Linda Wedin – ”Vi kommer gå in med mycket fart, energi och vilja i varenda match.”

I dagens andra intervju får vi möta en av Hawks mer offensiva spelare, en spelare som enligt henne själv kunde ha presterat mer under föregående säsong. Nu när tunga offensiva pjäser har lämnat, lägger hon än mer press på sig själv att öka sina offensiva poängproduktion. Med Duvbo som moderklubb presenterar vi nu målgöraren Linda ”Biffen” Wedin.

-Hej Linda och tack för att du ställer upp på en intervju med InnebandySTHLM, För de som inte vet, vem är Linda Wedin och hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-Självklart! Jag är sen några veckor tillbaka nyutbildad civilingenjör inom samhällsbyggnad och har precis börjat arbeta i byggbranschen på heltid. Förutom jobb och innebandy så spenderar jag nästan all resterande tid med vänner, familj och min sambo. Jag är 26 år, uppväxt i Sundbyberg och bor fortfarande inom kommunens gränser, det kommer bli svårt att få mig att flytta härifrån!

-Som innebandyspelare gillar jag fart och tar gärna löpningar både med och utan boll. Vanligtvis hittar ni mig på den högra kanten i offensiven.

-Du kommer påbörja din fjärde säsong med Hässelby efter att dessförinnan ha spelat många år i Duvbo IK, vad är det som göra Hässelby till ett bra lag att spela i?

-Valet av Hässelby när mitt gamla lag lades ner var lätt då och det var lika lätt nu. Det finns ett fantastiskt driv i föreningen och vi är ett härligt gäng tjejer som spelar för varandra med stort stöd från både tränare och andra inblandade.

-Förra året slutade ni på en 4:e plats i tabellen, endast 6 poäng efter Huddinge på den åtråvärda tredje platsen, hur skulle du summera er säsong?

-Med facit i hand tycker jag att vi gjorde en bra säsong trots att jag hade önskat större poängutdelning i vissa matcher. Sen hade jag såklart också hoppats på den där tredjeplatsen men vi får förhoppningsvis en ny chans 2020/2021.

-Ni lyckades komma på samma placering med samma poängskörd som året innan, vad är den stora anledningen till er kontinuitet?

-Ja, det är lite lustigt att det blev samma placering och poäng även i år. Vi har nu befunnit oss strax under toppen de senaste säsongerna vilket medför att vi tappar några spelare till högre divisioner samtidigt som vi lockar till oss bra nyförvärv. Vi har under de senaste säsongerna haft en bred och bra trupp, det skulle jag gissa är en anledning till kontinuiteten.

-Du spelade nästan samtliga matcher för Hässelby säsongen 2019/2020 och lyckades göra 16 poäng på 18 matcher, hur skulle du beskriva din egen säsong?

-Jag hade nog hoppats på några fler poäng från min klubba men realistiskt sätt får jag nog ändå vara nöjd med utdelningen. Det känns dock som att jag har mycket mer att ge där och det hoppas jag visar sig nästa säsong. Annars skulle jag säga att jag är nöjd med min prestation överlag.

-Ni gör ändå en fin säsong trots många skador, vilka utropstecken tar ni med er som blir viktiga för att fortsätta resan uppåt i tabellen inför säsongen 2020/2021?

-Ja, tyvärr blev vi drabbade av flertalet skador och många av dem redan i början av säsongen. Trots det kämpade vi på och spelade bra tillsammans i delvis nya konstellationer. Det tror jag är viktigt att ta med sig inför nästa säsong, att vi kan hålla en bra nivå trots diverse utmaningar. Många tidigare skadade är nu helt eller delvis tillbaka så vi får in bra förstärkning därifrån inför nästa säsong!

-Ni har, precis som alla andra lag, en extra lång försäsong, hur har ni gjort med träningar under dessa förutsättningar för att vara redo för säsongsstart och hur förbereder du dig?

-Säsongen slutade lite plötsligt och det drogs kraftigt ner på gemensamma träningar som istället blev mer individuella. Jag har själv varit lite krasslig vid två tillfällen under den senare delen av våren vilket har försenat min individuella fysträning men som jag nu försöker jobba ikapp. Vi som lag har haft några gemensamma fysträningar utomhus och nu den senaste tiden har vi tränat i hall en gång i veckan. Dessutom har vi försetts med ett förslag på träningsschema som vi ska följa under sommaren för att tillsammans vara redo inför uppstarten i Hässelbyhallen.  

-Hur ser du på lagets sammansättning och mix? Finns det någon spelartyp som du tycker saknas?

-Jag tycker att vi har en bra blandning av det mesta. Vi har bland annat ett stort åldersspann, olika erfarenheter och spelstilar. Vi har tappat några poänggörare nu under försäsongen så det är väl det i så fall, att vi andra i nästa säsongs trupp kliver fram och tar över de rollerna.

-Ni har tappat en hel del offensiv kraft under årets ”silly-season”, hur ödesdigert tror du att det blir?

-Ja, vi har tappat några starka namn som vi självklart kommer sakna både på och utanför plan men jag är övertygad om att vi har många som kommer ta en mer offensiv roll nästa säsong.

-Känner du som ändå gjorde en del poäng förra året extra press att leverera?

-Jag vill självklart gå in och göra fler poäng, det hade jag velat oavsett men som situationen ser ut just nu så ställer jag nog lite högre krav på mig själv ja. Men jag gillar utmaningar så jag tycker bara att det ska bli kul!

-Vad är din målsättning nästa säsong?

-Målsättningarna är att Hässelby tar ett steg närmare toppen och slutar topp 3, att jag gör fler poäng än förra säsongen och att jag fortsätter utvecklas som spelare!

-Hur kommer Hässelby SK kännetecknas på plan?

-Vi kommer gå in med mycket fart, energi och vilja i varenda match. För att citera en annan favoritklubb så skulle jag säga att vi kommer kännetecknas av ”Full fart framåt, håll tätt bakåt!”. Dessutom har vi ett starkt stöd på hemmaplan med mycket publik och många eldsjälar som hjälper till att skapa stämning med sitt engagemang, vilket alltid bidrar till ännu mer energi!  

-Vad tror du om ”damettan” kommande säsong?

-Jag tror att den som alltid kommer hålla en bra nivå. Det finns många lag som kommer göra allt för att nå min personliga målsättning för Hässelby, topp 3. Vi måste vara riktigt vinstsugna och på hugget i varje match för att nå de övre placeringarna.

-Finns det något lag du gillar att möta lite extra?

-Det är alltid roligt att möta AIK, dels för att det alltid blir roliga och spännande matcher men kanske också för att jag själv hejar på Djurgården! Dessutom bor jag 100 meter från Solnagränsen vilket gör att det känns som ett riktigt derby för mig.

Fem snabba:

Mest Underskattade spelaren?

-Underskattad är inte rätt ord men Therese Leijon är både stark, snabb och svår att möta som offensiv spelare.

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

-”Hässelby tar hem seriesegern efter mål i slutminuten!” Det hade varit ett drömscenario utan tvekan.

Ta första eller sista straffen i en straffläggning?

-Första!

Vinna med 1-0 eller 10-9?

-Jag fördrar matcher där det händer mycket så säger vinst med 10-9, alla dagar i veckan!

Vem har bäst ”hook”?

-Oj, den var svår! Jag vet inte om jag skulle påstå att just hooken sticker ut, det är faktiskt inte något jag tänkt på, men på grund av hennes snabba dragningar och teknik med klubba och boll säger jag Tilde Åström.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: