Summering dag 1 av DJ Invitational

Då är den första dagen av DJ Invitational avklarad och nedan har vi listat nuvarande tabeller efter dagens resultat. Vi lägger som vanligt fokus på våra Stockholmslag, idag mer på Åkersbergas match mot Landvetter IBK.

Grupp AVOFGMIM+/-P
1. RIG Umeå14043
2. FBC Lerum1312
3. Pixbo Wallenstam IBK113-2
4. Bele Barkarby IF104-4

Bele Barkarby IF fick tuffast möjliga start med att möta ett starkt RIG som leddes av Thea Löfborg. Löfborg blev poäng bäst med två mål och en assist i RIGs 4-0 seger. Utifrån det lilla vi såg av matchen var det klar dominans på bollinnehavet från RIGs sida, med ett Bele som kontrade. Bele kom igenom ett par gånger, men RIGs målvakt stod pall. Annars hade Bele svårt att få ihop ett organiserat spel, men det finns många bra saker att bygga vidare

Grupp BVOFGMIM+/-P
1. Åkersberga IBF12023
2. IBF Falun10001
3. IK Sirius FBC10001
4. Landvetter IBK102-20

Vi var på plats i K-Rauta arena för att se favorittippade Ackers gå upp mot Landvetter IBK, en match som på förhand lutade kraftigt mot Ackers vinst. Sagt och gjort kommer Landvetter ut i en stark press som ställer Ackers en hel del, uppspelen blev för störda och backarna valde i många lägen att vända hem och ta burskydd istället för att försöka spela bollen igenom de luckor och ytor som fanns i göteborgarnas press. När de väl spelade sig ur pressen tog det ofta stopp på mittplan av att passningarna inte satt där de skulle. Detta gav Landvetter flertalet omställningslägen där göteborgarna ofta tog felbeslut eller så var Ackers bästa spelare,nyförvärvet Felicia Nordin omutlig i målet. Bästa chasen stod Hanna Nordstrand för när hon helt ren i slottet sköt bollen så hårt i ribban att den fortfarande vibrerar borta i Arninge. Sagt och gjort kommer Ackers ut tuffare i andra perioden, en period Landvetter inleder väldigt svag när de tillåts vara bollförande. Det är mycket chanspassningar hit och dit men som Ackers inte klarar att omsätta i mål.

Det är en ganska händelselös match men med ca 4 minuter kvar bryter Augusta Gullberg ett dåligt uppspel av Landvetter, tar två kliv in, skjuter på målvakten som släpper en retur som Tilde Sandlund slår in på volley. En minut senare utökar Ackers till två mål efter att Amanda Eklund har fått trampa in i höga slottet och skjuta in bollen bakom en täckt Landvetter målvakt. Matchen slutar 0-2 och Ackers får med sig tre poäng och har nu avklarat premiären, men Landvetter förtjänade en poäng minst. Det kan bara bli bättre för Ackers som imorgon tar emot Falun i Åkersberga Sporthall

Grupp CVOFGMIM+/-P
1. Hovslätts IK13213
2. Täby FC13213
3. Sundsvalls IBF123-10
4. GS86123-10

Täby gick upp mot Sundsvalls IBF i Åkersberga Sporthall, tyvärr har vi sett ytterst lite av matchen vid denna artikels publicering men Täby gick upp i en trygg 2-0 ledning och hade spelet utav det vi såg, men Sundsvall slog tillbaka och både reducerade och kvitterade i slutet av matchen. Men Täby kom tillbaka och avgjorde matchen i slutet genom Isabell Chopard Sjögren. Sundsvalls första mål hann vi se, ett skott från halva som en omarkerad Sundsvalls spelare får styra in bakom Boman och här få backarna ta på sig den missade markeringen. Övriga målskyttar för Täby vart Adna Hasanagic och Josefin Nylander. Nästa match blir mot GS86 och mycket tyder på en ny rysare i den, på förhand, jämnaste gruppen.

Ni hittar alla tabeller, resultat och livesändningar här

Här hittar ni vår intervju med Tilde Sandlund och Felicia Nordin efter deras vinst mot Landvetter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: