Mathilda Groth Nilsson- ” men självklart så tycker jag att vi bör ligga på den övre delen av tabellen och fightas.”

I dagens andra intervju har vi äran att presentera AIKs kanske viktigaste spelare, hon är ryggraden och den som ska leda detta unga, spännande och hungriga AIK. Förra året gjrode hon 16 poäng i Allsvenskan, men i år lär det bli minst det dubbla. Med rutin från SSL med Jönköping och Endre står hon nu redo att bära sitt AIK mot Allsvenskan återigen. Vi presenterar AIK IBFs lagkapten Mathilda Groth Nilsson.

Hej Mathilda och tack för att du ställer upp på en Intervju, för de som inte vet, vem är Mathilda Groth? Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare?

Jag skulle nog beskriva mig själv som en slitvarg. En slitvarg är en spelare som oavsett speltid, motstånd eller vad det står på tavlan alltid går in med 100%.

Du har rutin från SSL både från Jönköping och Endre, hur kommer det sig att det blev AIK för tre säsonger sedan?

När jag kom till Stockholm så flyttade jag in hos Sophia Perra Persson (spelar i AIK) i Solna. Hon hade då redan gjort några träningar med AIK och frågade om jag ville hänga på, sen var jag fast.

Du är lagkapten för AIK Innebandy Dam, hur ser du på ditt kaptensskap och hur är det att vara kapten för en storklubb som AIK?

Jag kommer med mycket rutin och kunskap då jag har varit med i gamet ett tag, både från att ha spelat i toppen samt i botten. Jag försöker alltid att peppa mina lagkamrater och bidra med mycket positiv energi. För mig är det nog viktigast att alla spelare känner sig sedda, och det försöker jag prioritera högt. Att vara kapten för AIK, ja man är antingen hatad eller älskad, och det är rätt tufft!

Förra säsongen spelade ni i allsvenskan som nykomlingar, hur upplevde du skillnaden mellan division 1 och Allsvenskan? Var det något som var signifikant annorlunda?

Definitivt tempot, det är den största skillnaden. I Allsvenskan är spelarna bättre tränade och att dem orkade hålla en bra nivå i 60 min.

Du gjorde 16 poäng på 19 matcher, ett fullt godkänt facit, men hur ser du själv på din säsong?

Jag är nöjd med min säsong. Men självklart kan man tänka tillbaka på saker man kunde gjort annorlunda, men det tar ju bara en massa energi så försöker tänka framåt istället. 

NI hade en tung säsong där ni slutade på jumboplatsen, ganska långt ifrån sjunde placerade Älvsjö, finns det några utropstecken, trots säsongen, som ni kommer ta med er?

Vi kommer ta med oss allt från säsongen vi gjorde i Allsvenskan. Jag ser det som en fördel för oss att vi fick chansen att utvecklas som lag i Allsvenskan och kan ta med oss det till division 1.

NU är ni tillbaka i division 1, hur är känslan inför säsongen?

Känslan är riktigt bra! Vi har behållit stor del av truppen samt lyckats värvat riktigt duktiga spelare.

Hur har er försäsong sett ut med tanke på de extraordinära förutsättningarna?

Direkt när det blev tillåtet att ha gemensamma träningar gick vi i hall och körde. För tillfället är det nu utomhus med mycket springa, springa, stycka, tävla och leka. Så det har ändå rullat på bra trots omständigheterna.

Ni har inte haft alltför många spelartapp utan verkar få behålla en nästintill intakt trupp, hur ser du på lagets sammansättning?

Det är en blandning med rutin och med många unga lovande spelare. Det kan inte bli bättre. 

Kommer ni se er själva som favoriter med tanke på att ni kommer från en division högre upp?

Favoriter skulle jag nog kanske inte uttrycka mig, men självklart så tycker jag att vi bör ligga på den övre delen av tabellen och fightas.

Vad tror du om damettan kommande säsong?

Det är svårt att säga då jag har dålig koll för tillfället på lagen vi ska mötas. Men om jag hoppas på att det kommer blir en jämn serie.  

Hur kommer AIK kännetecknas på plan? 

Ett tufft motstånd med mycket energi och fart.

Vilken/vilka spelare kommer utvecklas mest kommande säsong?

Det är många spelare, speciellt våra juniorer som avslutade förra säsongen starkt. Men jag tror starkt på vår vice-kapten Johanna Käck!

Vilket lag tror du blir extra roliga att möta?

Råsunda!

Fem snabba:

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

AIK tillbaks i Allsvenskan!

Stockholms sämsta/bästa hall?

Sämst – Täby FC

Vem är mest underskattad i AIK?

Robban (tränare)

Vinna med 1-0 eller 10-9?

10-9, så publiken får se lite mål

Vem är tuffast att möta i era sarghörn?

Helt klart Perra (Sophia Persson)

Vill ni läsa mer om AIK?

Här hittar ni vår laggenomgång på AIK

Här hittar ni vår intervju med Johanna Käck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: