Kim Kulich -”Lägger du till klacken vi har i Rosershallen så är det nog inte alls kul att möta oss i vinter.”

I ”Rosers” först spelarintervju bjuder vi er på mannen som är lagets sista utpost, lika vältalig som erfaren sätter han alltid laget före jaget. Han räds inte konkurrensen utan välkomnar den. Med erfarenhet från SSL med Växjö Vipers ger vi er Kim Kulich!

Vem är Kim Kulich, egentligen?

– 31 år ung målvakt som inte klarar sig utan det sociala idrotten ger. Gift med Malin och älskar all sport utom tennis. Värdelös på golf.

Förra året slutade ni på en 6:e plats, 9 poäng efter TT på kvalplatsen, en något överraskande placering där undertecknad trodde att ni skulle vara högre upp, hur ser du på er säsongen?  

– Vi fick ruskigt bra utdelning under första halvan av säsongen, så visst hade vi trott på mer när serien vände men truppen var tyvärr lite för tunn och det tog väl ut sin rätt. Med tanke på generationsväxlingen vi gick igenom känns det som att vi får vara relativt nöjda ändå.

Vilka utropstecken tar ni med er från årets säsong och vad ser ni måste fungera för att börja lyfta i tabellen inför säsongen 2020/2021?

-Våra duktiga 01or och 02 som vi lyfte upp från jas-laget gjorde en riktigt bra första säsong på seniornivå, det skall vi bygga vidare på och försöka hjälpa dem att vässa armbågarna lite. Att de är tillräckligt bra för h1 är det inget snack om, men de måste bli lite elakare.

Ni har en bredd trupp med mängder av rutin samt många duktiga unga spelare, hur skulle du se på lagets mix?

-Den är ju viktig såklart. Förhoppningsvis kan de yngre killarna lära gubbarna lite golvzorro!

Hur ser du på din egen säsong och konkurrensen med bland annat Anton Törngren? 

-Konkurrens kommer alltid att finnas och Anton är vass, men bli inte förvånade om någon yngre förmåga dyker upp mellan stolparna.. hur som helst så kommer dom behöva vara jävligt bra för att ta platsen, jag känner mig mer laddad än på många säsonger!

Corona pandemin slog hårt mot idrottsvärlden och innebandyn var inget undantag, hur tränar ni idag och hur gör ni er redo för seriestart?

-Vi har precis gått in i hall och satsar mer på intensitet än kvalitet för tillfället. Vi kommer komma väl förberedda till seriestart.

-Du går in på din sjätte säsong i Rosers, vad är det som gör att du fortsätter satsa i Rosersberg? Du har ändå fina meriter från bla SSL med Växjö.

-Tanken från början var att ”komma hem och vända” men med tanke på att rosers har fortsatt satsa så har jag hängt med, jag trivs bra här och vill verkligen vara med och spela upp oss i allsvenskan. När man är 31 så känns det fel att spela bara för att göra det, så jag går såklart för att göra min bästa säsong hittills.

Hur skulle du säga att Rosersbergs kommer att kännetecknas på plan?

-Jag tror att vi kommer vara jävligt jobbiga att möta, en skön mix mellan tyngd och skill. Lägger du till klacken vi har i Rosershallen så är det nog inte alls kul att möta oss i vinter.

-Herrettan har haft tydligt skikt senaste åren men Vad tror du själv om herrettan säsongen 2020/2021?

-Jättesvårt att säga, man hänger ju inte med på vad alla andra gör längre. Men min gissning är att det blir ganska tydliga skikt med topp, mitt och botten. 

Finns det något lag du gillar att möta lite extra mycket?

-Rotan är ändå ett derby så får säga dom.

Fem snabba:

Mest underskattade spelaren?

Alexander Jansson 

Kasta långt eller kort?

Kort

Vem är mest träningsvillig?

Victor Levén

Vem har bäst ”hook”?

Risiga hookar hela gänget, neråtvinklat skit. Schmidt får det bli 

Vem är ”fysmonstret”?

Simon Holmström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: