Täby FC DJ/JAS- Redo att kliva ur Åkersbergas skugga

Nu sätter vi även igång med lite intervjuer för tjejernas juniorallsvenska, och vi börjar med det lag som, av många, ses som storfavoriter att bli bästa Stockholmslag i JAS. Med tunga värvningar som Alicia Berggren och spets i bland annat Ida Boman och systrarna Hasanagic står Täby redo att påbörja sin resa mot Innebandyfesten. Vi tog oss ett snack med nya tränaren Victor Johansson som ser på framtiden med stor tillförsikt.

Hej Victor, du är ny assisterande tränare i Täby, vad är ditt intryck av truppen hitills?

-Har ett väldigt positivt intryck av truppen hittills, det finns oerhört mycket duktiga innebandyspelare i truppen och truppen är full av sköna karaktärer med bra inställning. Det finns fortfarande saker i spelet att arbeta med och små detaljer som kommer behöva finslipas, men talangen och attityden i truppen finns så jag är övertygad om att det kommer gå bra. Så jag ser fram emot kommande säsong!

Finns det någon/några spelare du tycker har stuckit ut lite extra under din första tid?

-Oj, det är flera spelare som har stuckit ut i truppen på olika sätt, det är förmodligen den mest talangfulla truppen överlag som jag har haft möjlighet att arbeta med. Måste jag välja en spelare som sticker ut så är det nog Isabella Chopard-Sjögren som har en fantastisk bra blick för spelet.

Förra säsongen hamnade ni på en andra plats bakom suveräne seriesegraren Åkersberga, hur skulle du summera föregående säsong av det som du hört och sett innan du tillträdde?

-Har inte sett så mycket från föregående säsong, men har hört att vi lyckades spela riktigt bra innebandy trots att större delen av laget inte tillhörde 02-kullen! Så mycket mer kan jag inte säga om föregående säsong, Åkersberga spelade bra innebandy och hamnade rättvist etta i gruppen sett till resultaten, men nu blickar vi framåt mot kommande säsong!

Ni har många spetsspelare i laget som tvillingarna Hasanagic, Sara Schalin, Ida Boman, Alicia Berggren men även ett gäng underskattade spelare som Idde Breime, Sofia Melander, Alva Lindblom och Elsa Tydal, hur ser du på trupp sammansättningen?

-Truppen är helt fantastisk då det känns som att vi har en bra mix av finlir och grovjobb, vilket kommer vara viktigt inför nästa säsong. Spelare som de ovan nämnda kan ses som underskattade med tanke på att de tillför och kommer tillföra mycket under kommande säsong. Känner verkligen att alla förutsättningar finns med denna truppen att kunna ställa upp med ett väldigt slagkraftigt lag som kan mäta sig bland de bästa.

Ni har fått in en riktigt stark back i Alicia Berggren från Åkersberga, men har också tappat en tilltänkt (?) första center i Fredrika Dohlwitz samt Moa Lindau Dynefalk som börjar på RIG, hur ser du på er Silly-season hitills?

-Det är såklart alltid trist att tappa spelare av den kalibern, men vi har ju som sagt också lyckats få in Alicia, Elsa och Smilla (Åkersberga), samt Filippa (Sigtuna). Överlag skulle jag alltså säga att Silly-season hittills har varit både bra och mindre bra, men när tongivande spelare som Fredrika och Moa lämnar så finns chansen för andra spelare att kliva fram och visa framfötterna. Har en stark känsla om att det finns flera som kan kliva fram som kanske inte pratats så mycket om att växa. Sedan måste jag givetvis också nämna att det finns flera i 04-kullen i Täby som också kommer vara med i allra högsta grad och vara högaktuella i JAS-sammanhang.

Jas grupperna har nu blivit släppta, vad tycker du om de båda Stockholmsgrupperna?

-Stockholmsserierna i JAS brukar alltid vara väldigt tuffa med många bra lag och spelare, så det är den förväntan jag har och har haft på grupperna. Vår grupp känns väldigt stark med duktiga lag som till exempel Åkersberga och Bele Barkarby, och även andra gruppen med lag som Huddinge.

Många ser er som storfavorit att vara bäst i Stockholm i året JAS upplaga, är det något du håller med om?

-Tänker inte lägga ett favoritskap på oss, men om andra väljer att se oss som favoriter så är det givetvis kul och ett kvitto på att man gör någonting bra. Det viktigaste från vår sida kommer dock att vara att fokusera på det egna spelet så att vi ska kunna nå upp till den nivå vi vill ligga på spelmässigt. Slipar vi på vårt spel så ska vi kunna leverera en fartfylld och rolig innebandy och förhoppningsvis ligga bra till när serierna summeras!

Om du fick välja en JAS spelare att få in i ditt lag, vem skulle det vara och varför?

-Får jag välja en JAS spelare att krydda truppen med så är det Moa Dynefalk som lämnar oss för RIG, då hon passar väl in i gruppen och av det jag har sett av henne på träningarna så skulle hon kunna tillföra väldigt mycket till laget.

Finns det något lag du tror kan skrälla i någon av ”stockholmsgrupperna”?

-Har inte tillräckligt bra koll på alla lagen för att svara på detta, men tror att exempelvis Sirius kommer bli tuffa.

Fem snabba:

Drömrubrik säsongen 2020/2021?

Antingen ”Tre spelare från egna leden debuterar i SSL” eller ”Täby segrare i JAS 20/21”!

Ser du skillnad på tvillingarna Hasanagic?

Som tur är så har de olika tröjnummer och olika färg på klubbor, annars hade det varit svårt!

Vem vinner interna poängligan i JAS?

Tror att Adna tar hem den!

Vem kommer utvecklas mest i år?

Sofia Melander kommer nog ta flera kliv framåt, hon har en helt fantastisk inställning!

Vem har bäst snack i laget?

Vet inte om de har bäst snack i laget men Adna och Adla snackar i alla fall överlägset mest!

Tack Victor och lycka till i JAS.

2 kommentarer på “Täby FC DJ/JAS- Redo att kliva ur Åkersbergas skugga

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: