Ranking JAS – Topp 5 Forwards

På vår Instagram fick våra följare komma med förslag kring vilken typ av rankinglistor vi skulle göra. En majoritet av följarna ville ha någon ranking som hade med JAS att göra. Ett av dessa förslag var att göra en rankinglista över de bästa spelarna på varje position. Därför gör vi nu en sådan ranking.

Vi har bollat spelare mellan oss, och inte alltid varit helt överens. Vi har till och med involverat utomstående expertis, med mycket bra insikt i JAS och Stockholm. Men, i vårt redaktionsråd har vi till och från haft olika åsikter. Och, det är kanske inte så konstigt när chefredaktören är en liberal fjant som springer omkring med Pride-nyckelband bara för att reta upp sin underhuggare –  redaktören med en konservativ grundsyn och som klassas som ”Sverige-vän”, en adipös pösmunk som gnäller mest och bäst på allt som är Sverige 2020.

Men, här kommer lite förutsättningar: Rankingen är precis som alla andra vår subjektiva ranking, och alla kommer inte bli nöjda. Vi kommer säkert att ha missat någon blivande stjärna i ”Lenet”. Med det sagt har vi även en situation på tjejsidan där vi inte kommer ta med några Flickor 04:or. Detta då vår skribent Henrik är coach för Stockholms distriktslag för den årskullen – F04. Det kan bli lite fel om liberalen är liberal i sina åsikter. Men alldeles oavsett det att F04 kan glömma att rankas så är rankingen är uppdelad i fyra olika delar. Vi rankar målvakter, backar, centrar och forwards ur Stockholms uppsjö av JAS-lag. Att det sedan kommer att kommentarer från självutnämnda experter som ifrågasätter våra val är ju tyvärr lika självklart som förutsägbart. Men det är väl de som är charmen, att alla får tycka olika? Starta upp en egen webbsida, publicera egna listor som passar och kör på från det egna perspektivet. Ett tips bara…

Men, över till spelarna. Samtliga spelare kommer presenteras utan inbördes ordning. Det innebär att vi inte rankar spelarna 1 till 5. Dagsformen kan vara avgörande. Hur mycket pasta har Mauro lyckats trycka i Ivo? Hur många muskelbristningar eller lätta frakturer har Axel Frank fått det senaste dygnet? Det är sådant som vi ICKE tar hänsyn till i vårt rankande.

Philip Ehrenpreis (2002) – Salems IF

Ehrenpreis har ett direktskott som de flesta bara kan drömma om, och ett mycket utvecklat spelsinne. Tillsammans med en hög ambition har Ehrenpreis talanger tagit honom till Allsvenskan och Salem, från Lidingö. Hur Philip håller i Allsvenskan återstår att se, med tanke på att några späda 05:or lyckades skada honom allvarligt på ett Selected-läger och en uppvisningsmatch. Nu är Ehrenpreis hel och redo att dominera.

Jesper Lagemyr (2002) – Tyresö Trollbäcken IBK

”Lagge” har slagit sig fram genom hårt och uppoffrande spel. Den relativt lilla kroppshyddan har fått ta mycket stryk under ungdoms- och junioråren, men som det sägs ”No pain, no gain”. Idag är Lagemyr etablerad på seniornivån, och en lirare som tar för sig på alla sätt och vis på planen. Framträdande drag är fart, fläkt och en inställning som kommer att leda långt.

Hjalmar Hjorth (2002) – Bele/Barkarby IF

Hjalmar Hjorth är utan tvekan en av de största talangerna som 08-innebandyn har att ta hand om. Ett ledarämne, en spelare utan egentliga svagheter och med en ambitionsnivå som borde kunna ta honom betydligt längre än till Björkebyhallen och Bele Barkarbys A-lag – där han redan nu är en given startspelare.

Elvis Lyttegård (2002) – Huddinge IBS

Hade Gotland varit självständigt hade Elvis varit given i Öjns innebandylandslag. Det finns ingen mer talangfull sork vad gäller vår sport faktiskt. Fixstjärna i Huddinges HJ/JAS-lag och en av de bästa spelarna redan nu i Balrog. Lyttegård har en ljus framtid i innebandyn, och är en spelare som kan allt och lite till. Dessutom har Elvis en skön självdistans och tar inte allt vid sidan av innebandyplanen på blodigt allvar. Det ger ytterligare förutsättningar för framtida framgångar.

Axel Bäckström (2002) – Värmdö IF

Sist ut har vi självfallet en rightare. Bäckström har ett avslut och en speluppfattning som en viss namne efternamnsmässigt – Nicklas Bäckström i NHL – även innehar. Fantastiskt spelsinne och ett rappt och kvickt avslut. Axel har haft en explosiv utveckling de senaste åren och det är fortfarande märkligt att han inte kom med i Stockholms Distriktslag. Kommer att få en stor roll i Värmdös herrlag och utvecklas ytterligare av det, i JAS, lär det bli lekstuga.

Utmanare:

Viktor Berg (2003) – Värmdö IF

Viktor Berg är en mycket lojal och sympatisk spelartyp, som inte tar onödigt stor plats i de lag som han representerar. Därmed inte sagt att Berg inte tar för sig på planen. En riktigt bra tvåvägsspelare som oftast ligger helt rätt i banan, för att leverera poäng. Berg låter klubban och spelet tala.

Filip Bjurkell (2002) – Tyresö Trollbäcken IBK

En underskattad forward men sin fysisk som största signum. Stark i kroppen och framförallt snabb. Bjurkell kombinerar detta med fin teknik och ett bra avslut. Kommer bli jobbig för många backar att hantera. Borde kanske ha varit med Stockholms distriktslag P02.

Jonathan Högback (2003) – Salems IF

Väldigt underskattad spelare, fysiskt stark som alltid vågar utmana med sin fart. Har ett vasst avslut men hans förmåga att göra saker på planen i maxfart sticker ut. Defensivt skicklig och kan även spela back. Fantastisk spelare att ha i ett aggressivt försvarsspel. Lär säkert kunna få träna med A-laget en del i år.

Tjejer:

Emelie Eriksson (2003) – Åkersberga IBF

Emelie Eriksson hade en fantastisk säsong 2019/2020 där hon radade upp poäng för Ackers med sin radarpartner Hanna Nordstrand. En kvick spelare med grymma handleder, fantastisk framspelare som avslutare. Men hennes laglojala jobb är kanske hennes starkaste attribut, gör alltid ett 100% jobb. Hade ett tufft SDF SM rent poängmässigt, men var fantastisk på att öppna upp motståndarförsvaren och agera defensiv forward. Kan vara den bästa forwarden i JAS nästa säsong

Linnea Lindgren ( 2003) – Värmdö IF

Vi har redan lyft denna sniper i vår laggenomgång av Värmdös damlag. Kommer nu göra sin första JAS säsong och har de bästa handlederna i JAS ( av vad vi vet). Gjorde 20 mål i damettan förra säsongen och lär göra minst det även i JAS.

Vera Roos (2005) –  Sköndals IK

Sköndals poängdrottning, kom på tredjeplats i poängligan för JAS D förra säsongen med 37 poäng, 20 mål och 17 assist. Helt osannolikt bra för en tjej född 2005 som möter spelare som är tre år äldre. I år kommer den poängskörden att öka, precis som Sköndals poängskörd. Gudabenådat avslut och teknik, kommer spela i landslaget i framtiden om hon vill.

Josefin Ekerhov (2003) FBI Tullinge

Ekerhov missade precis att komma med i Stockholms distriktslag, hur hon reagerade? Genom att gå in och vinna FBI Tullinges interna poängliga i Damettan och göra 20 poäng på 14 matcher i JAS. En kvick forward med en bländade teknik. Har fördelen att ha kort ansats i sitt avslut vilket gör att du har svårt att veta när hon kan ta avslutet. Kommer dominera i JAS.

Adna och Adla Hasanagic (2003)  – Täby FC

Eftersom de spelar på samma position och i samma kedja lyfter vi båda Täbys supertvillingar. Fantastiska tjejer som är målmedvetna och experter på att lyfta gruppen. Adna kan ses som avslutaren och Adla som framspelaren, men båda kan vara vice versa. Grym teknik och vågar bryta mönster på planen. Adna kanske fick sitt genombrott förra säsongen, så i år tror vi Adla kommer få sitt riktiga genombrott. Bli inte förvånade att se Mål: Hasanagic Ass: Hasanagic.

Utmanare:

Hanna Englund (2003) – Älvsjö AIK

Englund är en teknisk naturbegåvning som säkerligen hade varit med på topp 5, men det är osäkert om hon ens kommer spela JAS därav sätter vi henne som utmanare. Fartfylld med sin teknik och kan både avsluta och lägga fina passningar. Var en viktig spelare i Stockholms förstafemma i SDF SM.

Elin Barbus (2003) – Huddinge IBS

Finns det en spelare som är mer laglojal? En spelare som alltid sätter laget först med sin positiva energi och tar grovjobbet. Lever mycket på sin fart och fina avslut, men har förbättrat sin teknik avsevärt senaste året. Kommer bli viktig för ett Huddinge IBS i JASen och kommer slå sitt egna poängrekord med råge. Lär bli kapten för JAS laget nu när Hemmingberg inte får spela där. Var kapten i Stockholms Distriktslag F03 och visade där att hennes ledarskap är fantastiskt.

Här hittar ni våra andra rankinglistor:

Målvakter

Backar

Centrar

2 kommentarer på “Ranking JAS – Topp 5 Forwards

Add yours

    1. Hej Ante, Hanna Nordstrand är född 2004 och i just dessa rankningar har vi valt att inte ta med tjejer födda 2004. Det kan sätta vår redaktör Henrik i en jäv situation inför stundande distriktslags uttagningar eftersom det är han som ensam sköter DJ just nu på bloggen .

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: