Linnea Lindgren-”Vi har mött lagen tidigare och har känt av nivån, så nu höjer vi ribban”

I dagens sista intervju träffar vi Värmdös bästa målgörare föregående säsong. Här pratar vi om en spelare som får allt att se så enkelt ut, handlederna är nog några av de bästa i hela Stockholm och handledsskottet får motståndarmålvakter att darra. Född 03 och representerade Stockholms Distriktslag i vintras. Hon är snabb, hårt jobbande och en av division 1s bästa ”snipers”, vi presenterar stolt Linnea Lindgren.

Hej Linnéa och tack för att du ställer upp på en intervju för de som inte vet, vem är Linnéa Lindgren och hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag är 17 år gammal och ska börja andra året på gymnasiet och spelar innebandy i Värmdö IF. Jag är en fartfylld innebandyspelare som jobbar hårt med kvicka avslut och är tuff när det behövs.


Du har Värmdö som moderklubb, vad är det som gör Värmdö till ett så bra lag att spela i?

Det var i Värmdö jag började spela innebandy för 5/6 år sedan. Det är en bra klubb att spela i, jag har fått en bra grund och fick kliva upp tidigt och träna med damlaget vilket var givande. Jag får spela mycket i olika serier, vilket är kul med mycket speltid och många matcher. Så småningom när tiden är rätt hoppas jag kunna avancera mig på högre nivå förhoppningsvis mot SSL.


Du hade en ganska häftig säsong förra året, du var med i Stockholms stadslag och tog guld i Gävle, vad skulle du säga om den resan och upplevelsen?

Det var otrolig upplevelse, kul och väldigt utvecklande att få spela med Stockholms bästa tjejer mot de bästa spelarna i andra stadslag i en sån stor turnering. Att dessutom ta guld var helt underbart och kommer vara ett minne för livet. Även gemenskapen vi hann bygga upp i laget gav mig nya vänner som jag är mycket tacksam för. Hela processen från uttagningarna till SM guldet var en väldigt spännande och bra möjlighet till utveckling på alla sätt. Bland annat att kunna prestera på de uttagningstillfällena som fanns och vara bäst när det gäller. Jag kommer bära med mig resan och upplevelsen både spelmässigt och som person.


Du har många spelare du spelat med som är födda 04 från Värmdö som ska konkurrera i år, vilket tips ger du dem för att nå hela vägen?

-Värmdös 04 trupp är en väldigt bred, fartfylld och skicklig trupp på många sätt. Jag vet att det finns spelare där som kan nå väldigt långt, som jag tror på. Jag skulle tipsa om att vara sig själv och visa vilka dina styrkor som innebandyspelare är. Bidra med tankar och ideer som för spelet framåt och framförallt sprid mycket energi till gruppen. Ha kul och ta vara på varje tränings- och tävlingstillfälle, det är lärorikt.


Du fick även ditt stora genombrott på seniornivå när du gjorde 22 poäng och hela 20(!) mål som 03:a, hur skulle du själv beskriva din säsong?

Det var mycket nytt som hände innan denna säsong där jag började gymnasiet med innebandy NIU på midsommarkransen, vilket jag såg fram emot väldigt mycket. Det gav mig mycket mer motivation till innebandyn och gjorde att jag utvecklades mer av att ha tre extra innebandypass i veckan på skoltid. Tränarna där är också väldigt motiverande och pushar än till att bli den bästa innebandyspelaren just jag kan bli. Stadslagsträningarna och SM gjorde också innebandyn mer spännande och roligt efter den upplevelsen. Så det var till stor del efter det som säsongen flöt på allt bättre för min del, vilket var riktigt kul. Jag är en spelare som gärna tar avslut och gör poäng så det var roligt att få till det i damlaget denna säsongen.

Förra säsongen slutade ni på en sjätteplats med 27 inspelade poäng, ändå en fullt godkänd säsong med tanke på att ni var nykomlingar?

-Ja, jag tycker säsongen var helt okej vi presterade sådär i början av säsongen men blev bättre på andra halvan, då jag tycker vi hittade varandra i spelet mer som ett lag och visade mer vilja att vinna.


Vilka utropstecken tar ni som lag med er från säsongen?

Jag och laget tar med oss att om vi visar vilja och kämpar från början av säsongen och från början i varje match genom att spela med mer noggrannhet, tuffhet och spela tillsammans som jag tycker vi gjorde allt mer i slutet av den föregående säsongen. Så kan vi absolut nå en högre placering i tabellen och högre kvalitet i vårt spel.


Vilka utvecklingspunkter tar du med dig från förra säsongen för att fortsätta utvecklas?

Det jag tar med mig till den kommande säsongen är att hitta bra skottlägen och försöka göra en poängrik säsong igen. Men vill även sätta mina medspelare i bra lägen att antingen passa eller skjuta själva. Samt jobba lika hårt i defensiven som offensiven för att bidra till att göra laget starkare.


Säsongen fick ett abrupt slut, men hur förbereder du dig för seriestart?

-Tråkigt med mer försäsong kan man tycka, men jag har försökt förbereda mig på nästa säsong så mycket som möjligt, till mestadels genom att utveckla min fysiska styrka. Eftersom jag är ganska liten och spelar ett tufft spel så kommer det utveckla mig som innebandyspelare mycket tror jag.


Ni har en duktig 04 kull på Värmdö, tror du någon av dessa får sitt genombrott i år likt dig själv förra året?

Som sagt så är Värmdös 04or en väldigt sammanhållen, stark och skicklig trupp på många sätt med en rad viktiga spelare för deras spel. Jag tror absolut att vissa kommer få chansen att spela i damlaget och kommer att göra det riktigt bra tillsammans med oss på matcherna och det är absolut möjligt att vi får se genombrott av någon av dem.

Hur kommer Värmdö Dam att kännetecknas på planen?

-Jag hoppas att vi kommer vara ett lag som är tuffa att möta, som spelar bra och fartfylld innebandy, och som inte ger sig förens matchen är över.


Vad tror du om era chanser i ettan nästa säsong?

Som sagt så hoppas jag på att vi klättrar i tabellen och gör en bättre säsong överlag nu när vi har en säsong spelad i division 1. Vi har mött lagen tidigare och har känt av nivån, så nu höjer vi ribban.

Vad tror du generellt om serien?

-Jag tror serien kommer att vara ganska jämn denna säsongen, men det återstår att se.


Finns det någon annan spelare du tror kommer få sitt genombrott i år?

-Jag tror på Kajsa Garpenbeck, otroligt skicklig back i 04 truppen som ofta utmanar offensivt och är känns väldigt trygg i defensiven. Om hon får spela matcher med damlaget kommer det förmodligen bli riktigt bra.

Finns det något lag du ser framemot extra mycket att möta?

-Jag ser fram emot att möta AIK dom verkar vara extra hungriga eftersom det åkte ner till division 1 nu till denna säsongen, så jag tror det kan bli bra matcher. Men att möta Råsunda är alltid roligt och lärorikt, så det ser jag fram emot.


Du ska även spela JAS med Värmdö, vad tror du om era chanser där?

-Jag tycker det är riktigt kul att Värmdö gör en satsning att spela JAS denna säsongen. Jag vet att lagen vi möter är skickliga så vi ska se till och spela en match i taget på en hög nivå och sträva mot att vara ett riktigt hungrigt lag som vill vinna matcher. 


Fem snabba:


Vem tar du med dig till en öde ö?

Elin Barbus, helt klart.


Vinna med 10-9 eller 1-0?

10-9, kul med mycket mål.

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

Värmdö IF tar plats i Allsvenskan


Vem vinner interna poängligan?

Hoppas på att jag och Linnea Eriksson går jämt.


Vem är mest underskattad i laget?


 Skulle nog säga Tilde Lundholm, grymt tuff back som gör grovjobbet hemma och bidrar offensivt.

Här hittar ni vår laggenomgång av Värmdö IF

Här hittar ni vår intervju med kapten Clara Waldenström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: