Spelarintervju: Sara Oldin

Hon tillhör seriens kanske bästa målvaktspar och är sista utposten i ett ramstarkt försvar, från Värmland med BKI Sunnanån som moderklubb och med meriter från det värmländska distriktslaget för årgången födda 1992 kom hon förra året från Sundbybergs IK till Tullinge. Vi ger er Tullinges Sara Oldin.

Du kommer från Värmland och flyttade 2015/2016 till Stockholm och Sundbybergs IK. Vad var det som föranledde den flytten?

– Jag och min pojkvän bestämde oss för att bli sambos, och då han redan bodde i Stockholm blev det ett enkelt val. Det var lite av en slump att jag började spela i Sumpan. Jag hade haft uppehåll under några år från innebandy. En tränare från mitt tidigare lag i Värmland hade anknytningar till Sumpan och de behövde en målvakt.

Ser du någon speciell skillnad på den innebandy som spelas i Värmland jämfört med Stockholm?

– Svår fråga, då det var cirka 10 år sedan som jag senast spelade i Värmland. Generellt skulle jag säga att det är högre kvalitet på innebandyn i Stockholm.

Förra året slutade ni på en 7:e plats, 1 poäng före Nacka Wallenstam som låg på negativ kvalplats. Hur skulle du summera hela lagets säsong och din egna prestation?

– Nästan hela laget var nytt inför förra säsongen, och vi hann inte riktigt spela ihop oss ordentligt – vilket märktes i början av säsongen. Ju längre säsongen gick desto mer ihopspelade blev vi och hittade tilliten till varandra, något som märktes av resultatet i slutet av säsongen. 

– Hur påverkades inledningen av serien med tanke på att ni nästan hade ett helt nytt lag inför seriestart?

-Som svaret på frågan ovan… Vi fick en tuffare start i och med att vi inte hade spelat ihop oss ordentligt inför säsongsstart. 

– Du har varit sista utpost tillsammande med Denise Wikner bakom ett av seriens starkaste försvar. Hur har det fungerat?

– Jag är väldigt glad över att få dela kasse med Denise. Jag upplever att vi har ett gott samarbete där vi pushar och peppar varandra till att lyckas. Sen har vi försvarare som är otroligt duktiga på att täcka skott. 

– Vilka utropstecken tar ni med er från årets säsong och vad ser ni måste fungera för att börja lyfta i tabellen inför säsongen 2020/2021?

– Jag skulle säga att vi tar med det starka defensiva försvarsspelet som vi har haft under säsongen, och fortsätter bygga på det. Vi behöver lyfta vårt offensiva spel för att kunna avgöra matcherna. 

– Ni har en mix av många unga spelare och en hel del spelare som ändå får anses rutinerade trots att de fortfarande är unga. Hur ser du på lagets mix?

– Jag tycker inte att det märks att vi är en mix. Vi är ett gäng som tar lärdom av varandra, unga som ”äldre”, och vi har roligt tillsammans. 

– Corona pandemin har slagit hårt mot idrottsvärlden, och innebandyn är definitivt inget undantag. Hur tränar ni idag, och hur gör ni er redo för seriestart?

– Just nu är det full fart med försäsongen. Tre gånger i veckan, med varierad träning tillsammans. Vi kommer att ha ett kortare uppehåll under sommaren för att sedan gå på igen. 

Hur ser du på kommande säsong, och vad är ditt mål med den kommande säsongen?

– Jag känner mig riktigt taggad inför kommande säsong, majoriteten av laget är kvar och vi kommer att bygga vidare på det vi påbörjat. Jag skulle säga att målet är att hamna på plats 3 eller uppåt i serien. Jag tror definitivt att det kommer märkas att vi är ett mer sammansvetsat gäng inför kommande säsong.

Hur kommer Tullinge att kännetecknas på plan säsongen 20/21?

– Jag känner mig riktigt taggad inför den kommande säsongen. Majoriteten av laget är kvar, och vi kommer att bygga vidare på det som vi har påbörjat. Jag skulle säga att målet är att hamna på plats 3 eller uppåt i serien. Jag tror definitivt att det kommer märkas att vi är ett mer sammansvetsat gäng inför den kommande säsongen. 

– Finns det något lag du gillar att möta lite extra mycket?

– Jag ser fram emot att möta nykomlingarna Sundbyberg, vilket är det laget som jag kom från innan jag gick över till Tullinge. 

Fem snabba:

Mest underskattade spelaren?

– Anna Lönn

Vem vinner interna poängligan?

– Josefin Ekerhov

Vem är mest träningsvillig?

– Wilma Wikland

Vem tar backen bäst på fysträningen?

– Veronica Köhler

Vem kommer utvecklas mest?

– Tova Ramberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: