Albin Schulat – ”Aggressiva som satan och otroligt jobbiga att möta”

Han är född 2002 och har Arlanda IBK som moderklubb vilket han också anslöt ifrån till ”Rosers” 2019/2020 på dubbellicens. Han är en avig forward som har näsa för att göra poäng och spås en lysande framtid. Han representerade Upplands distriktslag P02 och kommer nästa säsong bara synas i ”Rosers” Röda tröja! Vi presenterar stolt Albin Schulat.

Vem är Albin Schulat?

-Albin Schulat är en nyligen 18 år fyllda vänsterfattad högerforward i Rosersbergs A-lag. Har Arlanda IBK som moderklubb och har spelat där hela mitt liv, där jag även spelade JAS förra året tack vare klubbarnas samarbete. Skulle beskriva mig som en offensiv poängspelare och som en väldigt målinriktad person och spelare.

-Förra året slutade ni på en 6:e plats, 9 poäng efter TT på kvalplatsen, en något överraskande placering där undertecknad trodde att ni skulle vara högre upp, hur ser du på er säsongen?  

Aldrig varit med om en sådan tvådelad säsong som vi hade förra säsongen. Första halvan var vi oslagbara och andra halvan fick vi slita för varenda pinne. Det blev lite strul med skador och med en tunn trupp blev det tufft i längden. Vi tröttades helt enkelt ut för snabbt och lyckades inte behålla formen och energin, och då är det tufft mot samtliga lag. Det var givetvis synd att det blev så, men nu ser vi det endast som erfarenhet. Det kommer inte hända igen.

-Vilka utropstecken tar ni med er från årets säsong och vad ser ni måste fungera för att börja lyfta i tabellen inför säsongen 2020/2021?

-Det främsta utropstecknet var väl hösten och försvarsspelet som var helt magiskt då. Dessutom måste man ändå säga att vi fick träff på många av oss yngre. Ingen hade väl värsta genombrottet, det sparar vi till i år, men vi behövdes på grund av den tunna truppen och gjorde det bra för att vara första seniorsäsongen. I år är dock förväntningarna högre.

-För att vinna matcher måste man vilja mer än sin motståndare och vara tillräckligt bra tränad för att orka behålla den viljan. Det är egentligen bara det som det handlar om och jag tror det kommer bli avgörande för oss i år, och hittills känns den biten riktigt bra. Kvalitetsmässigt har vi det mesta.

Ni har en bred trupp med mängder av rutin samt många duktiga unga spelare, hur skulle du se på lagets mix?

-Personligen anser jag att det är en idealisk trupp sett till just mixen. Det är viktigt med både rutin och unga hungriga och det är precis det vi har. Lagsammanhållningen är riktigt bra och de äldre vill verkligen hjälpa oss yngre.

Hur ser du på din egna prestation förra säsongen? Du gjorde ändå 12 poäng på 20 matcher din första säsong på seniornivå och hela 33 poäng i JAS?

-Ja, jo det var en helt okej säsong. Man ska inte stirra sig blint på poäng, oavsett om det är högre än man trodde eller ej, men jag har mer än så i mig och det ska jag visa i år. Det blev såklart en omställning till seniorinnebandyn men ett otroligt lärorikt år. Det är en enorm skillnad mellan senior- och juniorinnebandy i framförallt smartness. Det är något man har fått lära sig och något jag kommer bli ännu bättre på till nästa säsong.

Coronapandemin slog hårt mot idrottsvärlden och innebandyn var inget undantag, hur tränar ni idag och hur gör ni er redo för seriestart?

-Säsongen fick, som alla vet, ett abrupt slut och det även träningarna på grund av viruset. Nu, när vi har kunnat börja träna tillsammans, har vi dock haft ett tufft schema i fas 1 i vår försäsong där vi har tränat varannan dag och  blandar innebandy med fys. Det har varit en helt galen intensitet på de första träningarna och kan vi bygga vidare på det kommer det ge oss en enorm fördel inför kommande säsong.

Du har valt att skriva på Rosersbergs på heltid, vad var det som fick dig att ta det beslutet?

-Jag är väldigt mån om min egen utveckling och jag tror verkligen att Rosers är rätt plattform för mig att ta nästa steg. Det är alltid bra att kunna utvecklas på hemmaplan och jag känner ett stort förtroende från klubben vilket gjorde att det blev ett ganska enkelt beslut i slutändan.

Vad tror du om säsongen som står vid dörren och vad är ditt egna mål?

-Jag ser riktigt optimistiskt på kommande säsong och är otroligt förväntansfull. Det känns som att vi har något bra på gång och att Rosersberg som klubb är redo att ta nästa steg. Det är proffsigt och truppen ser riktigt spännande ut. Och med Binge som ny tränare och med hans erfarenhet och kravställning så tror jag verkligen att vi om ett år från nu kommer kunna summera säsongen och vara riktigt nöjda. Med tanke på de träningarna vi har haft hittills har jag svårt att se att så många lag kommer kunna matcha vårt tempo.

Hur skulle du säga att Rosersbergs kommer kännetecknas på plan?

-Aggressiva som satan och otroligt jobbiga att möta. I år kommer vi bli mer offensiva vilket nog ska resultera i lite fler mål och lite innebandygodis. 

Vad tror du om herrettan säsongen 2020/2021?

-Känns återigen som en tuff serie. Som upplänning lite kul med några lag från Uppland.

Finns det något lag du gillar att möta lite extra mycket?

-De tuffa, jämna matcherna mot lag som man verkligen känner att det gäller lite extra mot. Topplagen som Älvsjö, TT, Värmdö och Järfälla ger ju givetvis en extra kick och det är för sådana matcher man spelar. Så matcherna mot de andra som också krigar om kvalplats är givetvis de man längtar efter mest.

Fem snabba: 

Mest underskattade spelaren?

Skulle nog säga Oscar Ekfeldt eller Andreas Jansson. Två fantastiska spelare som är riktigt jobbiga att möta som, åtminstone utifrån, inte fått det erkännande de nog borde ha.

Vem skjuter hårdast?

Schmidt skjuter riktigt hårt. Han har ju bara haft några få träningar med oss men man märker att där finns det en bra bössa.

Vem är mest träningsvillig?

Jag vill nog säga mig själv på den faktiskt. Annars är Simon Holmström glad i att träna.

Vem har bäst ”hook”?

Utan tvekan Linus Jämtdal. Hade han varit 10 år yngre hade han bara gått runt och zorrat med den kroken.

Vem har bäst teknik?

Antingen Linus Jämtdal eller Daniel Gabrielsson, riktigt fina handleder där.

Stort tack Albin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: