Tuva Palmeklint Röblom-”Alla är nog taggade på revansch, så det ska bli spännande att se vad som kommer hända”

I dagens andra intervju ger i er en spelare som varit Täby trogen hela sin karriär. Hon beskrivs som ett riktigt kraftpaket och är inte en spelare man vill möta i Täbys defensiva zon. Vi presenterar backen Tuva Palmeklint Röblom!

Vem är Tuva Palmeklint Röblom?

Jag är 20 år från Täby, och jag har spelat innebandy i Täby FC (fd Täby IS) sedan jag var 7 år!

-Du har varit Täby trogen hela din karriär, hur kommer det sig att du aldrig testa vingarna på annat håll?

För mig har det nog främst varit att jag hade så himla bra tränare när jag började som 7-åring. Inställningen från dem var hela tiden att så många som möjligt i laget skulle vilja fortsätta spela innebandy, även när vi klev högre upp i ålder. Vi var också ett väldigt jämnt och tajt lag redan från början, där sammanhållningen var väldigt bra, vilket självklart också bidrog till att själva innebandyn kändes kul. 

Jag har också upplevt att det har funnits många möjligheter att testa på att spela i olika divisioner redan från ganska ung ålder, då det alltid varit många aktiva lag i olika åldrar. 

Förra året slutade ni på en 5:e plats, 9 poäng bakom Huddinge IBS på den åtråvärda tredjeplatsen, hur skulle du summera hela lagets säsong?

Jag tycker vi har haft ett väldigt roligt och händelserikt år. Många toppar och dalar såklart, men jag tror att vi alla kommer ta med oss att inställningen är en av de viktigaste faktorerna för att ett lag ska fungera på absolut bästa sätt! 

Du gjorde endast 8 matcher förra säsongen i damettan, men hann ändå att göra 12 poäng men även 4 matcher i division 2, hur skulle du summera din egen säsong?

Jag är ändå nöjd med min egen säsong. Jag gjorde en liten comeback i höstas efter något år med fokus på gymnasiet, men jag tycker ändå såhär i efterhand att jag kom in i lagets tempo ganska fort, för att inte riktigt ha spelat på denna nivån förut. Sammanfattningsvis känner jag mig glad att jag bestämde mig för att haka på igen, och att jag kunde tillföra lite till laget redan från start i september. 

Vilka utropstecken tar ni med er från årets säsong och vad ser ni måste fungera för att börja lyfta i tabellen inför säsongen 2020/2021?

Som sagt så tror jag att vi alla kommer ta med oss att inställningen är viktig, men också att det är viktigt med bra sammanhållning. Jag tycker också att vi borde titta tillbaka på vår prestation i Storvreta i vintras då vi visade att vi verkligen kan om vi vill. Det var bara ren vilja och med inställningen att vi spelade för varandra som gjorde allt så himla bra. 

Ni har en mix av många unga spelare och en hel del spelare som ändå får anses rutinerade trots att de fortfarande är unga, hur ser du på lagets mix?

Jag tycker vi har ett väldigt brett lag med alla typer av spelare. Ingen är riktigt den andra lik och jag tror att just det gör att vi kompletterar varandra bra. Det finns många personligheter att välja på så våra femmor kan matchas på många bra sätt! 

Corona pandemin slog hårt mot idrottsvärlden och innebandyn var inget undantag, hur tränar ni idag och hur gör ni er redo för seriestart?

På senaste tiden har det mest varit fokus på utomhusfys, men nu har vi också fått möjlighet att spela lite med klubba och boll i hallen vid några tillfällen! Vi har även haft en del lagaktiviteter på schemat, men annars så är det mest fokus på fysen. 

Hur ser du på kommande säsong och vad är ditt mål på kommande säsong?

Jag tror att det kommer bli en riktigt kul och fartfylld säsong. Alla är nog taggade på revansch, så det ska bli spännande att se vad som kommer hända! Självklart är målet allsvenskan, men också att fortsätta utvecklas individuellt som spelare. 

Hur kommer Täby FC att kännetecknas på plan?

Rolig och påhittig innebandy med bra laganda! 

-Hur ser samarbetet ut nedåt med eventuellt reservlag och juniorlag, men för er del även uppåt med SSL laget?

-Vi har haft vissa möjligheter att träna med SSL ibland, och det kommer DJ-tjejer och spelar med oss med jämna mellanrum. 

Finns det något lag du gillar att möta extra mycket?

Det är alltid fysiska och jämna matcher mot Rotebro, lite spänning i luften ska det ju vara! 

Vad tror du om damettan 2020/2021?

Jag tror att det kommer bli jämnt i toppen igen, så inställning och driv kommer nog vara avgörande faktorer! 

Fem snabba:

Mest underskattade spelaren:

Helt klart vår målvakt Hanna Ransgart. Hon räddade oss genom Storvreta och är riktigt vass när det väl gäller. Man vill absolut inte heller lägga straff på henne, det är liksom inte ens någon idé att försöka, hon tar allt. 

Rakt skaft eller curve/bow?

Rakt! 

Vem är “fysmonstret”?

Hmm, det är nog delad första plats på Elina och Hanna Sjöberg! 

Vem har bäst “hook”?

Krokbäck! 

Vem kommer utvecklas mest?

Jag tror faktiskt inte någon specifik person kommer att utvecklas mer än någon annan då alla har redan sin individuella “spelstil”. Däremot kan man ju alltid utveckla tekniska saker som till exempel sitt skott, eller kanske samspelet med sin femma. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: