Älvsjö AIK DJ JAS- en nykomling som kan överraska?

Vi fortsätter vår Älvsjövecka med att traska vidare till Älvsjös nystartade DJ JAS lag. Majoriteten av laget består av spelarna som flyttade från Farsta F04/05 efter säsongen 2019/2020. Med oss har vi deras tränare Åsa Sjöberg, som guidar oss igenom denna spännande nykomling.

-Hej Åsa, du är en av tre nya tränare i det nystartade JAS laget i Älvsjö AIK, men berätta först gärna lite om dig själv och din innebandybakgrund?

-Hej jag tränar Älvsjö tillsammans med Mattias Gustafsson och Anders Dahm.

– Jag har hållit på med innebandy sedan jag var 15-16 år. Spelat själv i många år och började träna lag som 19-åring och fastnade för det direkt. Tycker fortfarande att det är jättekul.

-Älvsjö AIK hade inget JAS lag förra säsongen, så varför startar ni ett nu?

-Vi spelade inte i Älvsjö förra säsongen. Vi hörde hemma i Farsta IBK och spelade Röd svår och Röd medelsvår. Vi hade inte åldern inne riktigt förra säsongen då vi bara har 04:or och 05:or i laget.

-Efter förra säsongen kände vi oss lite oroliga över att vår trupp är ganska liten och vi hade inget lag under oss att samarbeta med . Vi saknade även lag ovanför oss , vi var helt enkelt lite ensamma i en annars bra förening där vi trivdes jättebra. Men för att hjälpa tjejerna med att få lite bättre förutsättningar så valde vi att flytta till Älvsjö. Här kan vi fylla på med tjejer från F-05 och vårt andra DJ-lag. Vi har även påbörjat ett samarbete med Älvsjös allsvenska damlag i form av ett par gemensamma träningar samt att vi får skicka spelare för extra träning när de har behov av folk. Nu ser vi fram emot att spela JAS och DJ-serie.

-För oss som inte vet så mycket om er, hur skulle du beskriva laget Älvsjö DJ JAS?

-Vi är ett lag med väldigt seriösa, träningsvilliga , duktiga tjejer.  Vi är ett väldigt sammansvetsat gäng som har kul ihop både på och utanför planen och försöker hela tiden spela en anfallsglad, rolig, teknisk innebandy.

-Finns det några spelare du tycker vi ska kolla extra på?

-Jag tycker att ni ska ha koll på alla spelare då alla är duktiga och jobbar hårt.

-Men kanske lite extra koll på våra fyra spelare som börjar på NIU Midsommarkransen. Olivia Gustafsson, Emma Unger, Emmie Lyckman och Leia Eriksson. Det är fyra väldigt duktiga och målinriktade spelare som jag tror kan bli hur bra som helst.

-Sen blir det nästan lite fånigt om jag inte nämner vår enormt spelskickliga kedja med Nathalie Gustafsson, Emma Unger och Lina Holmqvist. Dom dominerade kraftigt i Röd svår serien förra året och öste in mål.  De är alla tre stora talanger som dessutom jobbar oerhört hårt. Ska bli spännande att se hur dem tar sig i JASen .

-Har ni fått in några nyförvärvet nu under sommaren?

-Ja, vi har fått  in Emmie Lyckman och Maya Björck från Tullinge. Två toppen tjejer som redan har kommit in bra i laget. Sen tror och hoppas jag på att vi får ytterligare några spelare nu såhär i början på hösten.

-Hur tror du att Älvsjö kommer stå sig i JASen? 

-Svårt att svara på. Jag vet inte riktigt. Vi är ett ungt lag och vi är nykomlingar. Vi kommer jobba på bra och så får vi känna oss för lite och ta en match i taget. Jag hoppas och tror att det kommer gå bra och vem vet,kanske kan vi överraska lite.

-Vad tror du på förhand om er JAS serie och hur bra koll har ni på motståndet?

-Vår grupp ser ju väldigt stark ut med många riktigt bra lag. Vi har sett flera av de andra lagen och även mött några av dem, men  jag kan inte säga att vi har jättebra koll på motståndet, inte än i vart fall.

-Hanna Englund är född 2003 och kan vara en riktig spetsspelare för er, kommer hon spela JAS?

Hanna är ny för säsongen i Älvsjö och ingår i damtruppen men såklart hoppas jag på att vi kan ha henne med i JAS matcher om det funkar för dem. Det vore toppen.

-Varför ska vi hålla koll på just Älvsjö AIK JAS nästa säsong?

-För att vi har ett lag med riktigt duktiga , hungriga spelare. Vi försöker hela tiden spela bra , rolig innebandy och ett par av Stockholms största talanger i åldern 04-05 finns hos oss.

-Du är med i Robinson och får ta med dig fyra allierade, vilka väljer du och varför?

-Oj , svårt.. Jag utgår från att jag ska ta med fyra st från laget. Hmm… Då tar jag med mig :

-Nathalie Gustafsson , för vi behöver ha lite roligt om vi ska vara på en ö. Nathalie är väldigt rolig och får oss att skratta. Det händer alltid roliga saker när Nathalie är inblandad.

-Emma Unger. Emma är lugn och sansad i svåra situationer. Hon har koll på allt och leder arbetet framåt , ser till att allt blir gjort och på rätt sätt. Hon ger aldrig upp och visar vägen.

-Emma Dalin. Dalin är rejäl och orädd. Alltid positiv, hugger i och är envis. Hon är lite praktiskt lagd också och det behöver vi.

-Sen tror jag att vi behöver en till vuxen, då tar jag med Mattias.  Vi behöver mat och det fixar han. Han är bra på att fiska och han är jägare.

Vem blir utröstad först i örådet? 

-Tror ingen vill rösta ut ngn i början så jag tror vi skulle dra lott och då ryker Mattias. Han brukar aldrig har tur i spel och sånt Haha.

Fem snabba: 

Vem tar du med dig till en öde ö? 

Kjell Söderberg( fd tränarkollega) Handlar om att överleva då och Kjelle kan mycket om allt.

Vem älskar försäsong mest? 

Emma Unger!

Vinna med 10-9 eller 1-0? 

Vinna med 10-9! Då har vi gjort många fina spelmål! Ok, inte bra att släppa in 9 st , men att vinna med 1-0 tycker jag är rätt trist.

Drömrubrik säsongen 2020/2021?  

Nykomlingarna Älvsjö AIK är klara för Innebandyfesten!

Stockholms sämsta och bästa hall? 

Sämst tycker jag att Tomtbergahallen är. Aldrig gillat den hallen.

Bästa hallen är Högdalshallen! Spelat och tränat lag i ca 10 år i Högdalen och i den hallen trivs jag som allra bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: