Markus Magnusson- ”Han mosade in mål och alla andra i laget hakade på”

I dagens första intervju träffar vi lagkaptenen Markus Magnusson. Magnusson med Björklinge som moderklubb styrde förra säsongen et av division ett mellersta tätaste försvar. Han är överlag nöjd men vill gärna producera mer poäng i år och han tror på sitt Björklinge att förra säsongen inte var en engångsföreteelse.

-Hej Markus och tack för att du ställer upp på en intervju, vem är ´Markus Magnusson och hur skulle du beskriva dig som innebandyspelare?

Jag är en spelare som alltid ger 100%. Ansvarsfull.  Försöker hela tiden göra det så enkelt som möjligt för mina medspelare genom att hela tiden ha ett bra snack på och utanför planen.

-För många i Stockholm är ni en ny bekantskap, hur skulle du beskriva klubben och laget Björklinge BK?

-Björklinge BK är en klubb som tänker på alla. Herr som dam, pojke som flicka. Vilket är väldigt kul. Våra representationslag är båda i division ett. I herrlaget har vi 13st med moderklubb Björklinge. 

-Du är lagkapten för Björklinge, hur ser du på din kaptensroll och hur är en bra kapten enligt dig?

Man får snacka mycket med coacherna och spelarna. Ha mycket dialoger. På det sättet märker du hur truppen mår, vilket är viktigt om vi vill nå framgång. En bra kapten är en person som bryr sig om alla, tar ansvar för saker och ting. Kan ge och även ta kritik.

-Förra säsongen slutade ni på en fjärdeplats i division 1 mellersta, hur skulle du summera er säsong?

Kanonsäsong från vår sida. Vi hade några dippar men lyckades vända dessa snabbt och bra. Alla i laget hade en stor tro på det vi gjorde. Detta resulterade i att vi lyckades vinna många tighta matcher. Vi fick också in Niklas Wik från Hagunda på lån under första delen av säsong, vilket va väldigt nyttigt för oss. Han mosade in mål och alla andra i laget hakade på.

-Du gjorde 19 matcher och 6 poäng förra säsongen, men hur skulle du beskriva din egna säsong?

Jag är ganska nöjd. Hade hoppats på mer poäng från min sida, men de gör du alltid. Mitt ansvarsområde är först och främst att sköta defensiven och de tycker jag gick väldigt bra.

-Ni var ett av seriens mest målglada lag och släppte in näst minst mål av samtliga lag, hur ska ni lyckas behålla det i ”Stockholmsettan”?

Fortsätta vara skärpta när vi väl får våra lägen. Att alltid gå den rakaste vägen mot mål, det kommer generera mycket mål framåt. I defensiven handlar allt om att jobba för laget, täcka skott, vara jävliga framför mål osv. Göra det svårt för motståndarna summerat.

-Vilka utropstecken tar du med dig från säsongen?

Ludvig Bosk fantastiska hemjobb.

-Vad måste fungera bättre än förra säsongen?

Vi måste höja vår lägsta nivå till den här säsongen. Lyckas vi med det kommer vi bli farliga.

-Ni har haft en lång försäsong, hur förbereder ni er för seriepremiären?

-Vi har fått träningsschema av vår fystränare som du får följa. I augusti kommer vi komma in på plan för att börja gnugga lite klubba & boll, där kommer vi nog bara att gå igenom våra grunder igen för att fräscha till minnena.

-Ni har gjort en riktigt bra värvning i Göthberg från Hagunda men även fått in lite andra spännande namn, hur ser du på er trupp och den mixen ni har?

Den värvningen är riktigt intressant. Han kommer passa perfekt in i vårat lag. Jag tycker alla våra nyförvärv är spelartyper som vi har saknat lite. Så det är kul. Vi kommer ha en riktigt tuff konkurrens på många positioner i år vilket är grymt bra. 

-Hur kommer Björklinge kännetecknas på plan?

-Fartfylld innebandy och ett stenhårt arbetande lag. 

-Vilka skillnader tror du det kommer bli mellan division 1 mellersta och Östra Svealand?

Jag tror skillnaden mellan serierna är att de inte riktigt kommer finnas nått riktigt strykgäng i östra Svealand. Alla matcher kommer vara tuffa.

-Vad tror du om er säsong?

-Jag tror vi kommer göra en till fin säsong. Vi har materialet för att göra det och i stort sett samma trupp. Viktigt att komma igång direkt när serien går igång och inte leva på gamla meriter. Att vi kom 4:a förra säsongen är bortglömt och nu är de dags att uppfylla nya drömmar.

-Vad har du och laget för långsiktig målsättning?

Utvecklas som lag och ta det så långt det går. Vore kul att bygga vidare på det vi har just nu och att vara med och slåss om kvalplatserna till allsvenskan. När vi väl är redo vore de fantastiskt kul att gå upp till allsvenskan och etablera sig där. Den resan vill jag vara med på. 

Fem snabba:

Du får ta med dig en person till en öde ö, vem?

Filip Stenlund.

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

Björklinge BK klara för allsvenskt kval!

Mest underskattad i laget?

Robin Holmqvist

IFU arena B,C,D eller E?

E

Vem blir årets utropstecken?

Ludvig Bosk

Här kan ni läsa vår genomgång av Björklinge BK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: