Johanna Käck- ”Framförallt var det väl ett år där utveckling varit ordet i fetstil. ”

I dagens första intervju träffar vi en av AIKs största talanger på backsidan, en bra tvåvägsback som bidrar både defensivt och offensivt. Kommer bli en av seriens mest poängstarka backar. Kom från Rotebro IS IBK inför säsongen 2019/2020 och är till säsongen 2020/2021 nyutnämnd assisterande kapten i AIK. Hon är född 2001 och är en av ledarna i laget, vi presenterar Johanna Käck.

Hej Johanna och tack för att du ställer upp på en Intervju, för de som inte vet, vem är Johanna Käck? Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare?

Jag är väl en social och glad tjej som gillar att vara involverad i saker. Precis gått ut gymnasiet där jag gick tre år på Solna Gymnasium med inritktning innebandy NIU. Så om någon vill anställa mig är jag tillgänglig från Augusti haha

-Som innebandyspelare skulle jag beskriva mig som en vinnarskalle. Mina tränare skulle nog säga att jag är en offensivt präglad back som gärna följer med upp i anfall, att jag varit center hela mitt liv kan ligga som grund för det. Utöver det hörs jag nog en del och försöker göra allt i hög fart.

Du anslöt till AIK förra säsongen från Rotebro, hur kommer det sig att du valde att gå till AIK?

Jag gick från en väldigt bra förening till en annan! Rotebro har jag spelat i under hela min karriär så jag tror att ett miljöombyte i kombination med en ökad konkurrenssituation i en högre division var det som lockade. Nya utmaningar helt enkelt!

Förra säsongen spelade ni i allsvenskan som nykomlingar, hur upplevde du skillnaden mellan division 1 och Allsvenskan? Var det något som var signifikant annorlunda?

Jag upplevde att det var en rätt stor skillnad. Framförallt i tempo. Man måste släppa boll mycket snabbare, ta i mer i närkamper, vara noggrannare i markeringar. Det krävdes lite mer i allt man gjorde.

Du är en av lagets yngre spelare och kom på en fjärde plats i interna poängligan, hur ser du på din säsong?

Jag är väl rätt nöjd med min säsong och växte mer och mer in i min roll och fick ökat förtroende från tränarna. Framförallt var det väl ett år där utveckling varit ordet i fetstil. Det var min första säsong som back också så att man fick stänka in några poäng var kul! 

Ni hade en tung säsong där ni slutade på jumboplatsen, ganska långt ifrån sjunde placerade Älvsjö, finns det några utropstecken, trots säsongen, som ni kommer ta med er?

Finns mycket att ta med sig. Vi utmanade egentligen alla motstånd, även topplag. Som när vi tog poäng mot Thorengruppen uppe i Umeå eller skakade om Falun trots att vi hade flertal borta i truppen. Framförallt tror jag det stora utropstecknet är att vi såg till att alltid vara ett väldigt jobbigt motstånd att möta.

Nu är ni tillbaka i division 1, hur är känslan inför säsongen?

Det blir kul trots att jag såklart helst hade sett fortsatt spel med AIK i allsvenskan. Vi ser formstarka ut och har många spelare med stor potential. Har en känsla av att det här blir vår säsong. 

Hur har er försäsong sett ut med tanke på de extraordinära förutsättningarna?

Den har sett väldigt stark ut. Vi kör hela sommaren för de som kan, dock utomhus med tanke på förutsättningarna. Vi har inte sett något som ett hinder. 

Ni har inte haft alltför många spelartapp utan verkar få behålla en nästintill intakt trupp, hur ser du på lagets sammansättning?

Jag ser väldigt starkt på vårt truppbygge och tror att kombinationen med äldre, erfarna spelare och yngre förväntansfulla spelare är ett vinstkoncept! Ett par spännande nyförvärv kan också bli intressant för lagets sammansättning.

Kommer ni se er själva som favoriter med tanke på att ni kommer från en division högre upp?

Man ska alltid vara ödmjuk inför motståndet men jag vet att vi har alla förutsättningar till att vara favoriter i årets division 1.

Vad är ditt mål kommande säsong?

Jag hoppas kunna göra lite fler poäng, men framförallt behålla det tempo och de lärdomar som ja fick av att spela i Allsvenskan. Det stora målet är utan tvekan att division 1 bara blir en snabbvisit och att vi hamnar högst upp i tabellen och tar oss hem igen. 

Vad tror du om damettan säsongen 2020/2021?

Jag tror det blir en väldigt rolig säsong med en del nya och en del bekanta moståndare. Spännande fajter väntar framför oss!

Hur kommer AIK kännetecknas på plan? 

Hårt och fysiskt jobb. Det ska alltid vara jobbigt att möta AIK.

Vilken/vilka spelare kommer utvecklas mest kommande säsong?

Jag tror vi kommer få se på en enorm utveckling hos våra ”yngre”, speciellt de som redan tagit för sig i Allsvenskan. Jag tror Tiffany Saffo blir en spelare att hålla ett öga på, inte minst i målprotokollet. Sen tror jag Josefin Westin blir en spelare som kommer ta för sig mycket, henne kommer vi nog se mycket av. 

Vilket lag tror du blir extra roliga att möta?

Råsunda är kul, ett derby är alltid ett derby. Annars ser jag fram emot att möta alla lag egentligen.

Fem snabba:

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

-”AIK KLARA FÖR ALLSVENSKAN” 

Stockholms sämsta/bästa hall?

-Tomtbergahallen har aldrig varit någon favorit, Solnahallen tar priset, kan vara så att jag är lite hemmadomare på den. 

Vem är mest underskattad i AIK?

-Hanna Knutsson. Lägg namnet på minnet

Vinna med 1-0 eller 10-9?

-Svårt men 1-0, då gör jag förhoppningsvis något rätt som back. 

3vs3 eller 5vs5 på träning?

-5vs5, känns given.

Vill ni läsa mer om AIK?

Här hittar ni vår laggenomgång av AIK

Johanna Käck Foto: AIK Innebandy DAM

En kommentar på “Johanna Käck- ”Framförallt var det väl ett år där utveckling varit ordet i fetstil. ”

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: