Ludvig Bloss- ” Sen ska det nämnas att det är lite skillnad mellan nivån på domare. ”

I vår första spelarintervju med Balrog får vi stifta bekantskap med Balrogs tuffa backklippa. Kanske inte känd som en stor poänggörare, men mer som en hårt jobbande back som alltid gör jobbet. Var ändå en av Balrogs mest produktiva backar förra säsongen och lär inte göra det sämre i en nu bättre omgivning, vi presenterar Ludvig Bloss.

Hej Ludvig och tack för att du ställer upp på en intervju, för de som inte vet, vem är Ludvig Bloss? 

-Bra fråga, kanske den svåraste att besvara i hela intervjun. Jag är 33-år och bor i Tullinge med mina 2 söner 3&5 år gamla. Jobbar till vardags på H2M som Operativ Chef där jag ansvarar för våra servicetjänster som innefattar elektriker, snickare och rörmokare. Har troligen inte dom mjukaste handlederna (#3 Rasmus Lindvall tycker annorlunda) men bidrar med andra egenskaper på innebandy planen. 

-Du har Balrog som moderklubb och går nu in på din 14:e säsong för Oilers, hur skulle du beskriva din tid i Oilers? 

-Min tid i Balrog Oilers började som pojklagsspelare för att hålla igång på vintern när fotbollen hade uppehåll. När jag kom tillbaka säsongen 16/17 hade vi året innan ramlat ur allsvenskan. Under pågående sejour i Balrog så har det kommit och gått ett antal spelare och ledare därav har resultaten gått lite upp och ner. Men framöver lovas en uppryckning. 

-Du har gjort utflykter till Salem och Tumba men kom hem inför säsongen 2016/2017, Varför blir det en 14:e säsong i just Balrog Oilers? 

-För att förutsättningar som finns i Balrog hittar du inte i något annat lag i Div.1, sen ska det tilläggas att vi har nog utan att sticka ut hakan allt för mycket Sveriges bästa materialförvaltare i Johan Hermansson. 

Ni hade en tuff säsong ifjol som nykomlingar där ni till slut lyckades håll er kvar, 5 poäng före Gnesta, hur skulle du beskriva säsongen?

 -Väldigt mycket upp och ner, vi hade några riktiga botten napp där vi faller alldeles ur ramarna, när vi sedan spelar som vi sagt att vi ska göra var vi jobbiga att möta. 

Du gjorde 12 poäng från din backplats och lyckades minska dina utvisningsminuter från 45 min säsongen 2018/2019 till endast 14 min i år, hur ser du på din egen säsong?

-Sett till helheten är jag nöjd, har aldrig vart någon poänggörare av rang. Utvisningsminuterna måste jag till viss del säga att omställningen mellan Div.1 och Div.2 var väldigt stor sett till hur mycket domarna tillåter att det tog ett tag innan man vande sig. 

-Vilka skillnader upplevde du mellan division 2 och division 1? 

-Att lagen är jämnare överlag sett över 3 femmor och mer taktiskt skolade. Sen ska det nämnas att det är lite skillnad mellan nivån på domare. 

Vilka utropstecken tar ni med er från säsongen? 

-Att när vi gör det som vi pratat om och kämpar för varandra så är vi väldigt jobbiga att möta. 

-Ni hade ett omfattande samarbete med Huddinge IBS förra säsongen, upplevde du att det gav en bra effekt och varför avslutades det i januari? 

-Eftersom vi inte har några egna juniorer i klubben så var vi inte lika sårbara när närvaron på träningarna var sämre utan vi kunde då fylla på med spelare från Huddinge. Anledningen till att samarbetet avslutades i januari har jag inte full insikt i utan frågor kring detta hänvisas till vår ordförande Thony Andersson 

-Vad måste ske för att det inte ska bli en strid på nedre halvan av tabellen 2020/2021? 

-Det återstår att se om det blir en strid på nedre halvan kommande säsong. Då vi fått in en del nyförvärv så ökar konkurrensen om platserna och det hoppas jag resulterar i att vi kan knipa ett antal poäng fler än föregående säsong. 

Ni har en väldigt lång försäsong, hur förbereder ni er för seriestart? 

-Vi har hittills tränat 3ggr i veckan men kommer under Juli träna på egen hand efter personliga träningsscheman. 

-Konkurrensen i herrettan ser på förhand ut att bli mördande, hur bra koll har ni på de andra lagen? 

-Jag personligen har väldigt dålig kolla på dom övriga lagen utan väntar tills den match förberedande träningen för att skapa mig en bra uppfattning på hur helgens motstånd spelar. Ledarstaben har bättre koll på hur lagen i serien spelar så det känner vi oss väldigt trygga med. 

-Ni släppte in mest mål i serien förra säsongen, vad krävs för att det inte ska bli en upprepning? 

-Vi laborerade en del med olika spelsystem föregående säsong och det gjorde att vi stundtals va väldigt vilsna i försvarsspelet. Nu kommer rollerna bli tydligare och vad förväntningarna på respektive spelare och det ska förhoppningsvis resultera i mindre insläppta mål. 

-Ni har gjort ett gäng nyförvärv i Melker Klingström Adelmor, Fredrik Holm, Fredrik Gustavsson och Mickael Eriksson, vad kommer dessa herrar bidra med och ge er för ny dimension?

 Dessa herrar kommer bidra till en högre konkurrens om platserna och lite spetsegenskaper som gör att vi förhoppningsvis får ett mer slagkraftigt lag kommande säsong. 

-Balrog har en uttalad 3-årsplan, men vad tror du om din egen säsong? Vad kräver du av dig själv? 

-Min egen säsong hoppas jag kunna bidra med en liknande poängskörd som årets säsong och hålla mig fri från skador. Kraven som jag har på mig själv är alltid höga och vill vara en spelare som är jobbig att möta och kunna bidra med ett par sköna dragningar. 

-Hur kommer Balrog se ut på planen nästa säsong? 

-Det återstår att se, vi vill vara jobbiga att möta och mer disciplinerade än årets säsong. Hur långt det räcker ser vi när säsongen summeras. 

-Vad tror du generellt om herrettan? 

-En väldigt tuff serie, i toppen på av serien kommer troligen se liknande ut 20/21 som 19/20. Lagen som tillkommit har jag för dålig koll på för att uttala mig om. 

Fem snabba: 

Vem ogillar försäsongen mest?

 #3 Rasmus Lindvall, ”risk att bli övertränad om man kör försäsong” 

Vem är bäst på att ”snacka”? 

Robin Eneroth 

Drömrubrik säsongen 2020/2021? 

Daniel Lafferentz avgör återigen en förlängning till Balrogs fördel 

Vem täcker mest skott? 

#35 Kevin Ceesay 

Vinna med 1-0 eller 10-9? 

10-9 eftersom då har säkert publiken sett en rolig match och jag lyckats göra någon poäng.

Missade ni gårdagens långläsning om Balrog och Tränare Ove Siewer? här kommer länk: https://innebandysthlm.com/2020/06/30/langlasning-balrog-oilers-herrar-division-1/

En kommentar på “Ludvig Bloss- ” Sen ska det nämnas att det är lite skillnad mellan nivån på domare. ”

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: