Stor DJ-Cup spelas i södra Roslagen

Det är tjatigt det här med Corona, men det går inte att komma ifrån att pandemin utöver tusentals dödsfall bara i vår region, en utsliten vårdpersonal och en kraschad turistnäring även har slagit hårt mot all idrott. För våra unga innebandytjejer och innebandykillar födda 2002 respektive 2001 försvann den sista chansen till att få delta i Innebandyfesten. När det hände såddes ett frö i skallen på Åkersbergas DJ-coach Andreas Berglind. Nu har fröet vattnats och fått växa till sig – och en DJ-cup ska arrangeras tillsammans med Täby i tre hallar i södra Roslagen. Cupen har lockat till sig gräddan av de svenska DJ-lagen, och vi har tagit Berglind på pulsen inför det som komma ska…

En innebandyfest i södra Roslagen, med Sveriges bästa DJ-lag samlade. Hur kom du på den idéen?
– Jag kom på idéen när det blev ett abrupt slut på säsongen och när Innebandyförbundet stängde tanken med Festen direkt – vilket var ett klokt val där och då. Dock inte helt då Festen skulle kunna ha genomförts vid ett senare tillfälle för alla lag som kämpat på för detta. Är det något som jag har lärt mig under alla åren är det att aldrig stänga en dörr helt. Så jag kontaktade samtliga lag som hade en teoretisk chans att nå en Playoff-plats – och glädjande nog har vi nästan fått med samtliga lag till vår egen DJ Invitational Cup – en suverän JAS-cup.

Vilka lag är det som kommer att delta?
– Det är Sveriges absolut bästa JAS-lag som kommer, från Norr till Söder är det RIG Umeå, Sundsvalls IBF, IBF Falun, IK Sirius, Åkersberga IBF, Bele Barkarby, Täby FC, GS86, Hovslätts IK, Pixbo Wallenstam, FBC Lerum och Landvetter IK. Som ni kan se är det ”Gräddan” av DJ/JAS-lag som kommer till cupen.

Hur hanterar ni de krav som finns på max 50 pers i hallen? Blir alla matcher utan publik?
– Alla matcher blir utan publik som det ser ut i dagsläget och vi får hoppas att de släpper på max antal om 50 personer i alla fall till cupen… Kan ungdomarna få gå omkring i stora köpcentrum fritt så borde de kunna få sitta utspridda om 50 personer i en stor sporthall. Men vi kommer att ha funktionärer vid entréerna som inte släpper in några förutom de deltagande lagen. Dessutom kommer vi att torka av bänkar och stolar mellan varje match – och lagen går in genom huvudentren och ut vid en annan entré så man inte möter upp andra lag. Vi har gott om utrymme mellan matcherna så att detta inte ska inträffa, vi har också handsprit och tvål överallt i hallarna – och lagen får duscha vid sitt boende. Vi kommer kontinuerligt att städa toaletterna och torka av dessa efter varje match. Hallarna kommer vara de säkraste platserna att vara på för våra ungdomar – och betydligt säkrare för dem än att handla i en stor klädesbutik eller en Ica Maxi – som är tillåtet.

Åkerberga DJ har ju länge varit extremt starka. Du är inte rädd för att ni betraktas som ofina om ni tar hem er egen cup?
– Vi har ett mycket bra lag, som har en stor chans att ta hem denna cup. Men det vi talar om nu är att Sveriges bästa lag kommer till denna cup och att det finns många bra lag på plats. Men vi ska vara favoriter, tycker jag.

Vilka lag ser du som de farligaste utmanarna?
– RIG Umeå då dom får ha med en åldersgrupp till i denna cup som deras hela 04- kull – som är starka. Sedan tror jag att Pixbo Wallenstam och GS86 blir farliga och kan utmana.

Besvikelsen måste ha varit stor för 02-tjejerna när Innebandyfesten ställdes in, då detta var deras sista chans att få lira den. Hur ser du på att det finns olika åldersregler för killar och tjejer i JAS?
– Det finns bara ett ord och det är KATASTROF! Hur kan Innebandyförbundet särbehandla de olika könen då vi är inne i årtalet 2020? Tittar du inom alla andra sporter så förekommer inte detta, och jag har stridit länge för tjejer inom idrotten – och när det är så här underlättar det inte för tjejer, Ska vi få tjejer att fortsätta med sin idrott så ska det vara lika för alla – och höj upp åldrarna så att samtliga fortsätter.

Ni kommer att köra cupen i tre hallar i södra Roslagen, i en riktigt fin och två slitna ruckel. Vad säger du om Österåkers satsning på en ny, stor Multiarena som tyvärr inte finns ännu? – Nu är det ju spikat att Multiarenan ska stå färdig 2022 – och då kommer Österåker ha en av de bästa arenorna som behövs i Stockholms området. Täbys nya hall Hägerneholmshallen – som numera heter K-Rauta Arena – är grym och där har dom verkligen lyckats. Men Åkersberga Sporthall – ”Borgen” – går inte av för hackor den heller, faktiskt…

Cupen spelas i Tibblehallen i Täby, i K-Rauta Arena i Arninge samt i Åkersberga Sporthall i Åkersberga mellan den 7 – 9 augusti. InnebandySthlm kommer att bevaka cupen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: