TT tror på tuffare JAS-säsong

InnebandySTHLM tog puls och temp på TT:s unga coach Casper Forsblad under en kort och spontan intervju. Det blev en hel del snack om den stundande säsongen, där TT förväntar sig fler jämna och tuffa matcher.

– JAS-grupperna har nu publicerats av Innebandyförbundet. Vad har du att säga om er, rena Stockholmsgrupp, Casper Forsblad?

– Att det på pappret ser ut som en rätt vass och tuff grupp, där det finns möjligheter till fler tuffa matcher än under förra säsongen. Det ska bli riktigt kul att få möta de här motståndarna, även om det hade varit roligt att få resa lite längre och fått möta lag från andra län.

– Ni har en trupp som inte innehåller några nyförvärv, och där ett gäng framträdande 01-spelare nu får nöja sig med spel i HJ, och i vissa fall A-lag. Hur ser du på ert lag inför den kommande säsongen?

– Vi har inga nyförvärv att presentera. Än. Men det kommer några riktigt lovande namn. Med tanke på Lucas Wärns sena övergång till oss från Ingarö och Corona-stängningen av seriespelet kan vi väl räkna honom som ny ändå. Men, vi har bland annat två mycket starka målvakter på väg in i laget. Det är ett måste då båda våra målvakter från förra säsongen är 01:or och där Viklund har gått till VH. Vilka nyförvärven är återkommer vi med när allt är klart, säger Forsblad – och fortsätter:

– Men, jag kan ärligt säga att vi inte kommer att ha samma bredd som vi hade ifjol – och det gäller nog för de flesta av våra motståndare också. Vad gäller spets så sitter vi bra, med killar Noel Johansson, Jesper Lagemyr, Wiss och Wärn tillsammans med Filip Bjurkell. Det finns även en hel del ungdomar ur 03/04-lagen som vi tror stenhårt på – samt några 02:or till som vi är säkra på håller bra i vår omgivning.

– Avsaknaden av Oscar Magnusson blir ju ett tufft tomrum att fylla. Om du kollar på de riktigt unga killarna i laget, vem eller vilka kan du lyfta fram som framtidsnamn i laget?

– Utan tvekan vår 04:a Alexander Morrison, som trots sin ålder redan har fått en hel del erfarenhet i JAS. Det är en lojal spelare som kan göra det mesta och spela överallt. En annan 04:a på väg uppåt är Filip Rudberg. Det ska bli spännande att se honom i HJ-spelet.

– Om vi tittar på er grupp i JAS så ser vi som sagt att det enbart är 08-lag. Vilka förväntar du dig ska vara de tuffaste lagen i seriespelet?

– Huddinge IBS, utan tvekan. Ett starkt lag, med en bra stomme, spets och bredd. Sedan Värmdö, som har fått ta över en stor del av spelarna från Ingarös nedlagda JAS-lag. Ingarö vet vi vad de kunde, och de lär kunna lika trots att tröjan blir blå. Farsta, Åkersberga, Täby och Älvsjö känns också som bra lag. Jag tror och hoppas att det blir en spännande och kul JAS-säsong för oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: