Clara Waldenström- ”Vi ser säsongen som varit lite som en uppvärmning”

I dagens första intervju träffar vi en av Värmdös viktigaste spelare. Hon har spelat på ”öjn” hela sin karriär, först i Djurö-Vindö men mestadels i Värmdö. Uppsatt som center, men som var en stor del av Värmdös succé förra året som back. Gjorde 20 poäng och ledde laget med bravur, som den lagkapten hon är, vi presenterar stolt Clara Waldenström

Hej Clara och tack för att du ställer upp på en intervju för de som inte vet, vem är Clara Waldenström och hur skulle du beskriva dig själv som spelare? 

Jag är 21 år gammal och lagkapten i Värmdö IFs damlag. Skulle beskriva mig själv som en riktig vinnarskalle och en spelare som gillar att ta mycket ansvar på planen. Jag har spelat back större delen av säsongen och gillar att fördela boll men dyker läget upp är jag inte blyg för att ta avslut. 

Du har Djurö-Vindö som moderklubb i de unga åren( om inte IBIS ljuger), men har förutom en säsong i Nacka, varit Värmdö trogen länge, vad gör Värmdö till ett bra lag att vara och utvecklas i? 

Värmdö IF är en förening som inkluderar alla. Med Anders Olsson i spetsen har de lagt ett stort fokus på att utveckla daminnebandyn vilket är något som jag verkligen brinner för och uppskattar. Anders som tragiskt nog gick bort under våren har gjort stora förändringar för mig och alla tjejer som spelar innebandy i Värmdö och jobbade ständigt med att vi tjejer ska ha samma förutsättningar som killarna. 

Hur ser du på din resa och Värmdö dams hittills? 

-Jag är väldigt stolt över den resa jag och vi i damlaget gjort. Vi hade några tuffa säsonger där vi var väldigt få spelare och motivationen var låg som slutade med att vi trillade ner till div 2. Vi har sedan dess byggt upp den sammansvetsade trupp vi är idag och är nu tillbaka i div 1 där min resa med Värmdös damlag en gång började. 

Förra säsongen slutade ni på en sjätteplats med 27 inspelade poäng, ändå en fullt godkänd säsong med tanke på att ni var nykomlingar? 

-Vi började säsongen väldigt dåligt och missade många viktiga poäng mot lag som vi borde slagit. Till våren hade vi vant oss mer vid det högre tempot som div 1 innebär och började plocka poäng i matcher som vi under hösten förlorat. Med tanke på den unga genomsnittliga åldern och att majoriteten av laget aldrig spelat på denna nivå tidigare så är vi nöjda med säsongen. 

Vilka utropstecken tar ni med er från säsongen? 

-Det vi tar med oss från förra säsongen är att vi kan om vi vill och som ett lag är vi extremt starka. Vår största styrka är att vi kämpar ända tills slutsignalen ljuder och vi har lyckats vända många matcher från underläge till vinst. 

Du var en av lagets bästa poängplockare med 20 inspelade poäng, men hur ser du på din egna säsong? 

-Den var väl helt okej, fick efter halva säsongen gå ner på backen vilket var en omställning men med grym coachning tycker jag att jag löste det bra. Har aldrig sett mig själv som en stor poängspelare men av någon anledning så ligger jag ofta på toppen av interna poängligan så något gör man väl rätt. 

Vilka utvecklingspunkter tar du med dig från förra säsongen för att fortsätta lyfta i tabellen? 

Vi måste jobba på fysiken och orken då det varit något som sinat i nästan alla matcher. Med våran grymma fystränare Petra så tror jag att vi kommer inta innebandyplanen starkare än någonsin i höst. 

Säsongen fick ett abrupt slut, men hur förbereder du dig för seriestart? 

-Det har blivit många timmar i spåret och mycket konditionsträning. Nu ser jag fram emot att ta mig in i hallen igen och börja nöta teknik med klubba och boll. 

Hur ser du på lagets mix och truppen i fullo? 

Jag tycker att vi har en extremt stark och jämn trupp i år där alla bidrar med något. Vi har allt ifrån starka närkampsspelare, till riktiga skottfantaster och finlirare. 

Känner du att det saknas någon spelartyp? 

Svårt att säga, men när domarn blåser för straff backar alla två steg så det vore väl en straffläggare som saknas i så fall. 

Ni har en duktig 04 kull på Värmdö, tror du någon av dessa får sitt genombrott i år likt Linnea Lindgren förra året? 

Självklart kommer de att få det. Skulle bli förvånad om vi inte ser många Värmdö namn i stadslaget kommande säsong. 

Hur kommer Värmdö Dam kännetecknas på planen? 

Vi jobbar stenhårt för varandra, har riktigt roligt och sliter in i sista sekunderna

Vad tror du om era chanser i ettan nästa säsong? 

Vi ser säsongen som varit lite som en uppvärmning och hoppas på att kunna placera oss i toppen av div 1 i år. Om vi tror på oss själva och kan starta säsongen lika bra som vi avslutade förra så kommer det inte bli ett problem. 

Vad tror du generellt om serien? 

Jag tycker att serien har varit väldigt jämn och jag tror att den kommer att fortsätta så. En väldigt rolig serie med bra innebandy och schyssta motståndare. 

Finns det någon spelare du tror kommer få sitt genombrott i år? 

Jag tror att många av de yngre spelarna i laget kommer att lyfta i år. Var som sagt många som spelade div 1 för första gången efter några år i div 2 och det är ju väldigt stor skillnad speciellt när det kommer till tempot på spelet. Om man ska nämna någon vid namn så tror jag att vår målvakt Felicia Nurmi kommer att göra en riktig supersäsong då hon mognade otroligt mycket under denna. 

Finns det något lag du ser framemot extra mycket att möta? 

-Alltid kul att möta Råsunda då de är väldigt skickliga innebandyspelare som fokuserar på att spela sporten och ha kul. Vi kan lära oss mycket av deras spel och deras glada inställning. 

Fem snabba: 

Vem tar du med dig till en öde ö? 

Martina Norling, en spelare med lång livserfarenhet. 

Vinna med 10-9 eller 1-0? 

1-0

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

Värmdö If damlag redo för spel i Allsvenskan 

Vem vinner interna poängligan? 

Svårt att säga, vi har många heta målgörare. 

Vem är mest underskattad i laget? 

Någon vi inte klarar oss utan är vår alltiallo/fystränare Petra. 

En kommentar på “Clara Waldenström- ”Vi ser säsongen som varit lite som en uppvärmning”

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: