Ranking JAS – Topp 5 Centrar

På vår Instagram fick våra följare komma med förslag kring vilken typ av rankinglistor vi skulle göra. En majoritet av följarna ville ha någon ranking som hade med JAS att göra. Ett av dessa förslag var att göra en rankinglista över de bästa spelarna på varje position. Därför gör vi nu en sådan ranking.

Vi har bollat spelare mellan oss, och inte alltid varit helt överens. Det är kanske inte så konstigt när chefredaktören är en liberal fjant med Pride-nyckelband medan redaktören är en konservativ ”Sverige-vän” som gnäller mest och bäst på allt som är Sverige 2020. Men, lite förutsättningar: Rankingen är precis som alla andra vår subjektiva ranking, och alla kommer inte bli nöjda. Vi kommer säkert att ha missat någon blivande stjärna i ”Lenet”. Med det sagt har vi även en situation på tjejsidan där vi inte kommer ta med några Flickor 04:or. Detta då vår skribent Henrik är coach för Stockholms distriktslag för den årskullen – F04. Det kan bli lite fel om liberalen är liberal i sina åsikter. Men alldeles oavsett det att F04 kan glömma att rankas så är rankingen är uppdelad i fyra olika delar. Vi rankar målvakter, backar, centrar och forwards ur Stockholms uppsjö av JAS-lag.

Samtliga spelare kommer presenteras utan inbördes ordning. Det innebär att vi inte rankar spelarna 1 till 5. Dagsformen kan vara avgörande. Hur mycket pasta har Mauro lyckats trycka i Ivo? Hur många muskelbristningar eller lätta frakturer har Axel Frank fått det senaste dygnet? Det är sådant som vi ICKE tar hänsyn till i vårt rankande. Vi har inför centrar och forwards även frågat insatta personer i Stockholms juniorbandy vad de tycker och det har givit oss följande slutledning

Tim Sundström (2002) – Huddinge IBS

Förre Lidingöcentern vars utveckling har gått på maxfart senaste säsongen. En tuff och fartfylld center som gjorde stora Avtryck redan förra säsongen i JAS och division 2 med Lidingö. Stark fysik, spelförståelse och ett underskattat avslut. Kan vara Stockholms bästa center i JAS och kan konkurrera om en plats i allsvenska Djurgården, om han är aktuell.

Alexander Lennström (2002)Huddinge IBS

Lennström har länge setts som en av Stockholms mest talangfulla spelare där han i huvudsak representerat Huddinge IBS. Gjorde en utflykt till Värmdö och Ingarö för två år sen men annars varit HIBS trogen. Fantastiskt spelsinne och en speluppläggare av rang. Kan komma att få spela i Djurgårdens Allsvenska lag

Anton Österlund (2003)- Väsby AIK

Fartdemonen från Väsby som tog SDF-SM med storm med sina fantastiska mål i boxplay. Det här är en stenhård center som är expert på att vända spelet i hög fart. Retlig teknik och gör små enkla rörelser förbi sin motståndare för att sedan explodera i fart. Kommer i år att ingå permanent i Väsbys Herrlag där han debuterade redan förra året.

Jonathan Irbe Litborn (2002) – Väsby AIK

Den som många kommer se som en skräll på denna lista, men faktum är att Irbe Lithborn – en kille som successivt har utvecklats år för år, och är god för en hel del poäng och är en center som får sin omgivning att växa. Tekniskt välskolad som de flesta killar födda 2002 med en fin speluppfattning och ett grovjobb som skapar ytor för medspelarna. Lojal med lagkamraterna, ödmjuk och en av Stockholms mest underskattade innebandyspelare.

Emil Mattsson ( 2003) – Värmdö IF

Emil Mattsson har under flera år rankats som en av Sveriges kanske bästa 03:or och har stått för starka insatser de senaste säsongerna i Ingarötröjan. Förra året fick han även chansen i Värmdös A-lag och var en stor del i Stockholms brons i SDF-SM. En tekniskt stark tvåvägscenter med ett spelsinne av klass.

Utmanare:

Philip Wiss (2002) – Tyresö Trollbäcken

Många kommer säkerligen argumentera för att Wiss ska vara bland topp 5. Och visst finns utan tvekan potential för det. En teknisk stark spelare som alltid kan hitta på något oväntat på planen. Stark vinnarskalle som hela tiden vill framåt och utvecklas. Hade ett tungt år med TTIBK:s herrlag förra säsongen med lite speltid men många lärdomar, men i JAS kommer Wiss alltid att leverera. Kan säkert få en hel del speltid i A-laget i år och motbevisa oss.

Melwin Terzi Bergman (2002) – Värmdö IF

En underskattad Center som öste in poäng för Ingarö under många år. En fantastisk lagspelare som alltid gör sin omgivning bättre och som är underskattad. HAr fin teknik och sppelssinne men har framförallt allt utvecklat sitt tvåvägsspel. Kommer från ett litet tuffare 2019/2020, men kommer få värdefull erfarenhet i Värmdös herrlag och vi tror han studsar tillbaka i JAS!

Tjejer:

Tova Ramberg (2003) – FBI Tullinge

Hade inte en skada satt stop för Tova förra året hade hon haft stora möjligheter att knipa en plats i distriktslaget. En stark tvåvägscenter med snabba fötter. En duktig spelfördelare som ser till att öppna upp ytor för sina medspelare. Väldigt underskattad och kommer levererar stort kommande säsong med radarpartnern Josefine Ekerhov.

Klara Roos ( 2005) – Sköndals IK

Vi kan inte göra en lista likt detta utan att nämna Klara Roos. Född 05 men har spelat flera år på hög nivå. Lagkapten i ett ungt Sköndal som kommer vara tuffa att möta i år. Kom på en sjätteplats förra året i poängligan för JAS D serien på 29 poäng som 05:a. Spelintelligent i kombination med bra teknik. Vågar ta risker och värderar när hon gör sina aktioner. Speluppläggare till sin radarpartner Vera Roos men kan även måla själv.

Alva Idestål (2003) – Bele/Barkarby IF

Hade stora problem med skador förra säsongen men när hon välspelade var Alva fantastiskt bra. En spelare som behärskar många positioner men det är i mitten hon trivs bäst. Kanske den mest spelskickliga av centrarna på denna lista men även urstark i försvarszon. En tränares dröm med sin hängivenhet och taktiska flexibilitet. Får Alva vara skadefri i år kan hon mycket väl även få speltid i Damlaget. Var med i Stockholms Distriktslag.

Kellie Östman (2005) FBI Tullinge

En talang utöver det vanliga. Otroligt snabb spelare med starkt tvåvägsspel. Har ett riktigt bra skott och gör en hel del mål, men utmärker sig oftast som en fantastisk passningsspelare. Kellie teknik är välutvecklad och det kommer hon visa i sitt första JAS år, i ett Tullinge där hon kanske kan bilda tredje länk mellan Ramberg och Ekerhov.

Elsa Tydal (2003) – Täby FC

När du tittar på en match med Täby kommer inte Elsa Tydal vara den första du tittar på, men där ska vi hjälpa er nu. Det här är en oslipad diamant med en uppoffrande spelstil. I första hand en defensivt stark center med hög uthållighet, men det finns mycket potential även i det offensiva spelet. Tekniken finns där, skottet finns och definitivt farten. Vågar hon bara ta för sig mer på planen kommer poängen börja ramla in ordentligt.

Här hittar ni vår ranking av målvakter

Här hittar ni vår ranking av Backar

En kommentar på “Ranking JAS – Topp 5 Centrar

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: