Väsby AIK Del 3- Redo för toppstrid mot Nacka i division 2.

Som en liten bonus och avslutning på denna Väsby-dag ger vi er en laggenomgång inför säsongen 2020/2021.

En tillbakablick

Förra säsongen var i ärlighetens namn ingen rolig historia för Väsby AIK. Endast en 6:e plats måste har varit en missräkning för ett lag som satsade uppåt. Hammarby,Vallentuna och Nacka var bra, men Väsby borde kanske ha varit med där uppe sett till det spelarmaterial som fanns att tillgå.

Ett snabb titt i spelprogrammet visar följande:

Väsby gjorde första målet i 9 av 20 matcher, 5 av dessa tog de 3 poäng i och 4 slutade i förlust, bland annat mot jumbon Hammarbyhöjden. I de elva matcher de släppte in första målet på ,fick de med sig 4 vinster och en oavgjord. Det finns tydliga tecken på att Väsby sätter sig själva i klistret och enligt statistiken på IBIS, gör Väsby dåliga första perioder allt som oftast som sätter dem i ett tufft läge. Väsby spelar dock jämt mot samtliga lag som placerade sig före i tabellen. Samtidigt förlorade de en hel del poäng i förluster mot Hammarbyhöjden, Värmdö (B), Nytorget, Ekerö och Lidingö. Snabbt kalkylerat är det 15 förlorade poäng mot motstånd på den nedre halvan, vinster i dessa hade räckt till en fjärde plats.

Väsby höll ändå hyfsat tajt i sitt försvarsspel, 112 insläppta mål är defacto tredje minst i division 2 säsongen 2019/2020, däremot så var de långt efter toppkonkurrenterna i antalet gjorda mål.

Poängmässigt var det 99 trio från AIK, Ahlén-Bonér, Knutsson och Vikström som imponerade stort med 38,34,32 gjorda poäng, en skörd som garanterat inte blir sämre kommande säsong. Ahlén kom även fyra i totala skytteligan och Knutsson på sjunde plats.

Väsby lyfte även in många juniorer, däribland samtliga 03:or som representerade Stockholms Distriktslag, som fick välbehövlig erfarenhet inför kommande säsong.

Säsongen 2020/2021- ett hungrigt Väsby mot toppen

Säsongen 2020/2021 närmare sig med snabb steg, en säsong som närmast kommer bli unik ed de förutsättningar Covid-19 skapat. Väsby har lyckats behålla sin viktiga stomme och även adderat riktig styrka i backlinjen i och med värvning av Max Svensson från Värmdö IF. Svensson är dock inte ny utan har tidigare representerat Väsby ( som då hette Grimsta) därav lär det inte behövs mycket till inkörsport. Svensson kommer bidra med sköna dragningar, mycket fart och fantastiskt snack på banan, ryktet säger att han kommer få spela med Lorendal, undrar vem som kommer höja vem där?

Annars handlar mycket om klubbens 03:or ( ja det blir mycket fokus på dessa herrar) där de flesta nu ska ingå i herrlaget på fulltid. Det innebär offensiv kraft från Emil Björkman på backen, en blixtsnabb special teams expert i Anton Österlund, tunga defensiva backar i underskattade Jonathan Spåls och Robbie Leupold och den aviga forwarden Lucas Helle.

Ola Thimrén är ny tränare och ansluter från Rosersbergs IK, en rutinerad tränare som vet vad som krävs för att ta nästa kliv. Kommer säkerligen få fart på Väsbys offensiv.

Sen är det samarbetet med AIK, vi väntar med spänning på om det kommer genererar några spelare till Väsbys herrar.

Summerat

Säsongen 2020/2021 kommer division 2 troligen inte, vara lika kvalitativ som föregående säsong. Hammarby och Vallentuna försvinner uppåt i systemet, Ingarö har abdikerat från division 2 vilket innebär tre nykomlingar, frågan är om nykomlingarna Runby ( stark offensiv) och Tungelsta (starka defensiva) är bättre än Värmdö och Hammarby som åkte ur. Jag är tveksamma. Från division ett välkomnas Jakobsberg och Åkersberga.

Nacka- Wallenstam lär ta första platsen, har svårt att se Väsby rubba dem, men andra platsen kommer bli en öppen historia mellan Åkersberga, Hässelby och Väsby. Jag tror på förhand att Väsby kommer greja detta, juniorerna har växt på sig och laget har fått rätt förstärkningar för att avancera uppåt.

Fem snabba:

Vinner interna poängligan?

Oscar Knutsson tar över den

Vem får årets genombrott?

Emil Björkman

Är mest underskattad?

Jonathan Spåls

Kommer bli utvisad mest?

Max Svensson

Vem blir lagets viktigaste spelare under säsongen?

Max Svensson igen- finns så mycket talang som kommer att komma fram nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: