Fredrik Hermodsson- ” Det är alltid roligare att åka till en fin hall i en mindre stad där det finns publik, än att åka till någon av de trötta Stockholmshallarna.

I dagens andra intervju träffar vi Björklinges assisterande lagkapten Fredrik Hermodsson. Hermodsson är generalen längst bak som styr sitt försvar med järnhand. Inte på något sätt en spektakulär målvakt enligt egen utsago, men väl innehavare av en hög lägstanivå, kanske en av de högsta lägstanivåerna i division ett.

-Hej Fredrik och tack för att du ställer upp på en intervju, vem är Fredrik Hermodsson och hur skulle du beskriva dig som innebandyspelare?

-Jag är 21 år gammal och till vardags pluggar jag till civilingenjör, vilket tar upp en stor del av dagarna. Utöver det blir det mycket innebandy samtidigt som jag försöker spendera så mycket tid som möjligt med flickvän och vänner. Jag skulle beskriva mig själv som en målvakt som försöker vara så tät och stabil som möjligt. Vill man se en spektakulär målvakt ska man inte titta på BBK.

-För många i Stockholm är ni en ny bekantskap, hur skulle du beskriva klubben och laget Björklinge BK?

-Björklinge BK är en väldigt familjär klubb som har sitt fäste i en förort norr om Uppsala, även om A-laget håller hus i IFU. Vi är ett relativt ungt lag som har väldigt roligt tillsammans, både på och utanför planen. 

-Du är assisterande lagkapten för Björklinge, hur ser du på din kaptensroll och hur är en bra kapten enligt dig?

-Det är inte något som jag tänker på alls egentligen. Jag brukar nog bara vara mig själv och vara öppen med vad jag tycker och tänker. Jag tror inte att det är till min fördel att ta en annan roll än den jag hade när jag blev utsedd till assisterande kapten eftersom tränaren måste ha sett något som han tyckte var bra.

-Jag tycker att den viktigaste egenskapen hos en bra lagkapten är att vara lyhörd och kunna känna av stämningen i laget. Genom det ska man kunna trycka på de knappar som behövs för att få laget att prestera sitt allra bästa. 

-Anser du att det är svårare för dig att agera kapten under match från målet än om du hade varit utespelare?

-Det är helt klart annorlunda eftersom jag inte har så mycket tid att prata med de andra som en utespelare har, men jag tror inte heller att jag behöver göra det. Det finns andra i laget som sköter den rollen bättre än jag. 

-Förra säsongen slutade ni på en fjärdeplats i division 1 mellersta, hur skulle du summera er säsong?

-Vi började säsongen ganska trögt, för att sedan komma igång ordentligt efter 5-6 matcher. Jag tycker att vi höll en relativt jämn nivå där vi inte hade speciellt många matcher som var dåliga, utan vi spelade oftast bra. Vi hade dubbla vinster mot Västerås som stack ut positivt, men också några förluster som vi kunde undvikit. Att gå till kval som nykomling var väl kanske över förväntan, men jag tycker att det var välförtjänt.

-Du gjorde 21 matcher förra säsongen och var med och höll väldigt tätt, men hur skulle du beskriva din egna säsong?

-Den var väl egentligen liknande som lagets säsong. Jag började rätt dåligt de första matcherna men kom in i det ju längre säsongen gick. Även jag lyckades hålla en relativt jämn nivå och i slutändan tycker jag att jag gjorde ungefär vad som kan förväntas från mig.

-Ni var ett av seriens mest målglada lag och släppte in näst minst mål av samtliga lag, hur ska ni lyckas behålla det i ”Stockholmsettan”?

-Vi får försöka jobba vidare på inslagen väg med vår spelfilosofi men bli bättre på alla plan. Motståndet verkar bli något tuffare än förra året, så det kommer krävas mer av oss.

-Vilka utropstecken tar du med dig från säsongen?

-Att vi lyckades vända en trög start till att ta den sista kvalplatsen som nykomlingar. Det tycker jag var starkt.

-Vad måste fungera bättre än förra säsongen?

-Vi behöver vara bra från start. I övrigt tycker jag faktiskt att det allra mesta fungerade bra förra säsongen. Med bra kvalitet på träningarna är jag övertygad om att vi kommer ta steg framåt på alla plan. 

-Ni har haft en lång försäsong, hur förbereder du dig för seriepremiären?

-Sedan säsongen slutade i mitten av mars har jag tränat fem fyspass i veckan. Vi har bara kört ett pass i veckan gemensamt med laget, för att köra resten av träningen individuellt. Upplägget funkar perfekt för mig så att man kan träna mer individanpassat.

-Ni har gjort en riktigt bra värvning i Göthberg från Hagunda men även fått in lite andra spännande namn, hur ser du på er trupp och den mixen ni har?

-Jag tycker att vår trupp ser riktigt bra ut! Vi har fått in fyra duktiga spelare som kommer komplettera laget perfekt. Vi har väl inte det mest namnkunniga laget med massa stjärnor, utan vi har en stor bredd istället. Till skillnad från många andra lag så tycker jag att vi har ett lagbygge där alla har sin roll i laget.

-Hur kommer Björklinge kännetecknas på plan?

-Jag tror och hoppas att vi kommer vara ett hårt arbetande lag som är svåra att göra mål på, samtidigt som vi ska våga spela offensivt så fort tillfället ges.

-Vilka skillnader tror du det kommer bli mellan division 1 mellersta och Östra Svealand?

-Enligt vad jag har hört så kommer nog motståndet att bli lite tuffare. Det verkar som att många lag kommer vara riktigt bra och några slagpåsar lär inte finnas. Utöver det tror jag att bortamatcherna i den mellersta serien är betydligt roligare. Det är alltid roligare att åka till en fin hall i en mindre stad där det finns publik, än att åka till någon av de trötta stockholmshallarna.

-Vad tror du om er säsong?

-Jag har för dålig koll på motståndarlagen för att uttala mig om någon placering, men vi vet att vi kan vinna mot alla lag om vi kommer upp i nivå.

-Vad har du och laget för långsiktig målsättning?

Jag tror inte att vi har pratat om någon långsiktig målsättning i laget, men till en början lär vi etablera oss ordentligt i ettan för att sedan ta nästa steg. För egen del så spelar jag bara för att det är roligt och tar det som det kommer.

-Något lag du ser framemot att möta lite extra?

-Matcherna mot Tekno brukar vara roliga, och det är alltid kul med ett derby!

Fem snabba:

Du får ta med dig en person till en öde ö, vem?

Robin Holmqvist. Killen kan nog jaga och fiska med sina bara händer.

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

BBK till Allsvenskan!

Mest underskattad i laget?

Vår egna norrman, Aleksander Hjorthaug. Har fått ett ordentligt lyft sedan han tog klivet ned till backpositionen. 

IFU arena B,C,D eller E?

C, då har man nära till förrådet…

Vem blir årets utropstecken?

Alexander Spinord

Här hittar ni vår intervju med kapten Magnusson

Här hittar ni vår laggenomgång av Björklinge BK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: