Spelarintervju: Maria Lindberg – ”Vi har bra förutsättningar att vara med från start och slåss om en av topplaceringarna i division ett”

Hon avslutade nyss sin första säsong i Tullinge, och hade även äran att vara lagkapten under säsongen 2019/2020. Hon kom från Älvsjö, en klubb som hon har representerat under hela sin karriär, och hon är en hårt jobbande spelare som alltid sätter laget före jaget! Innebandy Sthlm ger er Maria Lindberg!

Förra året slutade FBI Tullinge på en sjunde plats, bara en poäng före Nacka Wallenstam – som låg på negativ kvalplats. Hur skulle du sammanfatta hela lagets säsong och din egen prestation? 

– Vi hade både med- och motgångar under säsongen. Det var lite tufft i början, innan vi blev samspelta och lärde känna varandra på och utanför planen. Men sedan lossnade det. Vi gjorde många bra matcher där vi visade vad vi gick för och hade jämna matcher mot topplagen. Vi hade även några mindre bra matcher,som vi borde ha vunnit. Överlag är jag nöjd med vår säsong och prestation, och hur vi har utvecklats sedan DM i augusti 2019, säger Maria Lindberg.

– Föregående säsong var min första i Tullinge, och jag är glad att jag beslutade mig för att byta hit. Jag känner att jag har utvecklats och hittat min roll i laget. Jag är också glad över att jag fick förtroendet, som helt ny, av tränarna att leda laget tillsammans med
Elin under säsongen.

Hur påverkades inledningen av serien med tanke på att ni nästan hade ett helt nytt lag inför seriestart?

– Det påverkade oss mycket, vilket inte var så konstigt med tanke på att vi inte kände varandra och kom från olika lag och serier. Det tog ett tag innan vi kom igång, och man märkte hur vi blev bättre och bättre för varje match som gick. Idag är vi ett samspelt lag med väldigt bra förutsättningar för nästa säsong!

– Vilka utropstecken tar ni med er från årets säsong och vad ser ni måste fungera för att börja lyfta i tabellen inför säsongen 2020/2021?

– Vår gemenskap, som vi har byggt upp i laget under det senaste året. Vi har en väldigt bra sammanhållning oss emellan, som jag tror har hjälpt oss även på plan. Vi är duktiga på att lyfta varandra under träningar och matcher. En av våra styrkor har också varit vårt försvarsspel, vilket visade sig genom att vi släppte in näst minst mål i serien konstaterar Lindberg och fortsätter…

– Det vi behöver bli bättre på 2020/2021 är att skapa fler målchanser och sätta vår lägen. 

– Ni har en mix av många unga spelare och en hel del spelare som ändå får anses rutinerade trots att de fortfarande är unga. Hur ser du på lagets mix?

– Jag ser det som en av våra styrkor, att vi har en sådan bra blandning i åldrar. Alltifrån unga, pigga, snabba DJ-spelare som nyligen tagits upp i A-lagstruppen till oss lite äldre, som har haft många år på oss att samla erfarenhet och rutin.

Coronapandemin har slagit hårt mot idrottsvärlden och innebandyn var inget undantag. Hur tränar ni idag, och hur gör ni er redo för seriestart?

– Vi började med fysträningar utomhus tidigare än planerat istället för att köra innebandy – vilket i slutändan kommer gynna oss fysiskt när säsongen väl drar igång. Vi har träningar tillsammans tre gånger i veckan med stor variation, som kommer att göra att vi är i bra form i augusti. Jag och laget utgår ifrån att det drar igång som vanligt och kör försäsong.

Hur ser du på kommande säsong och vad är lagets mål kommande säsong?

Jag ser mycket positivt på 2020/2021, nu när vi har haft ett år på oss att spela ihop oss. Vi har bra förutsättningar att vara med från start och slåss om en av topplaceringarna i division ett. Målet är en topp fyra-placering. Jag tror väldigt mycket på det här laget och på att vi kommer göra en riktigt bra säsong!

– Hur kommer FBI Tullinge att kännetecknas på plan?

– Förutom våra orangea tröjorna, som gör att vi syns, så kommer motståndarna och publiken höra mycket positiv pepp oss emellan och att vi kör ett schysst spel på plan. Vårt försvarsspel är också något som kännetecknar oss.

Hur ser samarbetet ut neråt med eventuellt reservlag och juniorlag?

– Tullinge har ett bra samarbete med de yngre lagen samt med Tullinge Dam B. Juniorer är ofta med på våra träningar, och vi har även haft nere några från F-04 vid några tillfällen. Det ger dem chans att lära känna oss och att få utvecklas. Även vi damspelare har varit nere på juniorernas träningar för att öka samarbetet ytterligare.

Finns det något lag du gillar att möta lite extra mycket?

– Hässelby! Det är alltid jämna och roliga matcher mot dem, och jag tycker att de spelar en schysst innebandy.

Fem snabba:

Mest underskattade spelaren?

– Emmy Viklund, hon är otroligt snabb!

Vem vinner interna poängligan?

– Jossan (Josefin Ekerhov)

Vem är mest träningsvillig?

– Virre (Veronica Köhler)

Vem tar backen bäst på fysträningen?

– Wikland (Wilma Wikland)

Vem kommer utvecklas mest?

– Vicky (Viktoria Wallenhov)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: