Marcus Ackefelt- ”Det defensiva spelet vet jag sitter men nu när vi har tappat ett flertal poängstarka spelare kommer det offensiva att bli tuffare”

I vår första intervju för dagen träffar vi en av Järfällas många duktiga backar. Han är en i huvudsak offensivt lagd back men hanterar även det defensiva föredömligt. Han är född 1999 och en av truppens yngre spelare med Bele/Barkarby som moderklubb. Med 14 poäng förra säsongen sår han nu redo att späcka 20 poängs barriären, vi presenterar gladeligen Marcus Ackefelt.

-Nu har turen kommit till Järfälla IBKs Marcus Ackefelt, för de som inte vet, vem är Marcus Ackefelt?Hur skulle du beskriva dig som spelare?

– Tjena! Jag ser mig som en offensiv back som gärna vill vara framme och delta i anfall och kontringar samt göra en hel del poäng trots min position. Samt defensivt vara en fysiskt, snabb back som gärna vill dra på solo-ride framåt banan

-Ni har varit ett kontinuerligt topplag sedan ni åkte ur allsvenskan 2016/2017, men förra säsongen var den första som ni hamnade utanför kvalplatserna. NI hamnade en poäng bakom Tyreös på fjärdeplatsen men hade chansen teoretiskt att gå om innan Covid-19 bröt ut, Hur kommer det sig att ni kontinuerligt varit ett topplag och hur ser du på föregående säsong?

-Tror generellt att varför vi är ett kontinuerligt topplag är att självaste stommen i laget ofta står kvar trots nyförvärv och att spelare lämnar. Samt att många av spelarna i laget sitter på en stor rutin som de gärna delar med sig av till de yngre spelarna för att hjälpa dem att växa. 
Föregångare säsong för min egen del var lite konstig. Började säsongen med rehab från en korsbandsskada för att sedan komma tillbaka i spel efter ett par missade omgångar där det blev att försöka hitta tillbaka till innebandyn trots den långa rehaben. 
Slutgiltigen var säsongen väldigt annorlunda men utifrån det jag gick igenom är jag nöjd med min insats. 


Utifrån lagets synpunkter tycker jag inte att vi kom upp i den fulla potential vi hade med tanke på den trupp som Järfälla bestod av föregående säsong. Däremot så är jag nästintill säker att om inte Covid-19 hade brutit ut hade vi säkrat en kvalplats och kval till allsvenskan hade stått på menyn. Väl där hade allt kunnat hända….-

-Vilka utropstecken tar ni med er från förra säsongen?

– Fysiken behöver förändras till det bättre från förra säsongen men detta är redan något som har förändras på försäsongen. Jag vet att många i laget känner sig väl förberedda  inför kommande säsongen som vi håller på att bygga upp redan nu. 

-Du gjorde 14 poäng från din backplats i år, hur skulle du beskriva din säsong?

– Som jag beskrev tidigare så kom jag till spel efter en lång rehab. Utifrån det jag hade gått igenom så är jag nöjd med mina 14 poäng. Men jag kan lova att kommande säsong kommer bli betydligt mer poängrik. 

-Vad ser du måste fungera för att ta sig upp på kvalplats igen?

-Kommande år tror jag att det är det offensiva spelet som behöver sitta för att ta sig upp på en kvalplats igen. Det defensiva spelet vet jag sitter men nu när vi har tappat ett flertal poängstarka spelare kommer det offensiva att bli tuffare. 

-Hur förbereder ni er för säsongsstart med de nya förutsättningarna som finns och vad blir extra viktigt? 

– Det som är i fokus hittills är fysisk styrka. Vi har nu sedan maj kört utefys – löpning i kombination med styrka för att bygga upp ett så starkt lag och på så sätt öka förutsättningarna för Järfälla. Försäsongsträningen har redan nu visar resultat på många av gubbarna.  

-Om vi tittar på truppläget så har ni haft en ganska tung ”silly Season” där ni tappat Charlie Parastatidis, Oscar Hållbro och Rickard Jarnling till Bele/barkarby och Adam Forslöv går tillbaka till AIK, vilka spelare i er trupp tror du kommer gå in och fylla de tomrum som uppstår efter dessa?

– Självklart är detta flera tunga spelare som vi tappat. På målvaktssidan har vi redan nu gjort klart med två duktiga målvakter som defensivt kommer fylla det ”tomrum” som har uppstått. Angående de viktiga poängspelarna som vi har tappat blir dock svårare att fylla. Det är inga platser som kommer fyllas individuellt utom vi i Järfälla IBK kommer tillsammans att fylla tomrummen.

-Ni rekryterat två nya tränare, Tom Lepistö som går in som huvudtränare och Ari Halonen som assisterande från Bele hur tror du att de kommer förbättra laget?

– Tom tillsammans med Ari tror jag är den perfekta kombinationen som vårt laget behöver. Personligen tycker jag om båda två och har stort förtroende för båda tränarna och är säker på att Tom och Ari tillsammans med resterande ledarstab kommer ta Järfälla IBK till nästa nivå.

-Hur kommer Järfälla kännetecknas på plan? 

– Ett lag som besitter en hel del fart och styrka som jag vet kommer vara jobbiga och möta. Framför allt ett Järfälla som kommer vara svåra att göra mål på. 

-Vilka tror du kommer slåss i toppen av herrettan?

-Järfälla IBK, Älvsjö, TT tillsist kommer den fjärde platsen stå mellan Värmdö och Rosers.

-Vilka/vilken spelare i Järfälla kommer bli säsongens utropstecken?

– Generellt sett tror jag Järfälla IBK som lag. Men individuellt Jimmy Carman. Som i mitt tyckte är Järfällas mest kreativa spelare och är lättast att spela med. Då han alltid slår rätt passningar och sätter försvarspelet klockrent. 

-Vad tror du generellt om kvalitén på herrettan kommande säsong jämfört med förra?

– Jag tror att den kommer vara ganska lik, en hel del nya lag som kommer upp från tvåan som jag inte har så bra koll på som säkert kan imponera!

-Vilket lag gillar du att möta lite extra?

– En bortamatch i Rosers med mycket publik och bra stämning en fredagkväll uppskattas.

Fem snabba: 

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

-”Järfälla IBK obesegrade genom serien och kvalet och går upp i allsvenskan.” 

Vem vinner interna poängligan?

– Jens Stålhammar

Vem är mest underskattad?

Jimmy C

Vem har bäst ”snack”?

Hakim Wafa

Bästa hall i herrettan förutom er egna?

– Rosers. Hade du frågat mig om sämsta hade jag sagt Västertorp, utan att behöva fundera.


Här kan ni läsa vår genomgång av Järfälla

En kommentar på “Marcus Ackefelt- ”Det defensiva spelet vet jag sitter men nu när vi har tappat ett flertal poängstarka spelare kommer det offensiva att bli tuffare”

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: