Robin Eneroth – ”Elvis Lyttegård är ett utropstecken som kommer vara ännu bättre nästa år.”

I vår sista spelarintervju med Balrog ger vi er den talföre, robusta, tillika återvändsgränden för alla offensiva spelare som ställs mot honom. Han har representerat Fullersta och Huddinge IBS innan han hittade ”hem” till Oilers. Ingen poänggörare av rang men otroligt viktig för laget med sina ledaregenskap. Har haft en bra försäsong och kommer mer än redo till säsongsstart, vi ger er återvändsgränden och backklippan Robin Eneroth.

Hej Robin och tack för att du ställer upp på en intervju, för de som inte vet, vem är Robin Eneroth?

-Robin Eneroth är en kille på 26 år och bor i Huddinge. Jobbar som lärare på en skola i Botkyrka och älskar innebandy! På sommaren försöker jag spela en del golf också när jag inte umgås med mina vänner.

Du har Huddinge IBS som moderklubb men går nu in på din tredje säsong för Oilers, hur skulle du beskriva din tid i Oilers? 

-Det stämmer faktiskt inte. När jag var liten så spelade jag ett par säsonger i Fullesta innan jag slutade med innebandy för att satsa på hockey. När jag sedan lade av med hockeyn så började jag spela för Huddinges P93 när jag var 15 år gammal. Min tid i Balrog har varit rolig och jobbig på samma gång. Ett otroligt bra gäng som är drivna åt samma håll, samtidigt var de väldigt tufft förra året, då vi kanske gick upp från division 2, ett år för tidigt. 

Hur kom det sig att valet föll på Oilers när du bytte klubb inför säsongen  2018/2019?

-Organisationen och förutsättningarna runt omkring i Balrog var så mycket bättre än det var i Huddinge den säsongen. Sekunden man klev in i omklädningsrummet så kändes det som hemma. Vi har en materialare i världsklass som ger oss förmodligen de bästa förutsättningarna i hela Division 1.

Ni hade en tuff säsong ifjol som nykomlingar där ni tillslut lyckades håll er kvar, 5 poäng före Gnesta, hur skulle du beskriva säsongen?

-Jätte tuff. Vi hade många spelare som inte hade någon erfarenhet från Divison 1 eller högre, vilket gjorde att många utvecklades väldigt mycket under förra säsongen. Att behöva titta mot det nedre strecket är aldrig kul och väldigt psykiskt påfrestande. Så när de blev klart att vi spelar i division 1 även till nästa säsong så var de som att axlarna blev 30 kg lättare.

Du gjorde 11 poäng från din backplats och spelade nästintill samtliga matcher för Balrog plus ett inhopp för Huddinge IBS i division 3, hur skulle du beskriva din egna säsong? 

-Upp och ner. Jag tog Huddinges P-04 lag som tränare samtidigt som jag spelade med Balrog under hösten. Med facit i hand så blev de för mycket när jag även fick hjälpa till med JAS, efter en dålig start av Huddinges JAS,  därav att jag spelade med Huddinge 1 match och tog en kort paus från Balrog. När jag sedan fick lämna Huddinge så kunde jag lägga mitt fokus i Balrog och mig egen prestationen blev också bättre. Ska jag sätta ett betyg så är det väl en 4:a.

Du har tidigare spelat division 1 med Huddinge IBS, men hur skiljer det sig mellan division 2 och division1 när ni nu va nykomlingar förra säsongen?

-Stor skillnad, spelet är mycket mer strukturerat. Spelarna är mer tränade och allt går bara snabbare. Du har helt enkelt inte råd med misstag, för då smäller det i baken

Vilka utropstecken tar ni med er från säsongen?

-Elvis Lyttegård är ett utropstecken som kommmer vara ännu bättre nästa år. Ett annat är att vi kunde spela jämt mot serievinnaren Täby, när vi spelade som bäst. 

Ni hade ett omfattande samarbete med Huddinge IBS förra säsongen, upplevde du att det gav en bra effekt och varför avslutades det i Januari?

-Det gav en bra effekt till en början för både Huddinge och oss i Balrog. Huddinge kunde behålla spelare i klubben tack vare sammarbetet och vi fick fler spelare som kunde konkurrera om speltiden. Anledningen till att det avslutades var väl att vissa utav de spelarna som ingick i sammarbetet inte var helt nöjda med utbildningen dom fick i Balrog, trots speltiden de fick i division 1. När sammarbetet väl sades upp från Huddinges sida, så har de ändå fungerat då vi har haft Elvis på dubbellicense och några andra som har tränat med oss tack vare Hugo Suurna som ser till spelarna bästa hela tiden. Sedan så är Huddinges Juniorsportchef inte helt frisk och tar konstant konstiga beslut, så att de ska passa honom på bästa möjliga sätt. Min personliga åsikt är att det har sköts riktigt dåligt från Huddinges Juniorsportchef.

Vad måste ske för att det inte ska bli en strid på nedre halvan av tabellen 2020/2021?

-Vi måste bli mycket jämnare och hitta en tydligare spelide, vilket vi fick när Owe Siewer kom in som ny huvudtränare under säsongen. Det är tack vare honom som vi lyckades hålla oss kvar tillslut och jag tror att vi kommer ta några till poäng än förra säsongen. 

Ni har en väldigt lång försäsong, hur förbereder ni er för seriestart?

-Vi har som sagt kört ett tag nu. Nu gick vi på ledigt och har egen träning. Sedan startar vi upp i början av Augusti och kör igång för fullt igen.

Konkurrensen i herrettan ser på förhand ut att bli mördande , hur bra koll har ni på de andra lagen? 

-Jag har i alla fall koll på alla Stockholmslagen och vilka spelare i olika lag som man behöver ha ett extra öga på under matcherna. Sedan vet jag att Björklinge kom 4:a förra året och teknologerna kom några placeringar bakom. Uppsalalagen brukar alltid vara bra, så det blir kul att få åka dit 2 gånger nästa säsong. 

Ni släppte in mest mål i serien förra säsongen, vad krävs för att det inte ska bli en upprepning?

-Att vi inte blandar och ger som vi gjorde förra säsongen. Vi hade ju några matcher där vi förlorade alldeles för stort. Men vi har lärt oss mycket av de matcherna också.

Ni har gjort ett gäng nyförvärv i Melker Klingström Adelmor,Fredrik Holm, Fredrik Gustavsson och Mickael Eriksson, vad kommer dessa herrar bidra med och ge er för ny dimension?

-Jag skulle vilja lägga till William Karlsson på den listan också, som var borta under hela förra säsongen pga jobb. Alla dessa spelare har ju meriter från Allsvenskan och har väldigt mycket rutin, något vi saknade under förra säsongen. Framförallt när det gick tungt i matcherna. Sedan så är dom helt olika spelare. Fredrik Gustavsson är kanske seriens bästa back nästa år och kommer kunna driva en femma tillsammans med sin radarpolare Rasmus Lindvall. Micke kommer hjälpa oss framförallt defensivt och stänga bakåt, vilket vi uppenbarligen hade svårt med förra säsongen. Melker och Fredrik kommer bidra med fart och framförallt målskytte. Det ligger i deras natur, vilket vi kanske bara hade Elvis under förra säsongen som hade. 

Balrog har en uttalad 3-års plan, men vad tror du om din egen säsong? Vad kräver du av dig själv?

-Jag tror att det kommer bli bra, sedan får vi se hur bra det blir. För min egen del så har jag fått upp flåset och gått ner några kilon under försäsongen, vilket kommer göra mig till en bättre innebandyspelare. 

Hur kommer Balrog se ut på planen nästa säsong?

-Bra fråga, vi får se när säsongen drar igång. Men förhoppningsvis kommer de se bättre ut än förra säsongen. Det är målsättningen iår. 

Vad tror du generellt om herrettan?

-Jag tror den kommer vara tuff även nästa år. Förmodligen ännu tuffare. Det känns som att botten kommer vara bättre nästa år, medans toppen kommer vara minst lika bra!

Fem snabba:

Vem ogillar försäsongen mest? Jag

Vem vinner interna poängligan? Elvis Lyttegård

Drömrubrik säsongen 2020/2021? Balrog landar ytterligare 2 profilstarka spelare!

Vem täcker mest skott? Inte Rasmus Lindvall iallafall

Skotttäck som förhindrar mål eller göra ett mål? Självklart göra mål! Finns ingen bättre känsla!

Här hittar ni vår långläsning om Balrog: https://innebandysthlm.com/2020/06/30/langlasning-balrog-oilers-herrar-division-1/

Intervju med Balrogs Ludvig Bloss: https://innebandysthlm.com/2020/07/01/ludvig-bloss-sen-ska-det-namnas-att-det-ar-lite-skillnad-mellan-nivan-pa-domare/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: