Ranking JAS- Topp 5 Backar

På vår Instagram fick våra följare komma med förslag kring vilken typ av rankinglistor vi skulle göra. En majoritet av följarna ville ha någon ranking som hade med JAS att göra. Ett av dessa förslag var att göra en rankinglista över de bästa spelarna på varje position. Därför gör vi nu en sådan ranking.

Vi har bollat spelare mellan oss, och inte alltid varit helt överens. Vi har till och med involverat utomstående expertis, med mycket bra insikt i JAS och Stockholm. Men, i vårt redaktionsråd har vi till och från haft olika åsikter. Och, det är kanske inte så konstigt när chefredaktören är en liberal fjant som springer omkring med Pride-nyckelband bara för att reta upp sin underhuggare – redaktören med en konservativ grundsyn och som klassas som ”Sverige-vän”, en adipös pösmunk som gnäller mest och bäst på allt som är Sverige anno 2020.

Men, här kommer lite förutsättningar: Rankingen är precis som alla andra vår subjektiva ranking, och alla kommer inte bli nöjda. Vi kommer säkert att ha missat någon blivande stjärna i ”Lenet”. Med det sagt har vi även en situation på tjejsidan där vi inte kommer ta med några Flickor 04:or. Detta då vår skribent Henrik är coach för Stockholms distriktslag för den årskullen – F04. Det kan bli lite fel om liberalen är liberal i sina åsikter. Men alldeles oavsett det att F04 kan glömma att rankas så är rankingen är uppdelad i fyra olika delar. Vi rankar målvakter, backar, centrar och forwards ur Stockholms uppsjö av JAS-lag.

Samtliga spelare kommer presenteras utan inbördes ordning. Det innebär att vi inte rankar spelarna 1 till 5. Dagsformen kan vara avgörande. Hur mycket pasta har Mauro lyckats trycka i Ivo? Hur många muskelbristningar eller lätta frakturer har Axel Frank fått det senaste dygnet? Det är sådant som vi ICKE tar hänsyn till i vårt rankande.

Nu har vi kommit till backarna och på killsidan har vi även tagit ut hela fyra utmanare för vi tycker dessa fyra ska nämnas.

Axel Frank (2002) – Huddinge IBS

Axel Frank var väl aldrig någon som fick de stora rubrikerna en bit tillbaka i tiden, men hans stabila backspel går inte längre att obemärkt titta förbi. Frank är en spelfördelare av klass som tyvärr fick en del av förra säsongen förstörd av en skada. Axel har tyvärr en jobbig skadehistorik i sitt CV. Men, han är en bolltrygg back som kan göra det lilla extra, och är stark i duellspelet samtidigt som han gärna följer med upp i anfallen. Får han bara vara hel så kan det mycket väl bli debut i Allsvenskan med Djurgården som HIBS har samarbetsavtal med…

Noel Johansson (2002) – Tyresö Trollbäcken IBK

Noel – också känd som ”Larry” är en back som kanske inte riktigt fått ut det som han ville offensivt under de senaste säsongerna. Men Noel Johanssons största styrka är för många det starka duellspelet i egen zon, där han nästan alltid vinner sina dueller – och han är en expert på att bryta boll på ett nästintill perfekt sätt. Det finns dock mycket offensiv potential här, en passningsspelare av klass och som har ett bra avslut som han borde kunna använda mer. Räkna med många poäng från Johanssons klubba i JAS.

Christian Holmlund (2003) – Huddinge IBS

”Kom igen Christian!” var och är en av distriktets bästa ungdomsbackar och en spelare som tyvärr fick det senaste halvåret spolierat av ett diffust hjärtproblem som han ådrog sig under SDF-SM när han representerade Stockholm. Defensivt prickfri och var innan sin skada ett fysiskt praktexemplar. Men det som man slåss mest av är Holmlunds otroliga lugn. Christian ser aldrig uppstressad ut och han värderar sina aktioner väl.

Ludvig Johansson (2002) – Farsta IBK – ej klart?

Backen som ingen tar sig förbi. Ludde kan se allmänt loj ut på planen, ungefär som sin farsa vid sidan av planen. Det är något som kan göra att Ludvig Johansson underskattas av motståndet, men missta er ej – Ludde är en av Stockholms absolut största talanger. Ludde spelade förra året på dubbellicens med AIK:s allsvenska lag. Ludde är stenhård i sargduellerna – och förlorar knappt en duell, såväl offensiva som defensiva dueller.

Emil Björkman (2003) – Väsby AIK

Emil har under många år levererat i Väsby mot äldre motstånd, och gjorde en fin fjolårssäsong med spel i distriktslaget. Emil är en offensivt präglad back som gillar att styra spelet från en position längst bak i planen för att därifrån kunna använda sitt starka avslut. Han vill gärna hota in med fart bakifrån och kommer att ösa in poäng nästa säsong.

Utmanare:

Isak Tell (2002) – Huddinge IBS

Isak Tell är en gravt underskattad spelare, och en modern back som har hunnit prova på Division 1-spel med Järfälla utan att göra bort sig. Isak föll på mållinjen till ”Stadslaget” men har kämpat vidare och kommer att vara en viktig byggkloss i Huddinges JAS-bygge. För Ekerö-boende Tell är det tur att färjan från Mälaröarna lägger till bara några minuter från Glömstahallen.

Lucas Wärn (2002) – Tyresö Trollbäcken IBK

Wärn är nu ”hemma” i TT efter flera års utflykt i Vendelsö och en kortare sejour i Ingarö. Wärn är extremt allround, och skolades i Ingarö om till en offensiv back. Tidigare var Wärn en irrationell forward, men där det irrationella har fått följa med till försvarspositionen. Wärn har lång räckvidd med klubban och armarna och är brytningssäker som få andra. Trots den tunna kroppen har Wärn en önskad fysisk stabilitet efter en ”lång” hockeykarriär…

Jacob Lindholm (2002) – Värmdö IF

Stockholms stabilaste back i defensiven och en naturlig ledare på och utanför planen. En lagspelare som nu kommer att testas i Värmdö i Division 1, där den 18-åriga backen kommer att få en mycket viktig roll.

Jonathan Spåls ( 2003) – Väsby AIK

Ett fysiskt praktexemplar med snabba fötter. En back som’gör det enkla, värderar väl vilka risker han ska ta och inte ta. Väldigt underskattad spelare som kommer få ett genombrott i år. Representerade Stockholms Distriktslag P03.

Tjejer:

Victoria Wallenhov (2003) – FBI Tullinge

Wallenhov har nästan uteslutande spelat center i sin unga karriär men inför förra säsongen skolades hon honom till back, och vilket lyft det blev. Hon tog en fast plats i Tullinges damlag och var en Stockholms starka backar i distriktslaget. En tenkniskt skolad spelare men bra blick för spelet och snabba fötter. Har ett grymt skott som hon använder för lite, men det lär ändras i år.

Sara Schalin (2003) – Täby FC

Om du frågar efter en spelare som är glad, alltid lyfter laget och är pratsam, då skulle de flesta säga Sara Schalin. Hon är inte bara den optimala lagspelaren men också en väldigt underskattad back som har sina främsta styrkor i det defensiva spelet. En back som alltid leverera bra lösningar när hon blir pressad. Kan utveckla offensiven vilket vi tror hon gör kommande säsong.

Fredrika Dolhwitz (2003) – Åkersberga IBF

Vi rankade henne som den bästa värvningen i JAS hitills på tjejsidan och den spelskickliga centern kommer till hösten spela som back istället. Det kan bli en jackpot, med ”Freddies” förmåga att läsa spelet och styra tempot kommer hon kunna bli en spelande back att luta sig emot. En fysiskt stark spelare som kommer att få ännu fler möjligheter att använda sitt underskattade skott.

Lova Vestlin (2005) – Bele/Barkarby IBF

En spelare som redan har fått känna på JAS, under den förra säsongen. Där tog Lova en ordinarie tröja. Nu är hon redo att få en större roll i ett spännande Bele. En av Stockholms största talanger på flicksidan som är spelskicklig och placeringssäker. Lova är precis lika stark i anfall som hon är i försvar.

Alicia Berggren (2003) – Täby FC

En av de bästa värvningar på DJ sidan. Alicia var instrumental i för Stockholms guld senaste SDF-SM och borde nog ha tagit en all-star plats tillsammans med Torbjörner, Emtell och Boman. En back som är urstark och aldrig förlorar en närkamp, får hon upp farten är hon ostoppbar. Besitter ett fantastiskt skott när hon får ladda. Är även hon en laglojal spelare som alltid har snabbt till ett leende.

Utmanare:

Hanna Gidlund (2005) – Sköndals IK

En till ung 05- back som spelat med Sköndals F04 under många år. Spelsicklig back som inte ogillar att ta sig framåt i banan. Har ett riktigt bra skott som hon borde kunna få mer utrymme nu att använda.

Här hittar ni vår ranking av Målvakterna

2 kommentarer på “Ranking JAS- Topp 5 Backar

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: