Från ”Ön” till SSL

Många skulle kalla honom för en citatmaskin, en person som är expert på att hälla bensin över elden och ”hetsa” sina motståndare. Det är självfallet bara en liten del av hans attribut. Det som han kanske är mer känd för är en obeskrivlig passion för innebandy, en offensiv spelare av rang och som på 290 matcher har gjort hela 516 poäng. Men för mig som har mött honom många gånger, vet jag att det finns en stor dos ödmjukhet, professionalism och en fantastisk människa bakom hetsen och alla härliga citat.  Han är Stockholms-killen som hela tiden har tagit nästa steg när han har bevisat att han klarar av det steg som han befinner sig på. Han är född 2001 och är livsfarlig på sin högerkant. Vi erbjuder er därför en djupdykning om spelaren, profilen och framförallt människan Liam ”Limmet” Åström.

– Många har koll på dig, Liam. Du har ändå ganska fina meriter från Stockholms stadslag, JAS, division 1 och U19-landslaget… Men hur skulle Liam beskriva Liam Åström som innebandyspelare?

– Jag är en spelare som älskar att göra poäng, och som jobbar hårt.

– Du är född 2001, men har redan varit med om mycket på innebandyplanen. Hur skulle du vilja beskriva din karriär hittills?

– En ganska standardkarriär egentligen, fram tills för ungefär 2-3 år sedan. Då började det hända en hel del. Speciellt den senaste säsongen, då hände det mycket -som allt med U19-landslaget och så vidare. En rolig karriär hittills, helt klart!

Foto: www.perwiklund.se

De tidiga åren

Liam började sin innebandykarriär i Orminge, men 2008 gick flyttlasset till Ingarös P01 under Clas Lindells ledning. Talangen såg man tidigt, och då speciellt i de tekniska delarna.

– Hur gammal var du när du började spela innebandy och vad skulle du säga vart det första som du verkligen blev bra på rent innebandymässigt?

– Jag var väl 6-7 år som alla andra är när man började i ett lag. Det absolut första jag var bra på var att göra mål. Jag hade också en bra spelförståelse tidigt, berättar Liam.

En som såg Liams potential tidigt var dåvarande tränaren för Ingarös P99 Jonas Öhman, som lyfte upp Liam redan vid 10 års ålder för att spela med sina två år äldre killar.

– Liam var en oerhört teknisk talang redan när han var 8-9 år gammal. Redan när han var 10 år lyfte jag upp honom i några matcher med 99-laget, och han hängde en kasse i sin första match mot Täby. Det var ett klassiskt dragskott upp i nättaket från vänsterfickan, berättar Jonas Öhman.

Undertecknad tränade Skogås-Trångsund IBK:s P01 på den tiden, och det ikoniska dragskottet från Liam var ett konstant inslag i våra drabbningar. Det som slog mig väldigt ofta var också hans blick för spelet, och hur han hela tiden hittade kreativa lösningar på problem som för en ung spelare var komplexa.

– Under dina tidiga år som innebandyspelare, fanns det då några tuffa motgångar som du upplevde som hjälpte dig att ta dig dit du är idag?

– Jag har inte haft några direkta eller större motgångar, utan snarare haft tur med skador och annat. Så hittills, nej – jag har inte upplevt någon motgång.

– För de flesta är du en fruktad spelare på högerkanten, men testade du någon gång på att spela back och varför blev det inte den positionen i slutändan?

– Jag har spelat en del back när jag var yngre. Mest för att jag ville styra och ställa bakifrån med boll, då jag inte fick så mycket boll som forward – tyckte jag. Men gjorde mer nytta för laget högre upp i banan, så jag hamnade där ändå konstaterar Liam.

En som har spelat med Liam nästintill hela hans karriär är hans före detta lagkamrat i Ingarö P01 och HJ, Lucas Werelius.

– Hur skulle du beskriva Liam som spelare, Lucas?

– Jadu… Hur beskriver man egentligen Liam? Han är en riktigt bra innebandyspelare, kort sagt. Han har alltid legat i framkant sedan vi var små. Liam har alltid bjudit på ögongodis när vi har spelat. När vi var mindre och vissa knappt kunde hålla i bollen kunde han dra upp dragskott i krysset. Att ”zorra” har han heller aldrig haft problem med, och kanske är det därför han har en sådan bollkontroll som han har idag. Kombinerat med hans blick för spelet blir det alltid roligt att spela med honom. Om man tar en löpning på en öppen yta så kommer alltid bollen, på ett eller annat sätt sammanfattar Werelius.

Från pojklag upp till juniorlag

Under säsongen 2016/2017 gjorde Liam sin första riktiga juniorsäsong i Ingarös – då nystartade -herrjunior-lag i division 3. Det blev en säsong som blev en succé rent poängmässigt, närmare bestämt med 66 poäng på 27 matcher.

– Kommer du ihåg hur din upplevelse var den där första juniorsäsongen 2016/2017, Liam?

– Jag kommer ihåg att det var så sjukt kul att spela med HJ-laget. Det fanns en massa nya och äldre ansikten som man fick lära känna och spela med. Jag hade ju spelat med i stort sett samma gubbar hela livet fram tills dess. Så det var sjukt kul att få köra på något nytt.

Jonas Öhman som tidigare tog upp Liam i P99 var tillbaka och ledde det nystartade HJ-laget och valde återigen att lyfta honom, hur gick det till Jonas?

– Eftersom jag har känt ”Limmet” sedan han var liten så var det första jag gjorde när jag kom tillbaka till Ingarö att ta ett enskilt samtal med honom. Liams spetskvalitéer var redan då enorma, men han behövde verkligen jobba med sin fysik. Det var något som han verkligen gjorde den sommaren. Liams blick och passningsäkerhet, parat med farten från hans omgivning blev ett oerhört effektivt anfallsvapen – och ännu bättre blev det året därpå i JAS när jag parade ihop Liam med Vilde Westerlund i JAS och Herr, berättar Öhman.

Genombrottet

Säsongen 2017/2018 kan nog av många anses vara Liam Åströms genombrottssäsong. Under säsongen spelade Liam 83 matcher och gjorde hela 195(!) poäng på dessa matcher – där han blandade spel i JAS med juniorserierna, seniorinnebandy och även SDF-SM för Stockholm.

– Du var en av Ingarös frontfigurer i Ingarös duktiga JAS-lag anno 2017/2018 bestående av duktiga 99:or som Acke Ultin, Max Wallin, Oscar Forstadius och Vilde Westerlund – som var din radarpartner. Hur skulle du beskriva den resans påverkan på dig som innebandyspelare idag?

– Den säsongen med det laget betydde sjukt mycket för mig. Så som 99-grabbarna tog hand om mig , när jag kom upp som junis, har nog format mig lite till den jag blivit till idag. Den säsongen gav mig sjukt mycket.

Undertecknad mötte Ingarö väldigt många gånger under den säsongen som jag var tränare för Vendelsö IK:s HJ-lag, och då spelade Liam oftast i Ingarös andra femma med Vilde Westerlund. Men det mesta strålkastarljuset hamnade ofta, uppfattade jag det som, på Max Wallin, Acke Ultin och Oscar Forstadius. Jag tror att det gjorde en hel del. Liam kunde göra sin grej i andra femman och han var ändå inte den man tittade på främst. Min tro är att han där lyckades ta nästa steg, och jobba på sina detaljer – speciellt det snabba avslutet som han har. Samtidigt visste jag att Liam inte var någon stor supporter av det defensiva spelet, så man ogillade inte att ställa om mot hans kedja. Men jag tror att han har jobbat hårt med försvarsspelet senaste åren.

s

SDF-SM

Säsongen 2017/2018 fick Liam även äran att representera Stockholms P01-distriktslag i SDF-SM. Det blev en turnering som fick ett snöplig slut för 08:orna, med en plågsam förlust mot Göteborg i kvartsfinalen. Liam noterades för 6 poäng, men känslan när man såg matcherna var att han inte riktigt kom till sin rätta.

– Samma säsong representerade du Stockholm i SDF-SM. Det blev en resa som rent placeringsmässigt slutade dystert, med uttåg i kvartsfinalen. Hur var den upplevelsen för dig individuellt? Känslan var att du inte riktigt fick ut din potential?

– Det stämmer. Jag var inte så bra överlag då egentligen, när jag ser tillbaka på det. Det var absolut inte givet att jag skulle bli uttagen i det stadslaget. Men det var en sjukt kul grej att vara där och representera Stockholm – trots att vi var usla i slutspelet.

En som har mött Liam flertalet gånger och även varit hans lagkamrat på Selected Players läger är Lukas Alberyd – som då spelade för Vendelsö IK. Hur skulle du beskriva Liam som person och spelare, Lukas?

– Som back var det alltid en utmaning att möta en anfallare av Liams kaliber. Men det fanns ett antal saker som gjorde honom anmärkningsvärt frustrerande att försvara sig mot. Inte bara att han hade och har en snabb och lekfull klubbteknik, han är också fantastisk skicklig på att leta upp de absolut minsta öppna ytorna kring motståndarens målbur. Detta, i kombination med en rent av snuskig förmåga att hitta hårda och välplacerade skott runt, genom och under försvarare gjorde Liam till en av de absolut svåraste – men framförallt den mest frustrerande anfallaren att tvingas försvara sig mot.

När man skriver om Liam Åström kan man dock inte utelämna att han har en något ökänd vinnarskalle. Innanför den blonda kalufsen finns ett temperament och en kaxighet som kan anses vara både osmakliga och gagnlösa i många fall. Oavsett om man väljer att tolka detta som genuint passionerade utspel av en entusiastisk spelare – eller blott som ett uppblåst ego – är det i slutändan svårt att kritisera detta. Liams otaliga och framgångsrika resultat reflekterar inte bara Liams spelskicklighet, utan även just denna beryktade vinnarskalle. 

Vid sidan av planen upplevs Liam som något lågmäld, och definitivt inte som en stor och kaxig översittare. Väluppfostrad, trevlig och intelligent är tre ord som på ett bra sätt sammanfattar mina upplevelser av Liams personlighet under åren. Denna bild av honom är troligtvis inte fullständig, men den tyder enligt mig på en personlighet som inte kan kritiseras hårdare än någon annans.

SeniorinnebandyN nalkades

Säsongen 2017/18 fick Liam göra sin första hela säsong på seniornivå i Ingarös A-lag – han gjorde 3 matcher i division-2 året innan – som då spelade i division 3. På sexton matcher blev det 13 mål och 26 poäng totalt. Återigen parades Liam ihop med sin radarpartner Vilde Westerlund, men denna gång i seniorlaget. Det var sannolikt något som skapade en extra trygghet och som gjorde att Åström kunde leverera på seniornivån direkt.

– Du gjorde säsongen 2017/18 din första hela seniorsäsong med sexton matcher för Ingarös A-lag – och gjorde 26 poäng i division 3. Vilka var dina tankar efter den säsongen? Var det att detta var för låg nivå, och att du kunde ha spelat högre? Eller kände du att det var ett bra steg in i seniorinnebandyn?

– Division 3 är inte den bästa divisionen att komma upp till som junior. Det är inte jättehög kvalitet på det spel som ska vara på innebandy där… Men det var ändå ett bra första år för mig som seniorspelare, där jag hela tiden utvecklades, och fick känna på det mer fysiska spelet.

Samma år började Liam även Nationella idrottsutbildningar med inriktning innebandy (NIU) på Solna gymnasium: Det var något som betydde mycket för hans utveckling som innebandyspelare.

– Du gick ut NIU på Solna gymnasium nyligen. Kan du beskriva kort vad NIU har givit dig i din utveckling, och varför man ska söka till NIU Solna?

– NIU gav mig enormt mycket. Att börja träna tre gånger extra i veckan och under skoltid när jag redan hade många träningar med klubblaget gjorde att jag började vänja mig vid att träna mycket. Sedan är det klart att om man får tre extra dagar i veckan på att utveckla det man behöver utveckla så kommer utvecklingen om man bara kör.

Mot nästa nivå – och när svart blev blått och svart!

Säsongen 2018/2019 fortsatte Liams succé, när han på dubbelicens gick till Värmdö IF i division 1 för att spela seniorinnebandy men samtidigt var kvar i Ingarö för deras JAS-satsning. Värmdö och Ingarö ingick ett samarbetsavtal, där ett flertal spelare fick chansen i Värmdö samtidigt som de kunde satsa på JAS i Ingarö. Liam gjorde totalt 56 matcher och 142 poäng – där poängskörden i division 1 blev 43 poäng på 20 matcher.

– Säsongen 2018/2019 var du återigen ett poängmonster, 56 matcher och 142 poäng. Det var en säsong där du skrev dubbellicens med Värmdö IF i division 1, och där resultatet blev 20 matcher och 43 gjorda poäng. Hur upplevde du steget från division 3 till division 1?

– Det var en enormt stor skillnad. I allting.

– Vilka detaljer arbetade du med för att kunna växla upp, och även dominera med på den nivån?

– Jag var tvungen att utveckla allt. Jag utvecklades egentligen under hela tiden i Värmdö – men framförallt i början. Då utvecklades jag sjukt mycket under försäsongen, och det gjorde att jag var redo för att spela och prestera på division 1-nivån.

Värmdö hade inför säsongen 2018/2019 tagit in den rutinerade tränaren Magnus ”Binge” Jäderlund, ett välkänt ansikte för Liam som hade Binge som NIU Instruktör. Även Niklas Lundmark – som framgångsrikt tränade Ingarös P02 under många år – följde med som assisterande tränare. Det gav Liam en trygg och sund miljö, med tränare som förstod honom – både som person och spelare.

– I Värmdö fick du Magnus ”Binge” Jäderlund som tränare, som dessutom var din lärare på NIU i Solna Gymnasiet. Hur var det att ha honom som tränare, och vad hjälpte han dig med i spelet?

– Det är den bästa tränaren som jag har haft. Binge hjälpte mig ständigt under två år för att jag skulle utvecklas på egentligen allt. Fysiken, rörelsemönstret, beslutsfattandet och så vidare, berättar Liam.

Vi frågade Binge om hur han ser på Liam som spelare och vilka utmaningar som han har framför sig.

– Skulle du kunna berätta om Liam Åström, Binge?

– ”Limmet” är en unik spelare. Hans styrka är kärleken till klubba och boll, tekniken och blicken för offensiva lösningar som ingen annan ser. Det är nästan omöjligt att förutse vad han ska göra med bollen.  Han är bara 18 år, och det finns mycket att jobba med i fysik och defensiv – vilket jag är säker på att han kommer att lyckas med, säger Binge till InnebandySTHLM.

– Han har visat att han snäpper upp en nivå varje gång som det har krävts av honom. Det visar på starkt psyke. På planen handlar mycket om honom, men vid sidan av planen håller han ofta en lägre profil, fyller Binge på.

Säsongen 2019/2020 :” – Personligen var ju det såklart min bästa säsong i karriären”

-Säsongen 2019/2020 är Liam Åströms bästa i karriären. Liam fullkomligt öste in poäng i Division 1, och vann hela poängligan på 61 poäng.

– Säsongen 2019/2020 fick du återigen bevisa vad du kunde rent poängmässigt – när du på 33 matcher gjorde 108 poäng. Återigen ett grymt facit, och du vann hela poängligan i Division 1. Vad säger du själv om den säsongen?

– Personligen var ju det såklart min bästa säsong i karriären. Poängligan där, U19 och så vidare. Det var en sjukt rolig säsong när jag tänker på det individuellt. Men med lagen var säsongen bara rolig fram till Covid-19 kom in och stal showen. Det vi hade spelat för under hela säsongen var ju det som väntade när allt ställdes in. Kvalet till Allsvenskan med Värmdö och JAS-slutspelet med Ingarö.

JAS – en hetsig historia

JAS-säsongen för Liam och Ingarö 2019/2020 kan väl sammanfattas som ett kejsarslag mellan Ingarö och rivalerna Tyresö-Trollbäcken, TTIBK. Det hetsades fram och tillbaka i olika medier, speciellt mellan Liam och TT:s storstjärna Oscar Magnusson.

– I JAS hade ni egentligen bara en konkurrent i Tyresö-Trollbäcken, och ni hetsade en hel del mellan varandra – i synnerhet du och Oscar Magnusson. Hur ser du på Magnusson idag, och vem av er är den bästa spelaren? 

– Oscar är en god vän till mig, så vi har båda alltid glimten i ögat när vi hetsar. ”Ogge” har varit extremt bra den här säsongen faktiskt – och han håller betydligt högre klass än H1 nu. Så jag hoppas han kan droppa mammas köttbullar snart och ta steget vidare. Haha… Vi är ju två helt olika spelartyper, så det beror ju på vad man gillar. Vill man ha poäng så är det mig man gillar. Vill man ha löpmeter, så är det Ogge som man gillar.

– Trashtalk är en del av spelet och kan ge en hel del fördelar. Ryktet säger att du är ganska vass på detta?

– Haha… På tal om Magnusson, så har han har tappat det X antal gånger när vi har spelat mot varandra – och nu under den senaste säsongen tyckte han inte att det var roligt att möta Ingarö/Värmdö. Ryktena säger att han fake:ade sjukdom för att hoppa matcher där jag stod på andra sidan – men vad vet jag, spekulerar Liam.

Oscar Magnusson har mött Liam många gånger och även spelat tillsammans med honom i Stockholms Stadslag. Oscar beskriver Liam som med- och motspelare:

– Liam är – väl som alla vet – en väldigt farlig offensiv spelare, och en bra spelare överlag. Med hans teknik så är det väldigt svårt att veta vad han ska göra när han har bollen. Sedan spelar han lite småfult också, vilket gör det än svårare att möta honom. Ofta ställs väl inte jag mot honom så mycket då jag spelar center, men detta är väl vad jag har upplevt när vi mött honom. När vi spelar i samma lag så är vi bra polare, och vi har varit room-mates någon gång. Vi kommer bra överens då. Men det är en spelare att ha i samma lag, en riktig vinnarskalle. Liam gillar att hetsa – men jag brukar oftast inte tänka på det så mycket. Men självklart är det med glimten i ögat, säger Magnusson.

Många känner nog igen namnet Liam Åström och ser honom som en spelare som hetsar väldigt mycket. Men, det är nästan alltid med glimten i ögat. Egentligen är Liam, som Binge konstaterade, en kille som inte vill ta mycket plats på sidan av planen. Jag själv har pratat med Liam många gånger och det är en passionerad spelare som verkligen älskar och brinner för sin innebandy.

Jonas Öhman, som vi tidigare pratat med, menar på att Liams bra sidor är väl dolda bakom alla citat:

– Vad många inte vet är att Liam är en av de mest prestigelösa innebandyspelarna som jag någonsin har fått jobba med. Han älskar innebandy, och när han kallas till match så kommer han – oavsett nivå eller vilka som han får lira med. Liam är oerhört ödmjuk, bakom alla citat. Den killen är värd all den framgång som han kommer att få i framtiden.

Succésäsongen belönas med spel i U19-landslaget.

Liams succé gick inte obemärkt förbi. Säsongen 2019/20 kryddades extra med uttagning till Sveriges U19-landslag bland spelare som Malte Lundmark, Filip Eriksson och Emil Ruud. Just med Eriksson parades Liam ofta ihop med i U19, och poängen kom på löpande band även i landslaget.

– Den magiska säsongen förde dig till U19-landslaget. Hur var det att få det där samtalet från förbundskapten Puskala?

– Det var såklart sjukt kul. Inför lägret på Bosön så trodde jag inte så jättemycket på det. Men när jag väl var där – klarade fystesterna och presterade bra under spelet där – så fick jag upp hoppet. Så det var en lättnad när han ringde.

– Hur var känslan att dra på sig landslagströjan och vilken feedback fick du under samlingarna?

– Det var mäktigt att få sätta på sig landslagströjan och representera Sverige framför ett fullsatt Lerum arena. Det var riktigt häftigt. 

– Du fick spela en hel del med Filip Eriksson i landslaget. Hur skulle du beskriva ert samspel och samarbete? 

– Vi har ett bra samarbete när vi spelar med varandra. Filip är så bra, så det blir enkelt att spela med honom för en sådan spelare som mig.

Liam i U19-landslaget (24) Foto: Per Wiklund

Mot nya äventyr!

Inför säsongen 2020/2021 tar Liam ytterligare ett kliv och nu upp på den stora scenen, när han nu ska representera Storvreta IBK i SSL. En figur som – fullt naturligt .-har följt Liams utveckling hela hans liv är hans far Sanny Åström.

– Hur har egentligen Liams resa varit, Sanny?

– Först och främst är jag sjukt stolt som farsa, såklart. Det är imponerande hur han har tagit sig an varje steg i sin utveckling. Det verkar liksom inte finnas något stopp. Liam har haft god hjälp från många medspelare och oerhört bra ledare, det måste tilläggas. Dessutom är jag ödmjuk inför hur små marginaler det kan vara i idrottens värld… Liam var endast reserv till NIU på Solna Gymnasium innebandy, och hade han inte kommit in där hade han nog varit fotbollsmålvakt nu gissar jag… Nu väntar istället ett nytt och stort äventyr i Storvreta IBK.

Mot nya mål

I Storvreta kommer Liam att få konkurrera med några av världens bästa innebandyspelare, vilket innebär en helt ny situation där han nu bland annat flyttar hemifrån för att uppnå sin dröm.

– Inför säsongen 2020/2021 tar du nu klivet upp till Storvreta IBK i SSL. Hur skulle du beskriva din tid i Storvreta hitills?

– Tuff, men lärorik – och rolig. Det var tufft att komma in i kvaliten som är på träningarna i Uppsala. Sedan har grabbarna välkomnat mig bra, så det har varit roligt – och nu har man börjat komma in i det. 

– Nu har även Filip Eriksson, från Sirius och tillika din vapendragare i U19, presenterats som Storvretaspelare. Tror du att ni kommer matchas ihop?

– Det är svårt att säga redan nu, men jag tror absolut det finns chans att vi två får chansen ihop någon gång iallafall. 

– Vad skulle du säga är den största skillnaden på Värmdö och Storvreta, förutom nivån?

– Mycket är faktiskt likt hur det var på Värmdö. Binge gillade när det var mycket närkamper och när det smällde på träningarna ute på Värmdö, så han blåste inte i pipan så mycket. Det smäller på samma sätt här, om inte hårdare. Så det är jag ganska van vid. Men kvaliteten på allting, det är den stora skillnaden. 

– Vad har du för mål framåt, och vart ligger din ambition?

– Målet nu är slå sig in i laget och SSL, samt att få vinna ett SM guld i vår. 

– Du har alltid varit en offensiv spelare. Hur har du utveckalt ditt försvarsspel under de senaste åren?

– Det jobbade jag mycket på i Värmdö, framförallt under den senaste säsongen. Binge var på mig mycket där – och det jobbar jag fortfarande på, för det finns en bit kvar att hämta där.

Vi passade även på att fråga Storvretas nya tränare Oscar Lundin om vad han har sett och tror om Liam hittills:

– Jag har jobbat med och fått lära känna Liam under en månads tid. Som innebandyspelare har man redan sett att han har en del unika egenskaper i spelet med boll. Liams sätt att kunna använda sin ”size” och räckvidd ihop med blicken för spelet ser jättespännande ut. Sedan har han fysiskt och i spelet utan boll en resa kvar att göra. Kommer han att lägga ner arbete där blir han en toppspelare. Men som sagt, det är en tuff väg dit. Utanför planen kommer hans framgång avgöras i hur disciplinerad han kommer att vara med kost och sömn. Liam flyttar hemifrån nu, och i det stadiet testas unga spelare – men givetvis under stöttning från klubben. Det ska bli kul att följa hans resa, säger Oscar Lundin till InnebandySTHLM.

– Nu när du har tagit dig till den stora scenen, vilka ledare har betytt extra för dig?

– Jonas Öhman, Magnus ”Binge” Jäderlund, Niklas Lundmark, Johan Svahn och Torbjörn Nurmi.

Liam hos Storvreta

Fem Snabba:

Bästa spelaren du lirat med?

– Martin Norling från Värmdö. 

Vem är bäst på att Trashtalka?

– Aldrig mött någon som bjudit upp på det, så får väl bli jag. Eller Niklas Johansson från Värmdö… Han är också rapp i käften

Beep-test eller Cooper-test?

– Beep. Alla dagar i veckan.

Vilket lag älskar du mest att möta?

– Tyresö Trollbäcken. Det är alltid mycket känslor inblandade, samt att jag alltid har levererat mot TT i såväl H1 som HJ och JAS. 

Vem skjuter bäst? Liam Åström, Albin Sjögren eller Robin Nilsberth?

– Haha. Abbe Sjögren missar inte många lägen, så han får den…

Henrik Jitelius, InnebandySthlm

Foto: http://www.perwiklund.se

En kommentar på “Från ”Ön” till SSL

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: