Farstas HJ/JAS fysar mot framtida mål

I JAS finns inte bara unga, lovande och talangfulla spelare. Även i coachleden finns en hel del unga löften med talang för spelarutveckling. Farstas Maximilian Hermundstad är utan tvekan en sådan coach, men enligt egen utsago helt utan mediaträning. Det märktes knappt när InnebandySthlm fick ett snack på social distans med ”Maxi”…

– En ny JAS-säsong står för dörren. Vad kan vi förvänta oss spelmässigt av Farsta, ”Maxi”?

– Förra säsongen i JAS var väldigt utvecklande för oss, med matcher mot lag vi i vanliga fall inte stöter på så ofta, från distrikten söderöver. Inför den kommande säsongen kör vi stenhård fys, med mycket fokus på löpning. Vi ska ha en fantastisk kondition när serien drar igång. Under matcherna ska vi – lite klyschigt kanske – spela fartfyllt och med energi. Det ska vara kul att se på oss.

– Om vi istället ställer frågan om vad vi kan vänta oss resultat- och tabellmässigt av Farsta i JAS?

– Jag tror alltid stenhårt på det lag som jag coachar, och det gör jag naturligtvis även inför den kommande säsongen. Vi får möta lag uteslutande från Stockholm säsongen som kommer. Med den otroliga träningsvilja och kapacitet som finns i laget ska vi inte kunna ha något annat mål än topp-4.

–  JAS-grupperna är ju fastställda nu, med risken att något eller några lag hoppar av. Vad säger du om er grupp, om vilka lag som blir tuffast att ta sig an?

– Huddinge känns starka, utan tvekan. Sedan Värmdö och till viss del även Tyresö Trollbäcken. Täby är ju en erkänt bra förening, med stolta traditioner och kan aldrig räknas bort. Ackers är ju alltid starka. Sedan är jag faktiskt lite imponerad av det Djurgården försöker göra, genom att bygga från grunden…

– Om du fick välja en enda spelare från något annat JAS-lag i Stockholm och ta med dig till Farsta, vem skulle det vara isåfall?

– Men nej…!?! Vilken fråga? Den är ju j*vligt svår att svara på. Det finns ju så många bra spelare att det är omöjligt att bara nämna en. Det absolut viktigaste är att killen skulle ha en vilja att spela med oss i Farsta och en passion för oss som lag och klubb. Men ring Erik Laine och fråga, han skulle nog kunna välja åt oss.

– Hur ser det ut på spelarfronten, några nya in och några som har lämnat?

– Nej. Inga nya, om vi inte räknar in Gustav Svensson och Fredrik Hjelm, som anslöt från Ingarö i vintras samt Hugo Nordvall från Huddinge plus Jack Finnsson från Vendelsö. Vi har inte tappat någon spelare av andra skäl än åldersstrecket för JAS sedan säsongen stängdes ner på grund av Corona.

– Vilken av dina spelare förväntar du dig ska blomma ut mest den kommande säsongen?

– Nu framstår jag som tråkig, men jag har så stort förtroende för alla i laget att det inte går att lyfta någon enskild spelare. Vi har en väldigt jämn trupp, där alla individer som vill ska ha förutsättningar att växa och blomma.

– Vad smakar bäst i Farstahallens kafeteria?

– Där har ju jag säsongskort! Känns som den svåraste frågan… Det finns väldigt mycket gott där. Toasten är suverän, och typisk idrottshallsnäring. Grabbarna i laget älskar deras kebab, och det gör jag med – trots att inte ätit den så ofta. Sedan har vi köttbullemackan, som ligger perfekt mellan kebaben och toasten i storlek och mättnad. Den är bra.

– Farstahallen har ju sin parkett och sin cafeteria, men vilka andra hallar i ”Lenet” gillar du bäst?

– Värmdöhallen är suverän och har en bra själ tycker jag. Tyresöhallen sticker också ut på ett positivt sätt. Men bäst är utan tvekan Hägerneholmshallen i Täby. En riktigt bra innebandyhall med extra allt.

– Sedan hoppar vi över till domarna i JAS. Vilka domare dömer Farsta bäst enligt dig?

– Oj… Jag är en ledare som försöker att undvika att lägga fokus på domarna. Vi hade Fredrik Landin och Jimmy Ritterwall en hel del under förra säsongen – och de gjorde det oftast väldigt bra. Men jag vill lyfta fram Hampus Viking, som är outstanding på många sätt. Han är suverän i kommunikationen med spelarna, och även oss ledare. Det märks att Hampus i sin domarroll vill vara med och utveckla spelarna och spelet. Hampus har även en riktigt bra kollega, där de lyfter varandra i dömandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: