Elina Jigered- ”Inför nästa säsong måste vi höja vår lägsta nivå och inte tappa matchen på några minuter. ”

Från Östergötland med IBK Åtvidaberg som moderklubb har hon just avslutat sin första säsong med Täby FC. Hon vann interna poängligan förra säsongen är en viktig pusselbit. Vi presenterar, inte utan stolthet, poängmaskinen och lagkaptenen Elina Jigered

Hej och tack för att du ställer upp på en intervju med den nystartade innebandybloggen InnebandySTHLM med fokus på Stockholmsinnebandyn.
-Tack själv!

Vem är Elina Jigered?
-En glad 23-åring från Östergötland med ett sportintresse utöver det vanliga, och lite extra för innebandyn såklart, och en vinnarskalle utöver dess like.

Du flyttade under säsongen 2016/2017 till Stenhagens KK (Uppsala) från din moderklubb IBK Åtvidaberg, för att säsongen 2018/2019 flytta till Turebergs IF division 3, för att säsongen 2019/2020 gå till Täby FC. Det är en spännande resa, hur kommer det sig att du valde att lämna Åtvidaberg från första början och hur kommer det sig att du hamnade i Täby FC?


-Anledningen till att jag lämnade Åtvidaberg för Stenhagen var för att jag började plugga till sjuksköterska i Uppsala. Där bodde jag i 1,5 år innan jag flyttade till Stockholm. Då var jag ganska trött på innebandyn och ville bara spela för det var kul. Ett år i Tureberg gav mersmak och när jag blev kontaktad av Täby och gjorde en provträning så var det inte svårt att bestämma sig var man skulle spela kommande säsong. 

Förra året slutade ni på en 5:e plats, 9 poäng bakom Huddinge IBS på den åtråvärda tredjeplatsen, hur skulle du summera hela lagets säsong?

-Vi har tagit och gett så att säga. Vi har haft riktigt fina toppar, som guld i Storvreta. Sedan har vi spelat matcher som vi har tappat totalt på som vi egentligen borde ha tagit 3 poäng på, så sådant är ju alltid tråkigt. Summan av kardemumman är vi inte helt nöjda då vi inte nådde vårat mål som var kval till allsvenskan. 

Du var själv en av de mer tongivande spelarna och gjorde 37 poäng på 20 matcher fördelat på 28 mål och 9 assist, hur skulle du summera din egen säsong?


-Precis som laget, upp och ner. Jag hamnade i en dipp efter jul, men avslutade säsongen okej. Även om jag gjorde en del poäng så finns det mer att ge!

Vilka utropstecken tar ni med er från årets säsong och vad ser ni måste fungera för att börja lyfta i tabellen inför säsongen 2020/2021?


-Ett av utropstecknen måste jag ändå säga är gemenskapen. Då jag var ny inför säsongen var det väldigt lätt att bli en i gänget och jag blev mycket bra bemött, både av ledare/tränare och spelare.
Men det största utropstecknet måste ändå vara guld i Storvretacupen. Där var vi riktigt bra och det kändes som att alla spelade för varandra och hade roligt, och då är vi som bäst!
-Inför nästa säsong måste vi höja våran lägsta nivå och inte tappa matchen på några minuter. Gör vi något dåligt, får vi bita ihop och inte göra så att det blir en negativ spiral. 

Ni har en mix av många unga spelare och en hel del spelare som ändå får anses rutinerade trots att de fortfarande är unga, hur ser du på lagets mix?


-Riktigt kul! Vi i laget kompletterar varandra bra med våra olika styrkor och svagheter. Vi är ett härligt och hungrigt gäng med en skön stämning där alla är sugna och villiga att ta nästa steg i sin innebandyutveckling, trots ålder.

Du är kapten för laget, hur skulle du beskriva dig som kapten och vad kännetecknar en god ledare?
-Skulle beskriva mig själv som en peppande och envis kapten som har svårt att vara tyst. Så domarna brukar få höra mina åsikter, ibland kanske lite för ofta… Tar väl också på mig lite extra ansvar och försöker leda laget mot våra mål. 

-Det jag personligen uppskattar hos en bra ledare är en person som personifierar de mål som laget har satt upp tillsammans. En person som på varje träning och match försöker nå dessa mål och visar vägen.

Corona pandemin slog hårt mot idrottsvärlden och innebandyn var inget undantag, hur tränar ni idag och hur gör ni er redo för seriestart?


-Försäsongen blev extra lång helt enkelt! Idag tränar vi tre gånger per vecka, både fys och innebandy. Sedan blir det ett sommaruppehåll med egen träning innan vi kör den sista försäsongen med fyra pass per vecka. Allt för att vara 100% redo för säsong 20/21.

Hur ser du på kommande säsong och vad är ditt mål kommande säsong?
-Jag ser framemot säsong 20/21 riktigt mycket! Majoriteten av laget blir kvar och med lite kryddande av nyförvärv tror jag att vi kommer göra en riktigt bra säsong! Vi går självklart för kval till allsvenskan.

-För min egna del så vill jag fortsätta att utvecklas, speciellt i att ta rätt beslut fortare och få bättre teknik. 

Hur kommer Täby FC att kännetecknas på plan?
-Som ett glatt gäng som jobbar hårt för varandra och som vill spela rolig innebandy! 

Hur ser samarbetet ut neråt med eventuellt reservlag och juniorlag men för er del även uppåt med SSL laget?


-Vi har några yngre tjejer som ibland tränar med oss, samt några i vårat lag som tränar med SSL. Då det är ett stort glapp mellan division 1 och SSL är det ju toppen att möjligheterna finns. 

Finns det något lag du gillar att möta lite extra mycket?


-Hmm, oj svårt att svara på! Då jag inte är från Stockholm och inte har någon riktigt derbykänsla mot något av lagen så är alla matcher värda lika mycket.

Vad tror du om damettan säsongen 2020/2021?


-Hmm, svårt! Tror att toppen kommer bli otroligt jämnt. Så att inte tappa onödiga poäng är nog ett vinnande koncept. Viktigt att tänka på att varje match är lika viktig och alla poäng kommer att behövas i slutändan.  

Fem snabba: 

Mest underskattade spelaren? Tuva

Rakt skaft eller curve/bow? Rakt

Vem är ”fysmonstret”? Jessica 

Vem har bäst ”hook”? Krockbäck 

Vem kommer utvecklas mest? Nova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: