

GS matchvinnande mål är ett resultat av ett längre anfall där GS toppforward driver bollen genom transportzonen bakom målet från vänstersidan till högersidan. Väl där hittar hon en enkel passning upp till skytten på högerkanten som skjuter, bollen styrs dock av GS spelare som står framför målet på ett riktigt hockeyvis. Andra perioden backar GS hem mer men återigen är Täby ineffektiva med boll. Bästa chansen är när bollen går in till Adna Hasanagic i slottet, som istället för att skjuta, lurar alla och passar ut till Adla Hasanagic, men GS keeper gör en fin räddning. Täby får även ett Powerplay men lyckas inte komma till något riktigt farligt läge.

På det hela taget finns det mer att ta av hos Täby och förhoppningsvis var detta en bra match för deras fortsatta cupspel, nu går de upp mot starka Hovslätt och vi håller tummarna för tre poäng till Täby där.

Vi fick oss även en kort intervju med Täbys Adla Hasanagic:

Vinst igår mot Sundsvall, hur var känslan efter den matchen?

Det var såklart skönt med vinst i första matchen, det behöver man alltid för en bra start.


Ni drabbade samman med Värmländska GS86 nu på morgonkvisten, vad visste ni om dem på förhand?

Vi visste att dem var ett duktig och bra lag, men mer än så visste vi inte. Några i laget hade kollat på liven igår när dem mötte Hovslätt och vi kom fram till att det skulle bli tufft och jämt .


-Tyvärr blev det förlust med 1-0, hur ser din analys av matchen ut?

Från min sida så var detta ändå en helt okej match, det vi saknade enligt mig var målchanser och vi skulle behöva hjälpa varandra mycket mer. Dock så har vi rätt så många nya i laget så vi tränar fortfarande på att spela ihop oss . Enligt mig skulle GS haft 2-3 mål till, så vi ska tacka vår duktiga målvakt Ebba som gjorde en grym match.


-Vår upplevelse var att ni inte riktigt kom igenom deras tajta försvar i första men att det vart bättre i andra, hur ser du på det?

-Jag håller med, Vi var fast i första perioden och hade jättesvårt med att få över bollen på deras sida och när vi väl fick över den skapade vi inga farliga lägen. Målchanserna var inte många. I andra blev det bättre för vi fick en ny spelstil vi skulle köra av tränarna, så det var nog det som fick oss att komma förbi deras tajta försvar.

Känslan var att ni väntade länge med att börja pressa?

-Vi hade direktiv att backa hem för att stänga deras skottlägen.


-Vad tror du om er fortsatta resa i cupen?

– Helt ärligt har jag inte höga förväntningar , vi ska ge allt och sen hur de blir får vi se.  Man kan liksom inte ge mer än allt. Vi tar match för match och försöker spela ihop oss. Nästan lite som ”träning”, vi lär oss nya saker vi måste öva på efter varje match. Såklart vill vi komma långt och vi ska verkligen kämpa för det.

Adla Hasanagic #96 Foto: FOD Photo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: